IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By glu

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mayıs 2012, 17:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Binlerce Kişi Ayasofya'da Namaz Kıldı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Anadolu Gençlik Derneği tarafından İstanbul'un fethinin 559'uncu yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Ayasofya Meydanı'nda öğle namazı kılındı.


Ayasofya Meydanı’nda bugün saat 14.30’da düzenlenen mitinge Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Salih Mirzabeyoğlu Davası Takipçileri üyeleri ile kadınların da olduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Ayasofya Müzesi’nin girişinde oluşturulan kürsüden topluluğa seslenen Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, "Dünya tarihi açısından büyük öneme sahip İstanbul’un fethini büyük bir coşku ve şuurla kutluyoruz" dedi.

Ayasofya’nın fetihten sonra bizzat Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrildiğini belirten Salih Turhan, Ayasofya’da kılınan ilk Cuma namazında hutbeyi Fatih Sultan Mehmet’in okuduğunu, namazı da Akşemseddin’in kıldırdığını belirtti. Bakanlar Kurulu kararıyla 1934 yılında müzeye çevrilen Ayasofya’nın ibadete kapalı bir şekilde durduğunu vurgulayan Salih Turhan, bu durumu eleştirdi.

Ayasofya’nın ibadete açılmasını isteyen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, topluluğa şöyle seslendi:

"Ayasofya inşallah zincirlerinden kurtulacaktır. Bu görev sizlere, Fatih Sultan Mehmet’in torunlarına düşmektedir. Şu an görevde bulunanlar Fatih’in, Kanuni’nin ülkesini, haçlılara yama yapmaya çalışmaktadırlar. Duyarlı herkesi bu saçmalığa dur demeye çağırıyorum."

PANKART GÖRÜNMESİN DİYE ETTEN DUVAR ÖRDÜLER

Bu arada Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, kendilerine Salih Mirzabeyoğlu Davası Takipçileri adını veren bir grup kadının açtığı ve üzerinde "Allah’ın laneti Ayasofya’yı kapatanlar ve kapalı tutanlar üzerinde olacaktır" cümlesinin yazılı olduğu pankartın görünmemesi için önünde adeta etten duvar ördü. Bunun üzerine kadınlar bir süre sonra sessizce dağıldı.

BİNLERCE KİŞİ NAMAZ KILDI

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Salih Turhan, topluluğa öğle namazı kıldırdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda birimin meydanda konuşlandırıldığı dikkat çekti. Namazın ardından topluluk küçük gruplar halinde fetih şenliklerinin yapılacağı Beşiktaş İnönü Stadyumu’na geçti.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Mayıs 2012, 21:01   #2
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Binlerce Kişi Ayasofya'da Namaz Kıldı




Hiç kusura bakmasınlarda Saadet Partisinin organize ettigi hiç bir eylemi samimi bulmuyorum ve şahsi görüşüm bu ülkeye bir faydaları olmadıgı yönünde. Ayasofya'nın Cami olarak kullanılmasını görmek isterim ama bunu ; "hadi şu pis hristiyanlara nisbet olarak gidip Ayasofyada namaz kılalım" mantıgıyla yapmak istersen bu noktada buyuk bir sıkıntı oluşur. Şu 3 bin kişilik gruba gidip tek tek sorun neden Ayasofyada namaz ? Allahın Peygamberi oraya özel bir anlammı yüklemiş ? Allah kutsal kitabında orayı ayrı olarak övmüş mü ? Bunlara bir cevap veremezler. Temelinde bizim olmayan bir mabedi bizimmiş gibi kullanmak başlı başına bir sorun bence. Esasında "farklı dinlere hoşgörüsü olmayan insanların" oluşturdugu bu grubun bu tarz bir eylem yapması sinir bozucu evet Ayasofyanın cami olmasını istersin, en başta dedigim gibi bunu samimiyetle istersen sıkıntı yok ama nisbet yaparcasına, düşmanlara gösterişte bulunurcasına yaparsan sıkıntı olur. Eger çok namaz kılmak istiyorlarsa gitsinler Eyüp Sultan Camisine, gitsinler Bursa Ulu Camiye, Gitsinler Süleymaniyeye bence bu camiler Ayasofyadan 500 kat daha manevi ortam içerisindeler en azından önce baldırı çıplakları görüp sonra Allahın huzuruna cıkmıyorsunuz bu mekanlarda. Bu noktada bence Nur cemaati el atmadıgı sürece mevcut durumu düzeltecek bir dini cemaat yok şuan ülkede.
Ek olarak ; Bugun Ayasofya Camii olsa aynı topluluk Ayasofyanın içerisindeki eşsiz mozaik tabloların sökülmesini isterler, onlar söküldügünde haçların silinmesini isterler. Ayasofyanın cami olmasını isterim ama müze olması bu ülke için çok daha önemli. Ayasofyanın içi dışından daha eşsiz ve güzel içerisinde hem Osmanlı hemde geç dönem Bizans etkisi var bu mukaddes kültürel alanın kültürel bir amaç için kullanılması lazım.

 

 

Etiketler
ayasofyada, binlerce, kişi, kıldı, namaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çevik Bir namaz kıldı mı PassioN Haber Arşivi 0 21 Nisan 2012 19:04