IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2012, 16:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suriye ile İpler Tamamen Koptu!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hula katliamı bardağı taşırdı, ipler koptu! Türkiye, Suriyeli diplomatları sınırdışı ediyor.

Ankara, Suriye yönetimine karşı "yeni tedbirler" gerekli olduğunu belirterek Suriye'nin Ankara'daki Maslahatgüzarı ve Büyükelçilikteki diğer tüm diplomatik personelin 30 Mayıs tarihinden itibaren 72 saat içinde Türkiye'den ayrılmalarını istedi.

Suriye'nin El Hüle ilçesinde en az 110 sivilin öldürülmesinin ardından bazı Batılı ülkeler gibi Türkiye de, Suriye diplomatlarını sınır dışı etme kararı aldı.

Suriye'nin Ankara'daki Maslahatgüzarı ve Büyükelçilikteki diğer tüm diplomatik personel, 30 Mayıs (bugün) tarihinden itibaren 72 saat içinde Türkiye'den ayrılacak.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye güvenlik güçlerinin Humus'un El-Hule ilçesinde gerçekleştirdiği, 50'si çocuk olmak üzere en az 110 masum sivilin hayatlarına malolan "toplu katliamın, uluslararası camiada büyük bir infiale yol açtığı" belirtilerek şöyle devam edildi:

"İnsanlığa karşı suç niteliğindeki bu eyleme karşı sessiz ve tepkisiz kalınması söz konusu dahi olamaz. Sivil halka karşı toplu bir katliama girişenlerin işledikleri bu vahim insanlık suçu cezasız kalamaz. Bu alçakça katliama karşı tek sesle, birlik içinde gerekli tepkileri vermek uluslararası toplumun ortak sorumluluğudur."


BÜYÜKELÇİLİK MASLAHATGÜZARINA NOTA VERİLDİ

Bu anlayış doğrultusunda, Türkiye'nin de Suriye Yönetimi'ne karşı "yeni tedbirler alınması gerekli görüldüğü" belirtilen açıklamada "Evsahibi ülke olarak, Viyana Diplomatik İlişkiler Sözleşmesi'nin 9. Maddesi uyarınca, Suriye'nin Ankara'daki Maslahatgüzarı ve Büyükelçilikteki diğer tüm diplomatik personelin 30 Mayıs 2012 tarihinden itibaren 72 saat içinde ülkemizden ayrılması talep edilmiştir. Bakanlığımıza çağrılan Büyükelçilik Geçici Maslahatgüzarı'na bugün (30 Mayıs) bir Nota ile gerekli bildirim yapılmıştır" denildi.


"SUÇ İŞLENMEYE DEVAM EDİLİRSE DAHA İLERİ TEDBİRLER ALINACAK"

Suriye Yönetimi'nden beklenenin, uluslararası camianın çağrıları doğrultusunda, bir an önce sivil halka yönelik şiddet eylemlerine son vermesi ve halkın meşru talepleri doğrultusunda, ülkede demokratik bir geçiş sürecinin önünü açması olduğunu vurgulayan Bakanlık açıklamasının sonunda, "Bu yapılmadığı ve insanlığa karşı suç işlenmeye devam edildiği takdirde, ülkemiz ve uluslararası toplum daha ileri tedbirler alacaktır. Bu komşu, tarihdaş ve kardeş Suriye halkına karşı manevi ve vicdanı sorumluluğumuzdur" uyarısında da bulundu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı'nın Suriyeli diplomatların Türkiye'den ayrılmasıyla ilgili açıklama yaptığını belirterek, "30 Mayıs itibarıyla 72 saat içinde, şu anda zaten bildiğiniz gibi Suriye'nin büyükelçisi burada yok, geçici maslahatgüzarı ile tüm büyükelçilik personelinin buradan ayrılmasına yönelik talebimiz iletilmiştir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Vilayetler Evi'ndeki Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu Toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı'nın Suriyeli diplomatların Türkiye'den ayrılmasına ilişkin kararın hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Dışişleri Bakanlığı zaten gerekli açıklamayı yaptı. 30 Mayıs itibarıyla 72 saat içerisinde, şu anda zaten bildiğiniz gibi büyükelçi burada yok, geçici maslahatgüzarı ve Suriye büyükelçiliğinin tüm personeliyle birlikte buradan ayrılmasına yönelik talebimiz ve bu tabii özellikle Hula'daki 50'si çocuk 110 kişinin ne yazık ki tankla topla öldürülmesi üzerine uluslararası camianın da ortak bir duyarlılığıdır.

Zulme sessiz kalmak, rıza göstermek zulümdür. Zalimlerin yanında yer almak da aynen onlar gibi zalim olmaktır. Bunlara sessiz kalamazdık. Bundan sonraki süreçte de daha önce başlattığımız yaptırımlar daha farklı şekilde gelişebilir. Zaten bunu karara bağladığımızda yaptırımları da açıklarız ama sonuçta bu maslahatgüzar ve tüm Ankara büyükelçiliğindeki görevlilerin buradan ayrılması 72 saat içinde talep edilmiştir, 72 saat içinde de ayrılacaklardır."

Erdoğan, bir gazetecinin, "Suriye'den kaçan PKK'lıların yakalandığı yönünde bilgiler var. Kayseri'deki olayın da Suriye'den kaçan PKK'lılar tarafından gerçekleştirildiği yönünde iddialar vardı. 'Tampon bölge' seçeneği daha yakın diyebilir miyiz" sorusuna ilişkin olarak da "Bunların hepsi gelişmelere göre atılacak adımlar ve bizim tüm ilgili birimlerimizle değerlendirmesi yapılarak ondan sonra alacağımız kararlardır. Şu anda bu konuyla ilgili aldığımız bir karar yok, alırsak bunu zaten açıklarız" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Uluslararası toplumun bu konuda daha kararlı olduğunu düşünüyor musunuz" sorusu üzerine Erdoğan, Suriye'deki durum karşısında dünyanın sessiz kalmasının mümkün olmadığını vurguladı. Erdoğan, "Şu anda yanındaymış gibi görünenlerin bile yanında görünmesinin ben mümkün olmayacağına inanıyorum. Çünkü bu adeta kendilerini inkar olur. Öyle bir şeye tahammül söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Mayıs 2012, 16:57   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Suriye ile İpler Tamamen Koptu!




Muhalefet sinirlenir buna.

 

 

Etiketler
ile, ipler, koptu, suriye, tamamen, İpler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriye,Yemen + Umman'da binlerce kişi gösteri yaptı.Suriye'deki gösterilerde kan aktı Sevda Haber Arşivi 0 22 Nisan 2011 20:54