IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mayıs 2012, 12:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Loscartales: Falcı Değilim Ama İzmir'in Şansı Çok Yüksek




BİE Genel Sekreteri Vicente Gonzales Loscartales, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamalarda şehre umut verdi. Hükümetin adaylık sürecinde çok erken müdahalesi olduğunu ve bunun İzmir'e önemli bir avantaj sağladığını belirten Loscarteles, "Falcı değilim ama İzmir'in şansı çok yüksek." dedi. İzmir'in EXPO 2020 adaylığı ile ilgili çalışmalar devam ederken İzmir'e gelen Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Loscertales, İzmir'deki yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya geldi. İnciraltı Levent Marina'daki kahvaltılı toplantıya İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve yürütme kurulu üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Özgener, İstanbul ve Ankara'da yapılan görüşmelerden olumlu temaslarla ayrıldıklarını söyledi. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin EXPO 2020 yarışında İzmir'e büyük destek verdiğini anlatan Özgener, "Böyle büyük organizasyonlar, hükümetin desteği olmadan gerçekleşmiyor. Genel sekreterin olduğu toplantılarda Ankara ve İstanbul'da hem EXPO'yu hem de Türkiye gündemini konuştuk." diye konuştu.

'İZMİR VE TÜRKİYE'DE ÇOK BÜYÜK İLERLEME VAR'

Basın mensuplarının İzmir'in EXPO 2020 adaylığı ile ilgili sorularını cevaplayan Loscertales, önemli açıklamalar yaptı. Bir gazetecinin, "İzmir'in adaylıkta şansını nasıl görüyorsunuz?" sorusuna cevap veren Loscartales, EXPO 2015 ve 2020 adaylıkları arasında çok büyük farklar bulunduğunu söyledi. 2015'e göre 2020 adaylığı sürecinde hükümetin daha erken aşamada müdahale ettiğini ifade eden Genel Sekreter Loscartales, "Geçen sefer organizasyon komitesi ve devlet müdahalesi çok geç oldu. Sağlık temasının olduğu yerde, Sağlık Bakanlığı'nın kendisi ve bir çalışması yoktu. Şimdi ilgili bakanlıklar bu işin içerisinde ve çok aktifler. Dün Sağlık Bakanlığı'ndan çok iyi bir sunum gördüm. Bu yıl şehir olarak İzmir çok büyük bir ilerleme sağladı. Ülke de son derece iyi durumda, sürekli büyüyor. Türkiye, çok geniş bölgede hem politik hem de ekonomik açıdan güçlü bir noktada bulunuyor. Sağlık altyapısı da iyi ilerledi. EXPO'da başarılı olması için her türlü kaynak ve olanak var. Varlıkları olan bir ülke olarak EXPO'yu kazanma şansı çok yüksek." diye konuştu. İzmir'in rakibi olan diğer şehirlerde, İzmir'in sahip olduğu deneyimin olmamasının büyük avantaj sağladığının altını çizen Loscarteles, rakip adayların avantaj ve dezavantajlarını anlattı. Loscarteles, "Diğerlerinin deneyimleri yok. Adaylar çok güçlü ama yine de avantajları geride. Brezilya'nın dünyada hakimiyeti var. Ülkenin Sao Paulo şehrinin durumu da önemli nitelik kazandırıyor. Adaylar arasında bulunan Tayland'da sel ve su baskınları oldu. Dubai ise gelişiyor. Dubai'de kalacak yer sıkıntısı var. Rusya'nın Yekaterinburg şehri de önemli çalışmalar yapıyor. İzmir diğer şehirlere göre daha dezavantajlı durumda değil. Objektif olarak konuşuyorum, İzmir'in durumu iyi. Şu anda oy kullanacak 160 üye ülkemiz var. BIE üyesi ülkelere ulaşmak için küresel bir kampanya gerekir. Onları ikna etmemiz gerekir. Diplomatik çaba gerekiyor. Sadece başbakan ve özel sektör çabası yetmez, herkes büyük çaba göstermelidir. Ben falcı değilim, şans için yüzde olarak durum değerlendirmesi yapamam. Çok iyi şansınız var, kaynaklarınız iyi. Bunlar değerlendirildiğinde iyi olacaktır." diye konuştu.

Yaptığı temaslar ve görüşmelerde temanın öneminin anlatıldığını ifade eden Loscartales, "EXPO bir diyalogdur. Türkiye'nin temada önceliği sağlık oldu. Türkiye sağlık sistemini iyi geliştirdi. Sağlıkta büyük bir dönüşüm oluşturdu. Biz Sağlık Bakanı ve Başbakan ile bunları konuştuk. Tema üzerinde çalışılıyor. İlk ve gelinen noktayı gördüm. Bu yolun sonuna kadar dosyanın tamamlanması gerekir. Ben dosya ile ilgili fikirlerimi ilerleyen zamanlarda bildireceğim. Devletin yerin planlanması ve çalışmalarla ilgili önemli desteği var. Bu tür organizasyonlarda yer ve tema çok önemli bir durumdur. EXPO, şehirlerin gelişmesi için ülkeler için çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Yemeğin sonunda İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Genel Sekreter Loscarteles'e, üzerinde Osmanlı motifleri bulunan bir vazo hediye etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ama, cok, değilim, izmirin, loscartales, şansı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Falcı Bacı:) Hesna Burçlar, Fallar ve Kehanetler 19 23 Nisan 2010 14:38