IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2012, 22:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sıra bize gelmeden çözüm bulun




Tunceli'deki saldırıda şehit düşen İlhan Zerender'in kardeşleri ortak çağrıda bulundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Henüz 20 yaşındaydı ve hayalleri vardı onun da herkes gibi. Ama olmadı. Terör, 3 Mayıs gecesi vurdu İlhan'ı. Geride koskoca bir yangın kaldı. Tarifsiz, kimliksiz... Bir de ağabey acısıyla kavrulan kardeşlerin isyanı: Yaşanan acı yeter. Bu kan dursun. Büyüklerimiz, sıra bize gelmeden çözüm bulsun.
GERİDE KOSKOCA BİR YANGIN

İlhan Zerender (20)... 6 kardeşin en büyüğüydü. Çocukluğu sınırda, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Gelişen Köyü'nün Ulaşan mezrasında geçti. Annesini kaybettiğinde sadece beş yaşındaydı. Öksüzdü yani hep, boynu büküktü... Tek dileği vardı, kardeşlerini okutmak. Ancak olmadı, 3 Mayıs gecesi yıkıldı hayalleri. Terör, Tunceli'de vurdu İlhan'ı. İlhan'la birlikte yolunu bekleyen sevenlerini, Türkiye'yi... Geride koskoca bir yangın kaldı. Tarifsiz ve kimliksiz...
HÜZÜN, KEDER VE YAS

Hele evin iki ferdi var ki onların acısı dağlar kadar... Şehidin kardeşleri 15 yaşındaki Sefer ve 17 yaşındaki Hurşit. Zira İlhan sadece ağabey değildi onlar için arkadaştı da. Geceleri çatışma sesleriyle her uyandıklarında yanlarında o vardı.
SIRA BİZE GELMEDEN...

'Kara haberi aldığımda okuldaydım' diyen Sefer Zerender, yüreğine düşen ateşi söküp atamıyor bir türlü, acısını kelimelere dökemiyor. Yıllardır içinde tuttuğu isyanı haykırıyor sadece: Kardeşi kardeşe vurduran zihniyet artık bitsin. Kardeş kanı akmasın. Büyüklerimiz, sıra bize gelmeden savaşın çözümünü bulsun. Biz ağabeyimizi kaybettik. Başkaları kaybetmesin. Önce annemizi şimdi de ağabeyimizi kaybettik. Bu acının ve bu kanın durmasını istiyorum.'
YAŞANAN ACI YETER

Hurşit Zerender'in de sitemi aynı: Şu ana kadar anne acısıyla yaşıyordum. Şimdi üstüne ağabey acısı bindi. Bu şavaş bitsin artık. Kardeş kanı akmasın. Kime karşı bu savaş. Amacı ne? Çözüm için herkes mücadele etsin. Yaşanan bu kadar acı yeter, bu kadar dökülen kan yeter. Memleketimize barış gelsin. Torun acısıyla kavrulan babaanne Esmer Zerender'in ise dili lal... 'Dilerim İlhan son olur. Acımız çok büyük' diyebiliyor yalnızca.
SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Evlat acısıyla yanan korucu baba Şiment Zerender, Türk bayrağı astığı evinde taziye için gelen ziyaretçileri ağırlıyor. Baba yüreği, 'Sözün bittiği yerdeyiz' derken acil çözüm istiyor: Kardeş kardeşi vuruyor. Çözüm ne zaman gelecekse daha erken çözüme kavuşturulması için mücadele edilmeli. Kardeşin kardeşe düşmanlığı yeter. Benim evladım gitti. Başkaları yanmasın.
MEZARI EVE KARŞI

Şehit İlhan Zerender'in naaşı, evinin hemen arkasındaki köy mezarlığını defnedildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de aralarında bulunduğu birçok yetkilinin gönderdiği çelenkler hala baş ucunda.. (Nezir PARSAK / AKŞAM)

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bize, bulun, çözüm, gelmeden, sıra


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ayrılık Gelmeden Git Sen !! Ein Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 24 Nisan 2010 13:26