IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Mayıs 2012, 22:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İngiltere, Ebu Katade'yi Ülkesine Gönderebilecek




Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), bir dönem "Usame Bin Ladin'in Avrupa'daki sağ kolu" olarak bilinen Ebu Katade'nin, sınır dışı kararına yaptığı itirazı reddeti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), bir dönem "Usame Bin Ladin'in Avrupa'daki sağ kolu" olarak bilinen Ebu Katade'nin, sınır dışı kararına yaptığı itirazı reddeti. Bu karar sonucunda, İngiltere'nin Ebu Katade'yi memleketi Ürdün'e göndermesinin yolu açılmış oldu.

Uzun süredir Ebu Katade'yi memleketine geri gönderme mücadelesi veren İçişleri Bakanı Theresa May, AİHM'nin verdiği karardan dolayı çok memnun olduğunu belirtti. Ebu Katade'nin yargılanmasına İngiliz mahkemelerinde devam edileceğini belirten May, "Ürdünlü makamlardan aldığımız kesin teminatlar altında, Ebu Katade'yi uçağa bindirip ülkesine gönderebileceğiz." diye konuştu.

Gerçek adının Ömer Osman olduğu kaydedilen Ebu Katade'yi sınır dışı etmek isteyen İngiltere İçişleri Bakanlığı, bunun için farklı çözüm yolları arıyordu. Theresa May, Mart ayında Ürdün'e giderek, Ürdünlü üst düzey yetkililerle konuyu görüşmüştü. May, Ürdünlü yetkililerin kendisine, Katade'nin bu ülkeye gönderildiğinde "adil yargılanmaya tabi tutulacağı ve kötü muamele görmeyeceği" garantisi verdiklerini söylemişti. Katade, vatandaşı olduğu Ürdün'de ise Amerikalı ve İsrailli turistlere yönelik terör saldırıları planlamakla suçlanıyor.

AİHM, Ocak ayında verdiği kararla, Ebu Katade'nin Ürdün'e iade edilmesi durumunda 'işkenceye ve kötü muameleye' maruz kalabileceğine hükmetmişti. İngiltere Başbakanı David Cameron, bu karara sert bir şekilde tepki göstermiş ve AİHM'yi, kendi yapısını gözden geçirme çağrısında bulunmuştu.

İngiltere'de 6 yıl gözaltında kaldıktan sonra Şubat ayında şartlı olarak tahliye edilen Ebu Katade, Nisan ayı sonunda tekrar gözaltına alınmıştı. Ürdün'de kötü muamele gördüğü gerekçesiyle 1993 yılında iltica İngiltere'ye iltica eden 51 yaşındaki Filistin asıllı Ebu Katade'nin, bu ülkede herhangi bir suç kaydı bulunmamasına rağmen, "milli güvenlik için tehlikeli bir kişi" olduğu düşünülüyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ebu, gönderebilecek, ingiltere, katadeyi, ülkesine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Artık birbirlerine para gönderebilecek! KarakıZ İnternet Dünyasından Haberler 1 20 Kasım 2011 10:22
Artık birbirlerine para gönderebilecek! dreamy Facebook Haberleri 0 19 Kasım 2011 14:03
Resûlullahın Süvârilerinden: Ebû Katâde Kalemzede İslam Alimleri 0 26 Eylül 2011 15:50
118. Ebû Katâde radıyallahu anh Sır İslamiyet 0 31 Ekim 2010 17:05