IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2012, 19:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Bisküvici Dede" Artık Yok




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kendine, "çocukların bisküvici dedesi" diyen, Ülker'in kurucusu Sabri Ülker, 92 yaşında vefat etti.

Türkiye'de bisküvi ve çikolata denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Ülker'in kurucu ismi Sabri Ülker, 92 yaşında vefat etti.

Yaşlılığa bağlı sebeplerden vefat ettiği belirtilen Sabri Ülker'in cenazesi, yarın Fatih Camii'ndeki cenaze namazının ardından defnedilecek.

1944 yılında Eminönü´ndeki Nohutçu Han´da küçük bisküvi atölyesini satın alarak ağabeyi Asım Ülker ve üç çalışanla birlikte 100 metrekarelik bu atölyede üretime başlayan Sabri Ülker, 1974'te ilk bisküvi ihracatına başladı.

2000 yılında yönetimi, oğlu Murat Ülker'e devreden Sabri Ülker, o tarihten itibaren Ülker'in onursal başkanıydı.


İşte kendi kaleminden "bisküvici dede" Sabri Ülker


"1920 yılında doğdum. Ülker markasını taşıyan ilk bisküvi üretildiğinde henüz 24 yaşındaydım. Bir zamanlar bizlerden "genç müteşebbisler" diye söz ederlerdi. Bugün ise çocukların "bisküvici dedesi" oldum ve bundan çok mutluluk duydum.

Doğduğum yıllar itibariyle kimselerin çocukluğu kolay geçmedi. Bizler savaşları, yıkımları, göçleri gördük. Herkesin güzel bir çocukluk geçirme hakkına sahip olması gerektiğine daha o yıllarda inandım. Bu nedenledir ki akşam babaların çocuklarına götürebilecekleri bisküvileri, çikolataları, gofretleri üretmenin hazzını her zaman hissettim.

Yarım yüzyılı aşkın sanayicilik hayatımda elbette sıkıntılarım da oldu. Ama bugün geriye dönüp baktığımda hayatımı sadece bir sanayici olarak üretmek, istihdam ve katma değer yaratmak için tatil yapmadan harcamış ve ülkesine "dünya markası" armağan etmiş biri olarak, bu sıkıntıları hatırlamıyorum. Bunca yıldan bana geriye, huzur ve mutluluk kaldı.


"ÜLKER'İN ULAŞTIĞI BÜYÜKLÜK, TÜM TÜRKİYE'NİN"

Kurulmasında ve büyümesinde emeğimin geçtiği Ülker'in bugün ulaştığı büyüklükle artık sadece "bize", yani ailemize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza değil, tüm Türkiye'ye ait olduğunu görüyorum. Ülker, Türkiye'nin gıda alanındaki temsilcisi olarak Amerika'dan Almanya'ya kadar dünyadaki birçok ülkenin market raflarında yer alıyor. Bu, elbette genç bir müteşebbisken hayal edebileceğim bir şey değildi. Üretimi başlatmak için gereken makineleri bile zor bulabildiğimiz yıllarda böyle bir hayali nasıl kurabilirdim ki? Dünyaya mal satmak bir yana, kendi kendimizin ihtiyacını karşılamak bile o şartlarda çok zordu. Ama bin bir güçlük içinde, çok çalışarak başardık.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
artık, bisküvici dede, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir zamanlar Canımın attığı "sen"canımı yakıyor artık.." Sır Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 19 Mayıs 2011 08:53