IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ocak 2008, 17:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'2009’da kıyamet gibi kan akacaktı'




“Kıyamet gibi kan akacaktı. Y. H.ler, O.S.’ler kapıyı kırıp, içeride kim varsa vuracaktı. istenmeyen unsurlar temizlenecekti. Sonra ordu gelip kanı durdurmuş olacaktı... "


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bilgi Üniversitesi Öğretim üyesi ve gazeteci-yazar Murat Belge’ye göre; Ergenekon Terör Örgütü’nün gene üstü örtülecek ama, devlet herhalde bu işin halen görevde olan uzantılarını emekli ederek tasfiye edecek. Belge, “Bizim otoriter kesim sokaktaki faşistle daha önce böyle hiç ittifak kurmamıştı. Onu hep emir eri olarak, icabında kullanılabilecek kirli bir alet olarak görür, ama onunla ittifak kurmazdı. İlk kez bu dönemlerde bunlara inisiyatif verilmiş” diyor ve Yasin Hayal-Veli Küçük beraberliğinin geçmişte benzeri olmadığının altını çiziyor.
Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi, gazeteci-yazar Murat Belge, Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasının “derin devletteki bir iç hesaplaşmanın sonucu” olduğunu söylüyor. Taraf gazetesinden Neşe Düzel’in sorularını yanıtlayan Belge, adı Susurluk çetesiyle ve fali meçhullerle anılan emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün bugün tutuklandığına dikkat çekerek şunları söyledi:

ASKER DE SADECE JİTEM DEMEK DEĞİL
“10 yıl içinde kaç cesetten sonra acaba bu oldu? O cesetleri de bir saymak lazım tabii. Ben saymadım. Bakın, 2008’e geldik. Artık soğuk savaş yok. AB, globalizasyon gibi süreçler var. Bir kısmı çeteci olan bir devlet artık dünyanın bu koşullarıyla bağdaşık değil. Türkiye’de derin devlet bir gelenek, ama asker de sadece JİTEM demek değil. Bu devletin içinde ‘kendimize çeki düzen vermeliyiz’ diyenler de var. Önceki Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök böyle biriydi.”

DARBECİLERİN GÜVENDİĞİ BİR ŞEYLER OLMALI
Murat Belge’nin, Ergenekon Terör Örgütü’nün 2009’da darbe planı için görüşleri de şöyle:

“Adamın aklına durup dururken 2009 iyi bir sene, diye gelmedi herhalde. 2009 insanın aklına bir şeyler getiriyor. Şimdiki Genelkurmay Başkanı 2008 yazında emekli oluyor. Darbecilerin dayandığı güvendiği bir şeyler olmalı ki, 2009 için böyle bir hesap yapıyorlardı.”

2009’DA KIYAMET GİBİ KAN AKACAKTI
“Türkiye’nin bu yapıyı temizlemezse kendi temizlenir” diyen Murat Belge bir bahsedilen türden bir darbeyle yaşanabilecekleri şöyle anlatıyor: “Hayatta herşeyin sonuçları var. ‘Ben böyle bir çeteyle var olacağım’ diye karar verirse, bir kere bu ülkede bir sürü insan buna olmaz diyecek. O zaman bu insanları susturmak gerekecek. Son yakalananların bir darbe ortamı hazırlamak istedikleri açıklandı. 2009 darbe planında kıyamet gibi kan akacaktı. Linçler yaşanacaktı. Sonra da ordu gelip bu kanı durdurmuş olacaktı. Fakat ordu saldırıları durduruncaya dek, asıl istenmeyen unsurlar zaten temizlenmiş olacaktı.

12 EYLÜL’DEN BETER OLACAKTI
“2009 için planlanan 12 Eylül’den beter bir şey olacaktı. Çünkü 12 Eylül’den farklı olarak Yasin Hayaller, O.S. gibi adamlar gelecekti. Sıkıyönetimin başındaki üsteğmen gibi size ‘Giyinin, Selimiye’ye gidiyoruz’ denmeyecekti. Güruhlar evinizin kapısını kırıp içeride kim varsa temizleyeceklerdi. Dört -beş gün böyle devam ettikten sonra da muhtemelen kardeş kavgasına son vermek üzere darbe olacaktı. Sen de o zaman ülke olarak bütün saygıdeğerliğini, herşeyini sokağa atmış olacaksın. Sabahtan akşama kadar bu adamların ‘türk kanı’, ‘Biz Ergenekon’dan geldik, Tanrı dağına gittik’ diye televizyonlardan kükrediği bir memleket olarak dayanabildiğin kadar yaşayacaksın.”

