IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Thetis
  • 1 Post By toXic

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Haziran 2012, 16:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"AB, İki Yüzlü ve Riyakar Bir Birliktir"




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Ekonomi Bakanı Çağlayan, Avrupa Birliği'ni çok sert sözlerle eleştirdi.

Ekonomi Bakanı Çağlayan, AB'yi sert dille eleştirerek "AB, ikiyüzlü ve riyakar bir birliktir" dedi Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB'yi sert dille eleştirerek "AB, ikiyüzlü ve riyakar bir birliktir" dedi.

"Pozitif Gündem" için "Şimdi de AB çıkmış pozitif gündemden bahsediyor. Bu pozitif değil negatif gündemdir" ifadelerini kullanan Çağlayan, "Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin AB dönem başkanlığına oturtulmasını, hani biz 23 Nisan'da çocuklarımızı koltuklarımıza oturturuz ya, biz de öyle değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

ABHaber'e konuşan Zafer Çağlayan, Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirirken Birliğe çok ağır eleştiriler yöneltti.

"AB riyakar ve ikiyüzlü bir birliktir" diyen Çağlayan "Bunu anlamak istiyorsanız Türk işadamlarına (altına imza attıkları anlaşmaları uygulamayarak) haksız ve hukuksuz uygulanan vizede görürsünüz. Türk tırlarına uygulanan kotalarda görürsünüz. AB'nin Serbest Ticaret Anlaşması STA yaptığı ülkelere Türkiye 'yi dahil etmemesinde görürsünüz. Tüm bunlar AB'nin iki yüzlü riyakar birlik olduğunu göstermeye yeterde artar bile" ifadelerini kullandı. Çağlayan şöyle devam etti:


"AB'NİN EN BÜYÜK RİYAKARLIĞI KIBRISLI TÜRKLERİ CEZALANDIRMAKTIR"

"Ama AB'nin en büyük riyakarlığını Annan barış planını kabul eden Kıbrıslı Türkleri cezalandırması sırasında görürsünüz.Siz BM ve AB olarak bir plan (Annan planı) hazırlayacaksınız. Kıbrıslı Türklere gidip bu planı kabul edin diyeceksiniz.Daha sonra doğrudan ticaret tüzüğünü AB Konseyi'nde kabul edeceksiniz. Sonrada kalkıp Rumları AB müktesabatını yani kendi koyduğunuz kuralı tüm dünyanın gözleri önünde ihlal edip üye yapacaksınız. Kıbrıslı Türkleri de 2004"den beri izolasyon ve ambargolar altında tutacaksınız. İşte AB'nin standart anlayışı bu."


"TÜRKİYE, AB BÜYÜMESİNE YÜZDE 1.8 KATKI SAĞLARDI"

Türkiye'nin AB yük vermeye değil almaya geldiğini belirten Çağlayan, "Türkiye AB üyesi olsaydı sadece AB'nin büyümesine yüzde 1.8 katkı sağlardı" diye konuştu.

Zafer Çağlayan, Türkiye'nin Rum Yönetiminin, AB Dönem Başkanlığı'nı tanımayacağını vurgularken de "1 Temmuz'da AB Dönem Başkanlığı'nı Rumlar üstlenecek. Türkiye AB ile ilişkilerde yeniden bir çifte standart yaklaşımı ile karşı karşıya. AB'nin bu davranışı asla centilmence değil. Anayasasını ihlal eden bir ülke nasıl AB Dönem Başkanı olacak. AB bunu dünyaya nasıl anlatacak" sözlerini kullandı.


"POZİTİF GÜNDEM"E ELEŞTİRİ: "YÜZLERİNE SÖYLEDİM"

Kısa bir süre önce Türk hükümeti ve Avrupa Komisyonunca resmen başlatılan "Pozitif Gündem" e yüklenen Çağlayan, "Şimdi de AB çıkmış pozitif gündemden bahsediyor. Bu pozitif değil negatif gündemdir. Bunları Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ve Avrupa Komisyonu'nun Ticaretten Sorumlu Üyesi Karel de Gucht ile bir araya geldiğimiz toplantıda yüzlerine söyledim" dedikten sonra şöyle devam etti:

"Onlara dedimki siz pozitif gündemden bahsediyorsunuz. Türkiye-AB arasında 17 yıldır Gümrük Birliği anlaşması var. Türk işadamlarına vizeyi kaldırıyor musunuz? AB üyesi olmayan Brezilya, Makedonya vatandaşları AB'ye vizesiz giriyor. Sizler serbest ticarette liberalleşmeden bahsediyorsunuz. Türk tırlarına uygulanan kotayı kaldıracak mısınız?"


"KENDİ KENDİNE KANDIRMA DENİR"

Ekonomi Bakanı Çağlayan, "Peki bunların olmadığı nasıl pozitif gündem oluyor. Kimse birbirini kandırmasın. AB'nın pozitif gündeminde bunlar yoksa buna pozitif gündem değil, negatif gündem denir. Buna kendi kendini kandırma denir" değerlendirmesini de yaptı.

"AB'yi açıkca kınıyorum" diyen Çağlayan, "Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin AB dönem başkanlığına oturtulmasını, hani biz 23 Nisan'da çocuklarımızı koltuklarımıza oturturuz ya, biz de öyle değerlendireceğiz. AB Rum Dönem Başkanlığı'nı altını kalın çizgiyle çizerek tanımadığımızı belirtiyorum" sözlerine ekledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Haziran 2012, 20:27   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: "AB, İki Yüzlü ve Riyakar Bir Birliktir"




Doğru bir söylem. Türkiye'nin AB'içinde ne işi var. Borçlarinimi ödüycek böyle konularda delikanlilik olmaz.

 

Alt 13 Haziran 2012, 20:30   #3
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: "AB, İki Yüzlü ve Riyakar Bir Birliktir"




Adam iyi konusmus
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

 

Etiketler
ab İki yüzlü ve riyakar bir birliktir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık