IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2012, 22:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Atatürk'ün 131. Doğum Günü Pastası Kesildi




Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Mustafa Kemal Atatürk'ün 131.doğum günü pastası kesildi ve halk konseri düzenlendi.

Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günü kabul edilen 19 Mayıs tarihinin 131. yıldönümü dolayısıyla bir pasta hazırlandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama programında Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Baro Başkanı Av. Necat Anıl, pastanın bulunduğu sahneye çıktı. Burada konuşma yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Her yıl olduğu gibi bugün de Ulu Önder Atatürk'ün doğum günü pastasını sizlerle beraber burada keseceğiz. Hepinizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun" dedi.

Daha sonra 4 usta tarafından bir günde hazırlanan 120 kilo ağırlığında, 1.5 metre uzunluğunda ve 1 metre genişliğindeki 500 kişilik, üzerinde Atatürk'ün "19 Mayıs 1919 İşte Benim Doğum Günüm" sözlerinin yazılı olduğu, Bandırma Vapuru figürü ile Türk bayrağı ve Atatürk'ün Samsun'a çıkışının temsili figürlerinin yer aldığı pasta kesildi. Pasta kesiminin ardından havai fişek gösterisi yapıldı.

Gecede, 3 boyutlu Anadolu Projesi'nin yer aldığı Alparslan'ın Anadolu'ya girişinden Atatürk'ün Samsun'da Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasına kadar film, dans ve tiyatro gösterisinin yer aldığı gösteri bir binanın üzerinde 3 boyutlu olarak gösterildi. Ayrıca Atatürk, hologram olarak sahneye yansıtıldı.

Gecede Samsunlu sanatçı Eser Bayar ile Işın Karaca sahneye çıktı. Işın Karaca, Samsunluları coşturdu. Protokol ve vatandaşlar Işın Karaca ile birlikte 10. Yıl Marşı'nı ayakta alkışlar içinde söylediler.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
131, atatürkün, doğum, günü, kesildi, pastası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğum Günü - Doğum Günü Mesajları - Doğum Günü Sözleri PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 15 Kasım 2011 12:55
doğum günü ... Stan Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 20 Kasım 2007 21:03