IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Galatasaray

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2012, 11:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK Karakol İnşaatına Saldırdı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Yeşilova Köyü yakınlarında, Eşe Tepe bölgesindeki karakol inşaatında çalışan işçilerin bulunduğu araca, dün gece bir grup terörist otomatik tüfeklere ateş açtı. Saldırıda işçilerden 1'i hayatını kaybederken, 3 işçi yaralandı.

Vali Vekili Önder Bozkurt, yaralıların Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi. Bölgede kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonlar sürüyor.

DEHŞET ANLARINI ANLATTILAR

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesi Yeşilova köyünde PKK mensuplarının saldırısına uğrayan işçiler dehşet anlarını anlattı.

Yeşilova köyü üs bölgesinde bulunan Eşetepe'deki yeni karakol inşaatında çalışan işçiler, önceki akşam PKK mensuplarının silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Van Özalp nüfusuna kayıtlı Fevzi Altunç hayatını kaybederken, Bahattin Aşğa, Ahmet Mencioğlu ve Burhan Bilici isimli işçiler ise yaralandı.

Helikopterle Hakkari Fatih Kışlası'na getirilen yaralı işçiler, buradan ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Dehşet anlarını anlatan Mardin nüfusuna kayıtlı Ahmet Mencioğlu, "Biz arabayla şantiyeye beton dökmeye gidiyorduk. Birden saldırıya uğradık. Orada 6 kişi bulunuyorduk. Bir arkadaşımız ölürken, 4 kişi de yaralandı" dedi.

Saldırıdan yara almadan kurtulan sürücü Burhan Bicil ise, "Örgüt bizi telefonla uyarıyordu ancak önlem alınmadı. Askeriye 1 kilometre ötede iken arkadaşlarımızı öldürdüler. Hepimiz ölebilirdik" ifadelerini kullandı.

TOKİ'NİN YAPTIĞI YENİ KARAKOLLARI İSTEMİYORLAR

TOKİ, Güney Doğu dağlarındaki 250 sınır karakolunun hepsini yeni baştan inşa ediyor. Bu da PKK'yı büyük ölçüde rahatsız ediyor çünkü yeni karakollar güvenlik açısından eskilerine nazaran çok daha iyi.

Karakollar özellikle bölgeye en hakim tepe noktalarına yapılıyor. 80 santim kalınlığındaki dış duvarlar havan ve roket saldırılarına karşı güçlendirilmiş malzemeyle inşa ediliyor. Binaların çatısı havan toplarına karşı dayanıklı, dış kapıların tamamı çelik, pencereler de kurşun geçirmez camla kaplı. Karakolun dışı da üç aşamalı özel betonarme duvarlarla çevriliyor. Yatakhane ve yemekhane gibi askerlerin toplu olarak bulunduğu bölümler karakolun tam ortasında yeralıyor. Depolarda bir hafta yetecek kadar yiyecek-içecek ve cephane mevcut.

ASKERE SÜPER GÜVENLİK

Karakollarda Mehmetçiğin güvenliği için ne gerekiyorsa düşünülmüş. 12 metre yüksekliğindeki kuleler nöbet tutan askerleri, taciz atışı ve keskin nişancı tehlikesine karşı korumak için özel tasarlandı. Askerler nöbet mevzilerine açık alandan değil, yeraltından tüneller aracılığıyla ulaşıyor. Karakol çevresinin emniyeti ise Aselsan tarafından geliştirilen "izci" adı verilen uzaktan kumandalı robot araçlarla sağlanıyor. 8 kilometreyi rahatlıkla görebilen elektronik ateşleme sistemli termal kameralar 7 gün 24 saat çalışıyor. Hareket eden bütün cisimler, hatta kuşlar bile izlenebiliyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 19 Mayıs 2012, 11:59   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: PKK Karakol İnşaatına Saldırdı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
konu birleştirilmeli .

 

Alt 19 Mayıs 2012, 12:00   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: PKK Karakol İnşaatına Saldırdı




Bende söyleyecektim lakin bu basligin detaylari daha fazla olduğu icin belirtmedim !

Ama MehveS'e katilmiyor değilim!

 

 

Etiketler
inşaatına, karakol, pkk, saldırdı, İnşaatına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PKK Karakol İnşaatına Saldırdı Thetis Haber Arşivi 2 19 Mayıs 2012 11:03
IF Karakol :D NefeS Yalan Haber 13 03 Mart 2011 21:56
PKK'lı teröristler karakol taradı! Hayal Haber Arşivi 1 14 Mayıs 2010 09:24