IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Haziran 2012, 13:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
1,5 Saatte 50'den Fazla Kalbi Durdu Hayata Tutunmayı Başardı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Göğüs ağrısı şikayeti üzerine gittiği hastanede kalp krizi geçiren ve tedavi sırasında 1,5 saat boyunca 50'den fazla kalbi duran 42 yaşındaki Bayram Yeşil, hayatının ikinci baharını yaşadığını söyledi.

Göğüs ağrısı şikayeti üzerine gittiği hastanede kalp krizi geçiren ve tedavi sırasında 1,5 saat boyunca 50'den fazla kalbi duran 42 yaşındaki Bayram Yeşil, hayatının ikinci baharını yaşadığını söyledi.

İzmir'de ikamet eden Bayram Yeşil, göğüs ağrısı şikayeti üzerine gittiği hastanede hayata dönüş operasyonu geçirdiğini belirterek tıbbı şaşırttığını söyledi. Kriz esnasında kendisine uygulanan tedavide 50 kez kalbi duran Bayram Yeşil, yaşadıklarını hatırlamadığını söyleyerek şöyle konuştu: "12 yıl önce kalp spazmı geçirdim. Ama tekrarı olmadı. İş çıkışı eve dönüş sırasında iki göğsüm arasına bir ağrı girdiğini ve kollarımda kendisini hissettirdiğini fark ettim. 12 yıl önce kalp spazmı geçirdiğim için sakin olmayı tercih ettim. Eve giderek eşimle birlikte hastaneye gittim ve anjiyo olmam gerektiğini duyduktan sonra hiçbir şey hatırlamıyorum. Stresli bir adam olsaydım eğer yolda kendimi kaybedebilirdim. Öldüm öldüm dirildim. Beni hayata döndüren doktorlara teşekkür ediyorum"

Universal Ege Sağlık Hastanesi'nde hayata dönüş operasyonuna ilk olarak Acil Servis Hekimi Dr. Vefa Öztürk'ün Yeşil'i müşahade altına almasıyla başladı. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nurullah Tüzün'ün anında müdahale ettiği, Anestezi Uzmanı Dr. Aslıhan Sevinç Dinler'in de müdahalesiyle elektroşok, kalp masajı yapıldı ve aynı zamanda ilaç verildiği belirtildi. 50'den fazla kalbi durup kalp masajı ve şokla yeniden çalışan Yeşil'in saatlerle geçen ölüm ve yaşam arasındaki süreci son olarak Kardiyoloji Uzmanları Prof. Dr. Murat Özdamar ve Dr. Nurullah Tüzün ile birlikte koroner anjiyo ünitesine alınarak kalp damarındaki tıkanıklığa karşın stent takılarak giderilmesiyle son buldu. Yaşananları mucize olarak niteleyen Prof.Dr. Mustafa Özbaran; şöyle konuştu: "Bu hastanın ilginç olması 50'den fazla olması kalbinin durup tekrar şok yapılması olmasıdır. Yapılan tedavilerin ardından anjiyosu yapıldı ve tıkalı olan damarı açıldı. Birkaç gün içinde de taburcu oldu. Bu da bizi mutlu etti."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
1, 5, 50den, başardı, durdu, fazla, hayata, kalbi, saatte, tutunmayı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayata Tutunmayı Denedim Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 18 Aralık 2011 02:31