DERİN DEVLETİN TEHLİKEYE İHTİYACI VAR
Derin devlet olarak adlandırılan yapılanmaların ülkeyi tehlikelerden korumak için kurulduğunu söylense de esas olarak kendini devam ettirme amacı taşıdığını kaydeden Belge şunları söyledi:

“Bu devlet yapısının hep bir tehlikeye ihtiyacı var. Çünkü tehlike olmazsa toplumun kendisini koruyacak bir vasi devlete ihtiyacı olmaz. O zaman da devlet demokratikleşir. Devleti kuranlar için bu istenecek bir şey değil. Şimdi son operasyonda yakalananlar da meğer darbe hazırlığı yapıyorlarmış. Zaten bunlar ancak kendi içlerinde kavgaya tutuştuklarında harcanırlar. Yoksa o yapının dışında kimse bunlara dokunamaz. Vaktiyle Teşkilat-ı Mahsusa nasıl zamanı gelince kullanmak üzere yerin altına silahlar gömdüyse, bugün de Ümraniye’de ve Eskişehir’de bir yerlerde gizlenmiş el bombaları çıkıyor işte.”

HAYAL-KÜÇÜK BERABERLİĞİNİN GEÇMİŞTE BENZERİ YOK
Murat Belge, “Bu operasyon gittiği yere kadar gidebilecek mi” sorusuna da şu yanıtı veriyor:

“İşin gene üstü örtülür ama... Devlet herhalde bu işin halen görevde olan uzantılarını emekli ederek tasfiye edecek. Bakın.... Bizim otoriter kesim sokaktaki faşistle daha önce böyle hiç ittifak kurmamıştı. Onu hep emir eri olarak, icabında kullanılabilecek kirli bir alet olarak görür, ama onunla ittifak kurmazdı. İlk kez bu dönemlerde bunlara inisiyatif verilmiş. Yasin Hayal-Veli Küçük beraberliğinin geçmişte bir benzeri yok. Türkiye’de tarihi bakımdan dönemini doldurmuş bir üretim biçimi ve yönetim anlayışı var. Hem soğuk savaşın sağladığı yapay destekler bitti, hem de ortaya AB diye somut bir durum çıktı. Bu şartlarda kendini yok olmak üzere gören bir kesim var. İşte bunlar milliyetçiliğin bütün unsurlarıyla birlikte ve büyük bir enerjiyle toplumun altını üstüne getirdiler. Her cephede doğrulara ve ahlaka karşı müthiş bir savaşa giriştiler.”

DARBE OLURSA TÜRKİYE DÜNYADAN ÇOK İZOLE OLUR
Belge’nin “Türkiye’de hala darbe olur mu?” sorusuna yanıtı ise şöyle “Olabilir. Bu memlekette darbe yapmaya karar vermiş ve o darbeyi ‘cumartesi gecesi başlatıp, pazartesi sabaha kadar şunlara bunlara el koyarak yaparız’ diye bir planı işletecek kadar adam da bulunmuşsa bu darbeyi yaparlar. Ama darbe uzun ömürlü olur mu? Zor. Darbe olursa Türkiye dünyadan çok izole olur. Tabiat parkı gibi bir şey olur.”


Çok karmaşık bu olaylar hala ben çözemedim polisimiz ne zorluklar çekiyor Allah yardımcıları olsun.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Ocak 2008, 18:01   #2
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: '2009’da kıyamet gibi kan akacaktı'




Kimin eli kimin cebinde, biz sadece bize verilenleri biliyoruz. Birde saman altındakiler var.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

Alt 28 Ocak 2008, 18:05   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: '2009’da kıyamet gibi kan akacaktı'




rett Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kimin eli kimin cebinde, biz sadece bize verilenleri biliyoruz. Birde saman altındakiler var.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

millet çok üstünde duruyor bu olayın mecbur çıkartıcaklar polisimizi tebrik etmek lazım gerçekten çok güzel çalışıyorlar

 

 

Etiketler
2009’da, 20098217da, akacakti, akacaktı, gibi, kan, kiyamet, kıyamet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
21 Aralık'ta kıyamet kopacağı gibi sözler dolaşıyor ne dersiniz? Violent İslamiyet 6 26 Kasım 2012 13:48
Habur’da PKK’yı kahraman gibi karşılatan sen değil misin? Noyan Makaleler 0 07 Mayıs 2011 08:41
2012’de kıyamet kopmazsa.. Feronia Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 14:23
2012’de kıyamet beklemek saçmalık! Süslü Genel Paylaşım 2 24 Ocak 2010 02:12
Newton’un kıyamet tarihi Feronia Haber Arşivi 0 21 Aralık 2009 06:38