IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mayıs 2012, 17:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dikkat! Bu posteri taşımanın cezası 255 yıl hapis





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Darbeciler yargılansın eylemine katılmak ve ‘Üç Fidan’ın fotoğraflarını taşımakla suçlanan öğrencilerden Yıldırım, mektubunda ‘6 aydır tutukluyum. 29 Mayıs’ta tahliye edilmezsem mezun olamayacağım’ dedi

Odak dergisi okuru ve 5’i üniversite öğrencisi, tutuklu 7 kişi, “örgüt üyesi oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları” gerekçesiyle 29 Mayıs’ta Ankara’da yargıç karşısına çıkacak. Öğrenciler, Ankara’da 2011’de “12 Eylül darbecileri yargılansın” eylemine ve 1 Mayıs, Nevruz mitinglerine katılmakla, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Che Guevara ve Yılmaz Güney’in fotoğraflarını taşımakla suçlanıyor.

Sincan 1 No’lu F Tipi’nde tutuklu olan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme son sınıf öğrencisi Sedat Yıldırım, “6 aydır tutukluyum. Duruşmada tahliye edilmezsem mezun olma şansını kaybedeceğim” dedi. Yıldırım, kendisi gibi 4 öğrencinin daha aynı dava nedeniyle tutuklu olduğuna dikkat çekerek sınavlara gitmek için cezaevine yol parası olarak 700-1500 TL’yi ödeyemediklerini, bu nedenle de eğitimlerine devam edemediklerini ifade etti.

‘Düzenin adaleti bu’

Yıldırım, cezaevinden gönderdiği mektubuna şöyle devam etti: “Silahımız, bombalarımız da yoktu... Yalnızca 1 Mayıs’a, 12 Eylül darbecilerinin idam ettiği devrimcilerin anmasına katıldık. Cuntayı lanetledik, şiir okuduk, türkü söyledik. Cuntacıları tutuksuz yargılamayı demokrasi marifeti bilenler, bizleri tutukladılar. Suçumuz büyük. Toplumun yardımlarla, yoksulluğu kader gibi kabullenmesine, biat kültürüne karşı gerçek dayanışmayı savunuyoruz.” Mektubunda, Mehmet Ağar’ı kastederek “Düzenin adaleti bu: 12 Eylül’de yüz binlerce, 90’larda ise bin operasyon yapanlar için 5 yıldızlı VIP konukevleri hazırlatılıyor ileri demokraside” görüşüne yer veren Yıldırım, “Fakirler için, bu saldırıların mağdurları için ise tabutluk hapishaneler” dedi. Ankara’da saat 13.30’da başlayacak davaya katılma çağrısı yapan Yıldırım, mektubunda, “Duruşmada ileri demokrasi ile gerçek demokrasi çarpışacak. Gelin ve gerçek demokrasiyi savunanlara omuz verin. Karanlığı dağıtmak için, küçük küçük dayanışmalar, hayatı kazanmak için şimdi daha önemli...” vurgusunu yaptı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Umut Halit Nuray, Hüseyin Arlıer, Reyhan Alkıvılcım, Emrah Irmak, Meltem Tuna, Sedat Yıldırım, Barış Onay, THKP-C/Direniş Hareketi örgütüne üye olmakla suçlanıyor. İddianamede, 11 Eylül 2011’de Ankara’da düzenlenen “12 Eylül darbesini protesto mitingi”, terör örgütü faaliyeti olarak değerlendiriliyor. Ev aramalarında el konulan Mihri Belli’nin “Kızıldere’ye Varan Yol”, Jürgen Habermas’ın “Sivil İtaatsizlik” gibi kitapları da delil olarak gösteriliyor. Sanıkların her birine örgüt üyeliğinden 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istenirken katıldıkları her bir eylem için de, 1 ile 5 yıl arası hapis cezası isteniyor. Toplam ceza ise 255 yıl...

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
255, bu, cezası, dikkat, hapis, posteri, taşımanın, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık