IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mayıs 2012, 13:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
3 Aylar Salı Günü Başlıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Arınma, bağışlanma ve ibadette yoğunlaşma ayları olarak bilinen üç aylar yarın başlıyor. Perşembe günü Regaip Kandili, 16 Haziran'da ise Miraç Kandili...

Kameri ayların yedincisi olan Recep ile başlayan, Şaban'la devam eden ve Ramazan ile son bulan ayların toplu adı olarak da tanımlanan üç ayların ilki Recep ayının ilk cuma gecesi, 24 Mayıs Perşembe akşamı, üç ayların da müjdecisi Regaip Kandili olarak kutlanacak.

Kandil gecelerinden dördü yine bu aylarda bulunuyor. Recep ayının 27. gecesi olan 16 Haziran'da da Mirac Kandili kutlanacak. Arınma, bağışlanma ve ibadette yoğunlaşma ayları olarak bilinen üç aylar için Peygamber Efendimizin ''Recep, Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ümmetimin ayıdır'' diye, ayrıca ''Allah'ım! Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a yetiştir'' diye dua ettiği rivayet edilir.

RECEP AYINDA ORUÇ TUTMANIN FAZİLETİ

Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in Recep ayı ve Recep ayında tutulacak oruç hakkında şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:

-"Recep Allah'ın ayıdır; Şaban benim ayımdır, ramazan ise ümmetimin ayıdır". Recep ayının niçin Allah'ın ayı olduğu sorulduğunda: -"Çünkü bu ayda özellikle mağfiret boldur. Bu ayda, halkın kan dökmesine mani vardır. Bu ayda, Allah-ü Teala, Peygamberlerinin tövbelerini kabul buyurmuştur. Allah-ü Teala bu ayda, peygamberlerini düşmanlarından korumuştur. Birkimse, recep ayını oruçlu geçirirse, Alla-ü Teala üç şeyi onun için gerekli kılar. Şöyle ki:

-Geçmiş günahlarının tümünü bağışlar.

-Kalan ömrünün temiz geçmesini temin eder.

-Büyük huzura çıkılan kıyamet gününün susuzluğundan da onu emin kılar.";

Resuhullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e sorarlar:

"Ya Resulullah Recep ayının tümünü oruçlu geçirmeye gücüm yetmez.

- O halde, ilkinden bir gün, ortasından bir gün, sonundan da bir gün tutarsın. Böyle ettiğinde ayın tümünü oruçlu geçirmiş olursun. Zira, yapılan iyilikler on misli sevap getirir".

ORUÇ TUTACAKLARA UZMAN ÖNERİSİ

Sıcak mevsime denk gelen Recep ayı günlerini rahat geçirilebilmeniz için bazı sağlık kurallarına daha fazla uymanız gerekiyor. Uzmanlar, özellikle kalp, tansiyon ve diyabet hastalarının, sıcak yaz günlerinde oruç tutarken çok dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.

BOL BOL SU TÜKETMELİSİNİZ

" Sıcak çarpması, ishal, baş dönmesi gibi şikayetler de yine yaz aylarında daha yoğun görülen durumlardır. Özellikle yaşlı bireylerin oruç tutarken, ani hareketlerden kaçınmalarını, denge problemi olanların daha yavaş hareket etmelerini öneriyoruz. Yaşlılarda düşme ciddi sağlık problemleri yaratabileceğinden bu konuda dikkatli davranmaları gerekir. İftar vaktinden itibaren sahur zamanına kadar bol su tüketilmesini önermekteyiz. Oruç tutarken sağlıklı kalmayı da başarabilmeliyiz. Akşam saatlerinde yenilecek ağır yemeklerin kilo problemi, kolesterol yüksekliği ve kronik hastalığı olanlarda problem yaratabileceğini göz ardı etmemeliyiz."


ensonhaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3, aylar, başlıyor, günü, salı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hafta sonu bahar salı günü kar PassioN Haber Arşivi 3 12 Şubat 2012 13:33
Salı günü Ay’la aramıza bu göktaşı girecek! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 1 07 Kasım 2011 02:27
Salı günü Ay’la aramıza göktaşı girecek! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 07 Kasım 2011 00:34
Hastaneler salı günü çalışmayacak Lucifer Haber Arşivi 2 18 Ocak 2010 11:49