IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mayıs 2012, 08:59   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu zihniyeti lanetliyorum




Tribünlere terörü hâkim kılmak isteyen zihniyeti lanetliyoruz. Sonuca katlanamayacaksan bu işi yapma” diyen Erdoğan, partisinin Trabzon Avni Aker Stadyumu’nda düzenlenen Gençlik Şöleni’nde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Böyle bir şeyi söylemek istemezdim, ama söylemek istiyorum. Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki müsabakada ortaya konulan tablo bir Başbakan olarak şahsen beni üzmüştür. Ortada bir netice var. Futbolun üç neticesi vardır. Galibiyet, beraberlik, mağlubiyet. Bu üç neticeye de katlanmak durumundasınız. Eğer bu üç neticeye katlanamayacaksan bu işi yapma. Dün (önceki) akşamki olaya baktık. Galatasaray berabere kalmak suretiyle şampiyon oldu. Tebrik edeceksin, kutlayacaksın, alkışlayacaksın hepsini. Ben bir Fenerbahçe taraftarı olabilirim. Ama ben tebrik ettim. Maçtan sonra her tarafı yakıp yıkmak, bütün polis araçlarını devirmek, bu nedir ya? Tribünlere terörü hakim kılmak isteyen zihniyeti lanetliyoruz. Burada eğlenip dinleneceğiz. Bunu yapmamız lazım. Bu noktada üzgünüm ve bu anlayışı telin ediyorum. Galatasaray’ı da tebrik ediyor, kutluyorum.
Yadırganmamalı
Genelkurmay Başkanlığı önceki hafta basın açıklaması yaptı. Kendileriyle ilgili bazı iddialara cevap verdi. Şunun altını çiziyorum; her kurum kendisiyle ilgili iddialara ithamlara hakaretlere asılsız söylentilere cevap verme hakkına sahiptir. Kendi alanıyla ilgili olduğu sürece her kurum kendisini, imajını, çalışanları elbette savunacaktır. Bunda yadırganacak hiçbir şey yok. Bir kendini bilmez çıkacak, bu ülkenin şerefli askerlerine ağza alınmayacak hakaretler edecek ve o kurum da susacak. Kusura bakmasınlar. Ama çok enteresan bir şey oldu. Tüm tarihi boyunca yasamaya, yargıya yürütmeye müdahale edilirken susan, çıtını çıkarmayan adeta kedi gibi pısan CHP, Genelkurmay’ın bu açıklaması karşısında kağıttan kaplana dönüştü. Ya siz kaplandınız da 28 Şubat’ta neredeydiniz? 27 Nisan bildirisinin yayınlandığı gün neredeydiniz? Bugüne kadar Genelkurmay açıklamalarına sesiniz çıkmıyordu. Bugün size ne oldu?
Aşağılamaya başladılar
Tahrik edemediler, tahkir ediyorlar. Umutlarını kestiler, aşağılamaya başladılar. Demokrasiyi hazmedemediler. Yadırgadılar. İşi çirkinliğe, çirkefliğe vurdular. Bunlar tarihleri boyunca milletin yanında değil karşısında durdular. Sanmayın ki değiştiler. Bunlar aynı yerdeler. Dün milletin, milli iradenin karşısındaydılar, bugün de aynı yerdeler, milletin karşısında milleti aşağılayanların yanındalar.”
Eski vekil kazada öldü
Bu arada şölene katıldıktan sonra Ankara’ya dönmek üzere ciple yola çıkan Ak Parti eski Trabzon milletvekili Mustafa Cumur (48) kaza geçirdi. Samsun’un Havza ilçesi yakınlarında kontrolden çıkan cip takla atıp 50 metre sürüklendikten sonra şarampole yuvarlandı. Kazada 22’nci ve 23’üncü dönem milletvekili Mustafa Cumur olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı araçtaki üç kişi de yaralandı.
Öksüzlüğün acısını yaşıyorum
“Bugün Anneler Günü. Sabah annelerinizin elini öptünüz mü? Arayıp Anneler Günü’nü kutladınız mı? Annelerinizin hayır dualarını aldınız mı? Bakın bir ağabeyiniz, bir genel başkanınız olarak sizlere çok önemli bir nasihatte bulunmak istiyorum, Sevgili annemi ben 57 yaşımdayken kaybettim. Bu yıl ilk kez annemsiz bir Anneler Günü idrak ediyor, buruk bir Anneler Günü yaşıyorum. 58 yaşında öksüzlüğün acısını yüreğimde taşıyorum. Onun için annelerinizin kıymetini bilin. Annenize babanıza öf bile demeyin. Sizin en güçlü zırhınız, en sağlam dayanağınız, en güvenilir sığınağınız, biliniz ki ayağının altına cennet serilmiş olan annelerinizdir. Annelerinizin hayır duasını alın. Yeri geldiği zaman annelerinizin ayaklarının altını öpün, orada cennet var, cennetin kapısı var. Aranızda öksüzler, yetimler varsa onları da muhabbetle, şefkatle kucaklıyorum. Bu stattaki ak gençlik tüm şehit annelerinin evladıdır. Bu vatanın evladı olarak onları ziyaret etmenizi sizlerden rica ediyorum.”
Avni Aker tepkisi
Başbakan Erdoğan, Avni Aker Stadı’na koşarak gelirken stat içi ve dışındaki olaylara tepki gösterdi. Erdoğan, “Ben bir Fenerbahçe taraftarı olabilirim. Ama ben tebrik ettim, tebrik ediyorum ve alkışlıyorum. Bunu yaymamız lazım” sözleri üzerine tribünlerin bir bölümü kısa süreli tepki gösterdi.

