IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mayıs 2012, 12:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk Sağlık Sen: Hemşirelerin Yüzde 69'u Şiddet Mağduru




Türk Sağlık Sen tarafından hemşirelerin çalışma hayatlarındaki sorunlarını belirlemek amacıyla bir anket düzenledi.407 hemşire ile yapılan anket sonucuna göre hemşirelerin yüzde 69'unun mesleğini icra ederken şiddete uğradığı ortaya çıktı.

Anket sonuçlarında hemşirelerin şiddete uğrama sıklığı ile ilgili durumlara da yer verildi. Anket sonuçlarına göre hemşirelerin yüzde 10'u bir kez, yüzde 31'i birkaç defa, yüzde 11'i birçok kez mesleğini icra ederken şiddete maruz kalmış. Sayısını hatırlamadığı kadar şiddete uğrayan hemşirelerin oranı ise yüzde 9. Ankete katılan hemşirelerin yüzde 31'i ise şiddete maruz kalmamış.

Ankette 'Mesleğinizi icra ederken duyduğunuz en büyük endişe nedir?' sorusuna hemşirelerin yüzde 33'ü 'amirlerle sorun yaşamak' cevabını verdi. Hemşirelerin yüzde 23'ü baskı, dayatma, sürgün ve soruşturmaya maruz kalmaktan, yüzde 22'si çocuklarına iyi bir gelecek hazırlayamamaktan, yüzde 15'i ise ekonomik olarak geçinememekten dolayı endişe duyduğunu ifade etti. Yüzde 6'sı işini kaybetmekten, yüzde 2'si ailesine vakit ayıramamaktan endişeli olduğunu belirtti. Ankette hemşirelere amirleri hakkındaki düşünceleri de soruldu. Sonuçlara göre hemşirelerin yüzde 29'u amirlerin çalışanlar arasında ayrım yaptığını düşünüyor. Ankette yüzde 23'ü ise amirleri hoşgörülü olarak nitelendiriyor. Ankette hemşirelerin yüzde 67.4'ü son 5 yılda çalışma şartlarının gerilediğini düşünüyor.

Anket sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Türkiye'de yaklaşık 110 bin hemşire görev yapıyor. Bir hemşireye 680 kişi düşmektedir. Türkiye'de hemşire eksikliği daha fazla istihdamla giderilmelidir. Hükümetin istihdamdan da öncelikli işi hemşirelerimizin çalışma hayatlarındaki sorunlarının çözümünü sağlamaktır. Anket sonuçlarına göre hemşirelerimiz önemli bir oranda şiddete maruz kalmışlardır. Amirlerle ilgili düşüncelerine baktığımızda da bir şiddet türü olan mobbingede maruz kaldıklarını görüyoruz. Çalışma şartlarının gerilediğini düşünüyorlar. Artık hemşirelerimizin de sabrı taşmaktadır. Sorunlarının çözümü için harekete geçilmesini, hak ettikleri mali ve sosyal hakların, çalışma hayatlarını kolaylaştıracak imkanların kendilerine sunulmasını talep ediyoruz." dedi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
69u, hemşirelerin, mağduru, sağlık, sen, türk, yüzde, Şiddet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zonguldak'ta sağlık çalışanlarına 'Aile içi şiddet' semineri Deinonychus Sağlık Köşesi 0 21 Ekim 2011 22:28
Türk gençleri zorla evlilik mağduru Angel Haber Arşivi 0 23 Ağustos 2008 12:38