IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mayıs 2012, 09:03   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Partiye zarar verenleri affetmem'





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kılıçdaroğlu “Kadınlar CHP’ye el atın. Bazı yerlerde cinsiyet kotası tam uygulanmıyormuş. Siz de, ‘Nasılsa bana bir yer verirler’ demeyin. Mücadele edin Halide Edip Adıvar gibi” diye konuştu.


İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılan CHP İstanbul 34. Olağan İl Kongresi’ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partili kadınlardan Halide Edip Adıvar gibi mücadele etmelerini istedi. Anneler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Bugün Anneler Günü, bütün annelerin ellerinden öpüyorum. Ben onun Kemaliyim, arada sırada saçımı okşardı. ‘Aman oğlum kavga etme’ derdi. Kavgasız bir Türkiye istiyoruz. Güven vermenin yolu kısır tartışmaları çöp sepetine atmaktan geçer. Partide kavga istemiyorum. Ben yumuşak birisiyim. Herkese, beni eleştirenlere de saygı gösteririm. Ama partiye zarar verenleri affetmem. Sizlere güveniyorum. Bu yola beraber çıktık beraber yürüyeceğiz. Kadınlar CHP’ye el atın. Bazı yerlerde cinsiyet kotası tam uygulanmıyormuş. Siz de, “Nasılsa bana bir yer verirler” demeyin. Mücadele edin Halide Edip Adıvar gibi.”

CHP değişmek zorunda
İki aday Oğuz Kaan Salıcı ile Ali Özcan’ı da kürsüye davet eden Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi: “Önemli bir kongreyi yapıyoruz demokrasi dersi vermek için. Dünyaya yabancılaşmadan, oradaki insanları da kucaklayan evrensel bir sosyal demokrasiye hem katkı yapmalı hem de güç vermeliyiz. Dünya değişti bizlerde değişmek zorundayız. Artık 18. 19. yüzyılın politikalarıyla 21. yüzyılda CHP’nin de sosyal demokrasinin de değişmesi lazım. Toplumun değerlerine saygı duyacağız. Bize oy vermeyecek yurttaş bile bunu CHP söylüyorsa mutlaka doğrudur diyecek. Anadolu son 10 yılda ciddi şekilde kan kaybetti. Ciddi bir dengesizlik var. İstanbul tek başına tüm Anadolu’yu çekip çeviren bir il oldu. Anadolu’nun kan kaybettiği bir ülke dengeli bir ülke değildir. Sanayiyi de bütün Anadolu’ya dengeli dağıtmak bizim görevimizdir.
Ülkeyi nasıl yönetecekler
Bir dönüşümü gerçekleştirmek zorundayız. Üç büyük devrime CHP imza atmıştır. Şimdi 4. demokrasiye imza atmak zorundayız. Poşu takılan gence 11 yıl hapis cezası verilen bir düzeni asla demokrasi olarak kabul etmiyoruz. Üniversiteleri baskı altına alınmış bir ülke kabul etmiyoruz. Türkiye’nin şu andaki en temel sorunu medyadır. Halkın haber alma özgürlüğü yoktur. Ecelin ölüme faydası yoktur yiğit olacaksın. Korkarsan bir gün seni ensenden tutup cezaevine atarlar. Korku imparatorluğuna karşı olan tek parti ve kitle var. O da CHP’liler. Siz hiçbir demokraside bir Başbakan’ın hapishane sözü verdiğini duydunuz mu? Bu bile demokrasinin yüzkarasıdır. Erdoğan hükümetinin beceriksizliği süt işinde ortaya çıktı. Süt dağıtamayan ülkeyi nasıl yönetsin. Siz sanıyorsunuz ki ülkeyi Erdoğan yönetiyor. Dış politikayı Batılılar, ekonomiyi sıcak para yönetiyor”
Oy kullanmadı
Seçimler çarşaf listeyle yapılırken Kılıçdaroğlu tarafsızlık gerekçesiyle delege olmasına rağmen oy kullanmadı. 638 delegenin oy kullandığı seçimde 174 Büyük Kurultay üyesi, 40 İl Yönetimi üyesi 9 da İl Disiplin Kurulu üyesi seçildi. CHP’nin “2014 İstanbul Bizim” sloganıyla düzenlediği kongrede sinevizyona yansıtılan Deniz Gezmiş Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın resmi “Gündoğdu Marşı” ile birlikte alkışlandı. Partililer, Kemal Kılıçdaroğlu’nun gelmesini “Camdan değil candan dinlemeye geldik” pankartıyla bekledi. Yeni Türkü 50 dakika süren ve tribündekilerin de eşlik ettiği performansını sundu. Kılıçdaroğlu kongrede yaptığı konuşmanın ardından, Genel Başkan yardımcılığından istifa eden Gürsel Tekin ve diğer partililerle el sıkıştı.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
affetmem, partiye, verenleri, zarar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Affetmem Seni Lucifer Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 16 Eylül 2010 01:46