Yılın 365 günü açık kalacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Rize’de maliyeti 800 milyon lirayı bulacak olan Türkiye’nin en uzun tünelinin temelini attı. Erdoğan, Ovit Tüneli tamamlandığında İkizdere-İspir yolunun yılın 12 ayında 365 gün açık kalacağını ve yolların tamamen iki gidiş iki geliş duble yol olacağını, İspir-Erzurum arasındaki güzergahın 30 kilometre kısalacağını söyledi.
Projenin 3,5 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Vatandaşların, özel sektör çay fabrikalarının çay paralarını ödemesi konusundaki çağrısı üzerine Erdoğan, “Özel sektörün çay paralarına karışmam ama ÇAYKUR çay paralarını çayınızı verdikten bir ay içerisinde ödeyecek. Hiç gecikme olmayacak.
Gecikme olduğu zaman Tarım Bakanını kapıya koyarım, ona göre” dedi. Paradan 6 sıfır atılmasını da gündeme getiren Erdoğan, “Biz 6 sıfırı paramızın üzerinden atıyoruz dediğimizde birileri dedi ki ’olmaz’.
Hele hele bir tanesi vardı ki ’Taksim Meydanı’nda eşek gibi anırırım’ dedi. Hala bekliyorum anıracak diye. Öyle köşeden bunu yazmakla olmaz, sözünü tut çık anır” diye konuştu.
TÜRKİYE’NİN EN UZUN TÜNELİ OLACAK
132 yıllık hayal
Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı kayıtlarında, 1880 yılı Osmanlı Devleti’nin kalkınma planında Rize-Erzurum karayolu ve tüneli projesinin zamanın Bayındırlık Bakanı Hasan Fehmi Paşa tarafından ortaya atıldığı belirtiliyor. Proje için ilk adım 1930 yılında yol projesi ile hayata geçiriliyor. Kazma ve küreklerle yol yapımının başladığı Ovit Geçidi’nde çalışmalara yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı ifade ediliyor.
Güzergahta ulaşım ancak 1955 yılında sağlanabildi. Rize-Erzurum karayolunda 2640 rakımlı Ovit Dağı aşılarak araçla ulaşım gerçekleşti. Ancak İkizdere ilçesindeki Ovit Dağı Geçidi’nin kar yağışının durumuna göre genellikle kasım-nisan ayları arasında ulaşıma kapalı kalması tüneli gündeme getirdi. Yolun 12 ay ulaşıma açık tutulabilmesi amacıyla yaklaşık 250 kilometrelik Rize-Erzurum karayolunun İkizdere-İspir arasındaki Ovit Dağı’nın tünelle geçilmesi planlandı.
Çığla gündeme geldi
Ovit Dağı, 20 Kasım 1999 ile 12 Nisan 2011 arasında birinde 18, diğerinde 16 kişinin mahsur kaldığı iki çığ olayıyla gündeme geldi. Daha sonra Ulaştırma Bakanlığı’nca 2023’e kadar bitirilecek projeler arasına alınan Rize-Erzurum Otoyolu Projesi’nin en önemli bölümünü Ovit Dağı Tüneli oluşturdu. Tünel için zemin etüdü, uzunluğu, giriş ve çıkış yerlerinin belirlenmesi ve yaklaşık maliyetinin hesaplanması amacıyla 18 ay boyunca Ovit Dağı’nda çalışma yapıldı. Tünelin ihalesi ise 29 Şubat’ta Ankara’da yapıldı. Karayolları yetkililerinden alınan bilgiye göre, tünel 14 bin 700 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun, dünyanın ikinci büyük tüneli olacak. Çift tüp şeklinde inşa edilecek projenin yaklaşık 800 milyon liralık harcamayla 2015 sonunda bitirilmesi planlanıyor. Tünelin tamamlanmasıyla 250 kilometre olan Rize-Erzurum Karayolu 200 kilometreye düşecek ve 12 ay boyunca açık kalabilecek. Ortalama 4-5 saat süren seyahat süresi de 2 saate kadar inecek. Rize-Diyarbakır arası da 5 saate kadar düşecek. Dünyadaki tünel uzunlukları şöyle:
Demiryolu tünelleri
Lötschberg Tüneli (İsviçre) 57 km, Seikan Japonya 53.9 km, Chunnel İngiltere-Fransa 50 km, Simplon İsviçre-İtalya 19.7 km, Apennine İtalya 18.5 km, St. Gotthard İsviçre 14.9 km, Lötschberg İsviçre 14.6 km, Mont CÈnis Fransa 13.7 km, New Cascade ABD 12.5 km, Vosges Fransa 11.2 km, Flathead ABD 11.2 km.
Karayolu tünelleri
St. Gotthard İsviçre 16.4 km, Pinglin Highway Tayvan 12.8 km, Mt. Blanc Fransa-İtalya 12.7 km, Trans-Tokyo Bay Japonya 9.3 km, Store Baelt Danimarka 8 km, Mt. Ena Japonya 8.5 km, Great St. Bernard İsviçre-İtalya 5.4 km, Mount Royal Kanada 5.1 km, Queensway Road, Mersey River İngiltere 3.5 km, Lincoln, Hudson River ABD 2.5 km.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu, lanetliyorum, zihniyeti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık