IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Cemalizim

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Haziran 2012, 07:10   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sağlıklı Kentler Sağlıklı Yaşlanma İçin Buluştu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"Sağlık ve Esenlik: Çocukluktan Yaşlılığa Sağlık" teması ile gerçekleştirilen buluşmaya 52 Avrupa ülkesinden 100´ün üzerinde şehrin temsilcileri katılırken, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Nalan Fidan, Danışma Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Handan Türkoğlu, Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, Encümen üyesi Recep Demirhan ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Celal Demir de konferansta hazır bulundu. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyesi 15 kentin temsilcisi de konferans yoğun ilgi gösterdi.

Agis Tsouros, "Avrupa´da halk sağlığı krizi yaşanıyor"
Mariinsky Sarayı´nda yapılan konferans açılış seremonisinde konuşan Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi Sorumlusu ve Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı yöneticisi Agis Tsouros, bugün Avrupa´da halk sağlığı krizi yaşandığı söylentilerinin dolaştığını, bunun da Sağlıklı Kentler Birliği´nin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti. Tsouros, bu nedenle birliğin sadece güzel zamanlarda değil zor zamanlarda da halkın ve halk sağlığına destek verenlerin yanında olmak için başarıyla sürdürülebilmesinin şart olduğunu vurguladı.

Sağlıklı Kentler Birliğinin amacına ulaşabilmesi için sivil toplum, devlet ve vatandaşlarla bir araya gelmesinin zorunlu olduğunun altını çizen Tsouros, birliğin bugüne kadarki başarısının sebebini ise gerçek dünyaya bağlı kalması olarak açıkladı. Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı´nın hedef projesi Sağlık 2020´den de söz eden Tsouros, "Bugün yapılan ve 3 gün sürecek toplantıların da temel noktası olan "esenlik" Sağlık 2020´nin de en önemli faktörlerindendir. Esenlik toplum sağlığının temel yapı taşlarındandır.

Hayat boyunca insanların sağlığının bozulmasını önleyici hizmetler yaparsanız sağlık alanındaki maliyetlerin azaldığını göreceksiniz. Hükümetler ve yerel yönetimler çevrelerindeki sistemleri algılayıp, sıkıntıları gidererek ve halk sağlığını etkileyecek kararlar alarak esenlik temelini oluşturabilir ve çocukluktan yaşlılığa sağlıklı yaşanabilecek kentler oluşturabilir" dedi.

Açılış seremonisinde konuşan St. Petersburg Halk Sağlığı Komitesi Başkanı Vladimir Zholobov, St. Petersbrg´un henüz sağlıklı şehir ağına üyesi olmamasına rağmen bu birliği ve politikalarını başından beri destekleyen kentlerden biri olduğunun altını çizdi. Dünyanın sağlıklı şehirlerini St. Petersburg´da ağırlamaktan onur duyduğunu belirten Zholopov, burada yapılacak toplantılarda alınacak kararların dünya kentlerini daha yaşanabilir kılacağına inandığını ifade etti.

Marmot, "İşsizlik intihara sebep oluyor"
Sağlıklı Kentler Birliği St. Petersburg, buluşmasının ilk oturumunda konuşan Londra Üniversitesi Sağlık Alanında Eşitlik Enstitüsü Başkanı Micheal Marmot, sağlığın sosyal belirleyicileri konusundaki araştırmaları ve sonuçlarını paylaştı.

Ekonomik koşulların, eğitim seviyelerinin, sosyal çevrelerin insanların sağlığı üzerinde büyük etkisinin olduğunu vurgulayan Marmot, yüzde 3 oranındaki işsizliğin yüzde 1,5 seviyelerinde intihara yol açtığını kaydetti. Bununla birlikte yönetici grubuna göre gelir seviyesi düşük olanların yaşamlarının son 15 yılını daha sağlıksız geçirdiğinin altını çizen Marmot, "Eğitim seviyesi de sağlıklı yaşamanın önemli belirleyicilerinden biridir.

Yapılan araştırmalara göre ilkokul mezunlarının ortaokul mezunlarından 3 yıl daha az, ortaokul mezunlarının da üniversite mezunlarından 3 yıl daha az yaşadığı tespit edilmiş. Aynı şekilde sosyal yaşamdaki aktiviteler de sağlıklı bir yaşamın önemli yapı taşlarından. Bu nedenle aktif yaşlanmaya önem veriyoruz. Biz bu konuda şöyle diyoruz, ´Yaşlandığınız için gülümsemeyi bırakmazsınız, gülümsemeyi kestiğiniz için yaşlanırsınız.´ diye konuştu.

St. Petersburg´daki buluşmada Şehir Plancısı Murat Ar da sağlıklı şehirleşme adına Bursa´da yapılan ve planlanan çalışmaları anlattı. Bursa´daki en önemi sağlıklı kent adımının kentsel dönüşüm olduğuna işaret eden Ar, bunun yanı sıra çocuk oyun alanları, yeşil alanlar, çok sayıdaki spor tesisleri ve enerji tasarrufu için güneş evi gibi projeleriyle Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin sağlıklı şehir olgusunu benimseyerek tam anlamıyla uygulamaya gayret ettiğini sözlerine ekledi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
buluştu, için, kentler, sağlıklı, yaşlanma, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlıklı Çocuklar Sağlıklı Gelecek System Sağlık Köşesi 0 29 Ekim 2011 12:09
Sağlıklı Kolestrol Seviyesi ve Sağlıklı Bir Kalp İçin... VaLerKa Sağlık Köşesi 0 05 Aralık 2007 23:49
Sağlıklı toplum sağlıklı çocuktan geçiyor ad3m Sağlık Köşesi 0 11 Eylül 2006 19:53