IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2012, 14:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çin'de Kürtaj Skandalı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Çin, benzer olaylarda takındığı tavizsiz tavrının aksine yedi aylık hamileliği zorla sonlandırılan kadından özür diledi.

Çin'in Shaanxi eyaletinin Zhenping ilçesinde bir annenin, yasa gereği ikinci çocuğu doğurma hakkı olmadığı için kürtaja zorlanması büyük tepki topladı.

Çin'de sosyal paylaşım sitelerinde olaya tepkiler yağarken, bunun tek vaka olmadığı belirtiliyor. Skandal olay, anne ile bir cenin fotoğraflarının internette yayılması üzerine duyuldu. Çin'in resmi Xinhua haber ajansına göre, Ankang valiliği, Zhenping yerel yönetimine aile planlaması ile ilgili operasyonlarını gözden geçirmesi çağrısında yaptı ve Çinli yetkililer, Perşembe günü 27 yaşındaki Feng ve ailesinden özür diledi. Ajans, Feng'in Zhenping'deki bir hastanede 2 Haziran tarihinde, "hamileliğine son vermeye zorlandığını" duyurdu. Zhenping'deki yetkililer ise Feng'in yasa gereği ikinci çocuğu doğurma hakkı olmadığı için kendi isteğiyle hamileliğine son verdiğini ileri sürdü ve Feng'i kürtaja zorladıklarını reddetti.

Çin medyasına göre dün yerel yetkililer, kürtaj olmaya zorlanan 27 yaşındaki Feng Jiamei ve ailesinden özür diledi ve olayla ilgili üç kişi görevden alındı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Liu Weimin, olayla ilgili bir soruyu yanıtlarken, konunun diplomatik bir olay olmadığını ve ilgili birimlerin soruşturma yaptıklarını söyledi. Yetkililer, açılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından, Feng Jiamei'in yedi aylık hamileyken kürtaja zorlandığını söyledi.


İKİNCİ ÇOCUĞUN PARASINI ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN KÜRTAJA ZORLANMIŞ

İnsan hakları aktivistleri ise daha önce 2007 yılında doğum yapan Feng'ın ikinci çocuğa hamile kaldığı için ödemesi gereken para cezasını ödeyemediği gerekçesiyle kürtaj olmaya zorlandığını, ülkedeki "tek çocuk" yasasının kadınların zorla kürtaj olması anlamına geldiğini iddia etti

Feng ve eşi Deng Jiyuan ise karısının zorla hastaneye götürüldüğü ve operasyondan önce el ve kollarının bağlandığını ileri sürdü.

Çinli aktivist Chen Guangcheng da ülkedeki zorlama kürtajları protesto ettiği için ev hapsine mahküm olmuştu. Chen, geçtiğimiz ay Pekin'deki ABD elçiliğine sığınmış ve yaşanan diplomatik krizin ardından ailesiyle birlikte ABD'nin yardımıyla bu ülkeye gönderilmişti.


İKİNCİ ÇOCUĞA REKOR CEZA ÖDEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde ülkenin doğusundaki Zhejiang eyaletinin Ruian şehrinde yaşayan bir aile, tek çocuk politikasını delerek, ikinci çocuklarını dünyaya getirdikleri için 1,3 milyon yuan (280 bin dolar) para cezası ödemişti. Eyalet Nüfus Planlama İdaresi, şehrin kişi başına düşen milli gelir oranı ve çiftin ekonomik durumunu göz önüne alarak, Çinli aileyi söz konusu para cezasına çarptırma kararı aldı. Böylelikle ülkede şimdiye kadar ikinci çocuk için en yüksek ceza kesilmiş oldu. Çin'de ikinci çocuk için kesilen cezalar, bölge ve ailenin ekonomik durumuna göre 2 bin yuan (320 dolar) ile 120 bin yuan (19 bin 300) arasında değişiyor.

TEK ÇOCUK UYGULAMASI KÜRTAJA SEBEP OLUYOR

Çin'de tek çocuk politikası sıkı takip ediliyor ve Pekin, bu uygulamayla nüfusun 400 milyon artışını önlediğini savunuyor. Birçok aile yaşlanacakları dönemde erkek çocukları kendileri için sigorta olarak görüyor. Tek çocuk uygulamasının ortaya çıkardığı sorunlardan biri ise kürtaj. Çin'de halk genelde erkek çocuğu tercih ettiğinden, kız çocukların kürtajla alınması vakaları oldukça yaygın. Resmi rakamlara göre her yıl 13-50 yaş aralığındaki 100 kadından üçü kürtaj oluyor. Doğumda erkek çocuk tercih edilmesi Çin'deki kadın erkek nüfus dengesizliği olumsuz olarak etkiliyor. Çin'de doğan bebeklerdeki erkek-kız oranı 118'e 100. Hamilelikte ultrason cihazıyla cinsiyet tespiti yaptırılarak istenmeyen bebeğin kürtajla aldırılması girişimleri var ve bu da cinsiyet orantısızlığının yüksek olmasına neden oluyor. Bunun önüne geçmek isteyen Çin yönetimi, bazı yasaklar getiriyor. Örneğin hastanelerde doğumdan önce cinsiyet öğrenme yasak. Çin'de, tıbbi gereklilik olmadıkça bu tür muayenelerin yapılması yasak. Kuralı ihlal eden kişi yada birimler ciddiyetle cezalandırılıyor, çalışma ruhsatları geri alınıyor, dereceleri düşürülüyor ve görevlerinden uzaklaştırılıyor.

Çin'de 1990'dan beri kadınlara evli olup olmadıklarına bakılmaksızın yasal olarak kürtaj yapmalarına izin veriliyor. Çin'de hamileliğin 6'ıncı ayından sonra kürtaj olmak yasak. Kürtajın serbest bırakılmasının en büyük sebebi ise tek çocuk politikasının sürdürülebilirliğini temin etmek. Ülkede, sadece cinsiyete göre kürtaj yapmak yasak.

1,3 milyarlık Çin'de resmi rakamlara göre yılda ortalama 13 milyon kişi kürtaj yaptırıyor. Bunun yanı sıra ülkede yılda 10 milyon kürtaj hapı satılıyor.

Öte yandan her yıl çok fazla resmi olmayan kliniklerde kürtaj yapıldığı belirtiliyor. 2007'de gebeliği sonlandırılanların sayısı ise 12 milyon.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Haziran 2012, 14:29   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Çin'de Kürtaj Skandalı




Çinin nufusu 2 milyara ulaştiği için mecburen kürtaj yapmak zorunda kaliyorlar. Nufusu kontrol etmeye çalişiyorlar.

 

 

Etiketler
cinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kürtaj Süslü Sağlık Köşesi 2 14 Mart 2013 15:01
Kürtaj Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:47
Kürtaj Bilgileri - Kürtaj Tipleri Liaaa Kadın Sağlığı 0 10 Mart 2012 15:14
Kürtaj Swat İslamiyet 0 08 Şubat 2012 21:06