IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2012, 22:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Süttt'tünüz Ordan




Üç bakanlığın bir araya gelerek, ortak almış oldukları karar neticesinde, okullarda süt dağıtılması uygun görülmüş ve bu kararın alınmasında ki; en önemli etkenin de, “öğrencilere süt içirmeyi hedefledikleri duyurulmuştu. Çünküleri de süt çok önemli bir gıdaymış ve milyonlarca çocuğumuz süt içme imkânına sahip olmadığı için, bu uygulama başlatılmıştı. Oysaki Sayın Bakanlar istemeyerek te olsa bir Türkiye gerçeğini ortaya çıkarmış “imkânsızlıktan” dolayı diyerek, ülke gerçeğini gözler önüne sermişti. Evet, bu ülkede bir imkânsızlık elbette vardı, ama bunu sadece süt ile sınırlamak yerine, ayağında ayakkabısı olmayan, etin tadını bırakın, etin kokusunu dahi bilmeyen milyonlarca çocuğun yaşadığını da hatırlatmakta fayda olacaktı.

Şimdi gelelim diğer bir olaya, dağıtılan sütlerden dolayı, birçok ilimizde hastaneye kaldırılan çocukları her akşam TV ekranların’ da bol bol görmek mümkün olmuştu. Bu vahim tablo karşısında Sayın “Milli Eğitim” bakanının, çıkıp ta sorun sütlerde değil, sorun sütle ilk defa tanışan çocukların süte karşı “alerji ve reaksiyon” gösteren vücudundadır, demesi şaka gibiydi, Evet sorun çocuklarımızda idi, hayatların da ilk defa tanıştıkları peynir altı suları, onların kimyasını bozmaya yetmiş, alışık olmadıkları için zehirlenmişlerdi. Bahane bu ya, çocuklarımız tam da tiyatroların özelleştirileceği zaman da birer usta tiyatrocu gibi rol kesiyor, baygınlık numarası yapıyor, formaliteden kollarına serum taktırıyorlardı. Amma da tiyatrocu olmuş bu çocuklar yahu, belki de zehirlenen bu çocuklar AKP’ye muhalif olan bir CHP’li ya da bir MHP’li, nin çocukları da olabilirdi.

Kısacası tüm ülke olarak Sütçü olduk, valiler, kaymakamlar, bürokratlar hatta bakanlar ellerin de süt kutularıyla poz verme yarışına giriyordu. Hatta biraz daha ileriye gidip “hımmm…”, hayatımda ilk defa bu kadar güzel süt içiyorum diyen yalakalar da vardı bu ülkede, Sırf yalakalık olsun diye önüne “Teneke” ile süt koysan utanmadan onu da içerlerdi. Ne diyelim ki, onlar bu sütü içse de, ben olaylara Para ile imanın kimde olduğu, bilinmez mantığı ile yaklaştığım için, günümüzde içinde Allah korkusu olmayanların fazlalığı da ortadayken, “Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı”, bünyesinde çalışan uzman Doktor ve analistler de ısrarla bu süte uygunluk verse de, tadına baktığım o sütün kızım için uygun olmadığı kanaatindeyim,

Kaldı ki, Sayın Bülent Ersoy bırakın bu sütü içmeyi, bu sütle asla süt banyosu yapmazdı.

Hakan SÖNMEZ
İlk Kurşun

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ordan, süttttünüz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık