IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2012, 16:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu dünyaya Üsküdar'dan seslendi




'Filistin halkı onuruyla özgür yaşayana kadar FİLİSTİN'İN DESTEKÇİSİYİZ.'


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Filistin meselesine sürdürülebilir bir sivil destek temin etmek maksadıyla 2009 yılında kurulan Filistin Platformu, Üsküdar Belediyesi'nin desteği ve ev sahipliğinde "Birleşmiş Milletler Zemininde Filistin Meselesi" isimli bir konferans düzenledi.
"FİLİSTİN'İN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ"

Konferansa katılan Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, dünyaya seslenirken "Biz Türkiye olarak her platformda insanlık zemininin sesi olduk, olmaya devam edeceğiz. Bizler Filistin'in her mekan ve ortamda sesi ve destekçisi olacağız. Taa ki Filistin halkı onuruyla özgür bir şekilde yaşayana kadar" dedi.
İslam dünyasının kanayan yaralarından biri olan Filistin meselesinin tarihi, siyasi, hukuki yönleri ve boyutlarıyla ele alınıp, bilgi üretimi gerçekleştirmek ve kamuoyu oluşturmaya çalışmak amacıyla oluşturulan Filistin Platformu ile Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın gerçekleştirdiği konferansa, Üsküdar Belediye Başkanı mustafa kara ve Filistin Platformu Başkanı Erol Yarar'ın yanı sıra aralarında Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf'un da aralarında bulunduğu diplomatlardan siyasilere, akademisyenlerden uzmanlara, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden medya mensuplarına kadar geniş bir kitle katıldı.
İNSANLIĞIN RUHU KUDÜS'TE HAYAT BULUYOR

Konferansta ilk olarak Dışişleri Bakanı Prof. Dr. ahmet davutoğlu bir konuşma yaptı. İnsanlığın ruhunun Kudüs'te hayat bulduğunu, orada savaşlar ve zulümler olduğunu ancak Kudüs'ün insanlık vicdanı açısından da büyük önem taşıdığını belirten Bakan Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
"BM Genel Kurulu insanlığın vicdanını temsil eder. Vicdanın olmadığı BM teşkilatının varlığının hiçbir anlamı yoktur. İnsanlık vicdanı dünyanın her yerinde Filistin'in özgür olarak yaşaması gerektiğini belirtiyor. Filistin sorununun çözümü BM zemininde yatıyor. Başbakanımız Davos'ta insanlık vicdanının sesi oldu. Bugün Filistin dendiğinde insanlık vicdanı akla geliyor. Biz Türkiye olarak her zeminde insanlık zemininin sesi olduk, olmaya devam edeceğiz. Bizler Filistin'in her mekan ve ortamda sesi ve destekçisi olacağız. Taa ki Filistin halkı onuruyla özgür bir şekilde yaşayana kadar..."
FİLİSTİN DEVLETİ MUTLAKA TANINACAK

"Neden Filistin'deki işgal bu kadar uzun sürüyor? Neden bu işgalin bitmesi için müeyyide uygulanmıyor? Biz Türkiye olarak İsrail'e karşı her şekilde konuşur, tenkitlerimizi yaparız. Çünkü biz onlara hiçbir zaman zulüm etmedik ve onların da yaptığı zulme engel olmak hakkında sahibiz. Endülüs'te de 2. Dünya Savaşı'nda da biz mazlum Yahudilere kapımızı açtık. Ancak bugün mazlum millet İsrail değil Filistin'dir. İsrail'in uluslararası hukuka uyma zorunluluğu var. Hiçbir milletin uluslararası hukukun üzerinde olmak hakkı yoktur. Bu, BM'in en temel kuralıdır. İsrail uluslararası hukuka saygı gösterene, kendilerini başka milletlerin üzerinde görmeyene kadar uluslararası zeminde mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu anlamda da Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuşan Davutoğlu, Filistin devletinin mutlaka tanınacağının altını çizdi.
Konferansta daha sonra Üsküdar Belediye Başkanı mustafa kara söz aldı. Kara, Ortadoğu ve hatta dünyanın kalbi olan bu coğrafyanın ve 3 semavi dinin bir arada Âleme eşit ve adil bir düzen, bir nizam getirme şiarıyla hareket eden medeniyetimizin idaresinde asırlarca barış içinde yaşadığını ancak Kudüs'e tek başına hâkim olmak gayesiyle İsrail'in son 100 yılda Filistin'e büyük bir eziyet yaşattığını söyledi.
İSRAİL'DEN HAMASET SİYASETİ

Filistinli Müslüman kardeşlerimizin yaklaşık son 60 yıldır, İsrail'in "Vaaddedilmiş Topraklar"a sahip olma düşüncesiyle cebren ve hile ile yürüttüğü hamaset siyasetinin sıkıntılarını yaşadığını belirten Mustafa Kara, Filistin'in hak ihlallerine, savaşlara, ölümlere maruz kalmalarına rağmen onurlarıyla mücadeleye devam etmekte olduğunu ifade etti.
Birleşmiş Milletlerin öncülüğünde, 1947'de bölgede kurulan İsrail'in aşama aşama, Filistin topraklarının % 100'üne yakını işgal ettiğini, binlerce Filistinliyi katlettiğini, yaklaşık 10 milyon olan Filistin nüfusunun yarıdan fazlasının mülteci kamplarında, açlık ve sefalet içerisinde yaşamaya mecbur bıraktığını anlatan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, bu konunun sona ermesine yönelik tek çözümün başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm dünyanın tereddütsüz olarak Filistin Devletini tanıması olduğunu ifade etti. Bu çözümün niteliği ve içeriğini bugün yapılan gibi çalıştaylarla belirlenebileceğini ifade eden Mustafa Kara, Filistin'in bağımsızlığına giden yolu hep birlikte inşa edeceklerine inandığını dile getirdi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
davutoğlu, seslendi, üsküdardan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Istanbul - Üsküdar Ecrin Marmara Bölgesi 0 03 Aralık 2011 10:41
Hanımkent: Üsküdar Kalemzede Tarih 0 21 Ağustos 2011 16:29
İSTANBUL / Üsküdar Sır Marmara Bölgesi 0 13 Mart 2011 21:42
Üsküdar'da 3 patlama Heidi Haber Arşivi 0 07 Ağustos 2008 11:38