IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2008, 18:47   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gazze'nin ölüm raporu açıklandı!




İsrail’in ambargo uygulayarak açık hapishaneye çevirdiği Gazze’nin ‘ölüm raporu’ açıklandı. Rapora göre, İsrail tarafından öldürülen insan sayısı her geçen yıl artıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, “Gazze’nin Yavaş Ölümü Raporu” başlığıyla Gazze’de neler olup bittiğine ilişkin bir açıklama yaptı. Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf ve STK temsilcilerinin katıldığı bir basın toplantısında açıklanan rapora göre; İsrail tarafından öldürülen insan sayısı her geçen yıl artıyor. Gazze’de 400 bin insan işsiz kaldı.
İHH’nın açıkladığı raporda yer alana verilere göre, İsrail ablukası altında bulunan Gazze’de yaşananlar tam bir insanlık dramı olarak gözler önüne seriliyor.


RAKAMLAR ORADA NELER OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Filistin Türkiye Büyükelçisi Nebil Maruf, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, TGTV Başkanı Necati Ceylan, Filistin Dostluk Derneği Başkanı Dr. Ömer Ağa ve Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) Başkanı Tahsin Mısırlı katılımıyla kamuoyuna açıklananan raporu okuyan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “İsrail güvenliğini öne sürerek tüm Filistinlileri terörist ilan ediyor. Ve onlardan korunmak için topraklarını işgal ettiğini savunuyor. Ancak rakamlar, kimin terörist kimin masum olduğunu gösteriyor. İsrail 2005 yılında 216, 2006’da 678, 2007 yılında ise 896 Filistinliyi öldürmüş. Rakam sürekli artıyor. Filistinli gruplar tarafından öldürülen İsrailli sayısı ise 2005 yılında 48, 2006 yılında 25, 2007’de ise 13. Rakam sürekli düşüyor. İsrail, kendi topraklarının dışında sivil insanları öldürürken, Filistinliler kendi topraklarında işgalci durumunda bulunan İsrail askerlerini öldürmüşler. Yani kim kimin toprağında, kim kime saldırıyor. Rakamlar bunu çok iyi anlatıyor” diye konuştu..


1000 FİLİSTİNLİ HALA İSRAİL HAPİSHANELERİNDE

Yıldırım, yaklaşık 1000 Filistinli ile 40 milletvekilinin hiçbir suçu olmamasına rağmen hala İsrail hapishanelerinde tutulduğunu belirtti. Ablukanın Gazze’nin sağlık, tarım ve balıkçılık sektörünü de bitirdiğini ifade eden Yıldırım, “İsrail, direnişi kırmak için Filistinlileri ekonomik olarak da cezalandırıyor. Ekonomik ambargo, 2007 yılı Haziran ayından beri intikam siyasetine dönüştürülmüştür.

Bugün Filistin’de yılda kişi başına düşen milli gelir yüzde 385 dolara düşmüştür. Diğer alanlarda işsiz kalan 200 bini aşkın kişi de eklendiğinde Gazze’deki 400 bini bulan işgücünün neredeyse tamamı iş yapamaz duruma düşmüştür. Bölgede işsizlik oranı yüzde 80’leri aşmış durumdadır” diye konuştu.


MARUF: İSRAİL’İN YAPTIĞI KİTLESEL CEZALANDIRMADIR

Filistin Türkiye Büyükelçisi Nebil Maruf ise yaptığı konuşmada; “Bugün Gazze’de yaşanan kitlesel bir cezalandırmadır. Bu terör devleti uygulamasıdır. Bütün sınırların kapatılması, elektriklerin kesilmesi, dışarıdan bölgeye yakıt, gıda ve ilaç girişine izin verilmemesi, hastanelerin elektriksizlik sebebiyle çalışamaması… Tüm bunların anlamı şudur: İsrail, Gazze’nin idam kararını vermiştir” şeklinde konuştu.

“İsrail ne yaparsa yapsın biz hiçbir zaman teslim olmayacağız” diyen Nebil Maruf, sözlerini şöyle tamamladı: “İsrail’in galip gelmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu noktada tüm İslam ülkelerinin desteğini bekliyoruz. Türkiye halkı her zaman yanımızda oldu. Biz Türkiyeli kardeşlerimizin gene bizi yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. Bu noktada tüm Türkiye halkına ve Gazze için yardım kararı alan Türkiye hükümetine ve cumhurbaşkanına teşekkür ediyor.”

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Allah tüm islam düşmanlarını, müslümanlara eziyet edenleri ıslahı mümkünse ıslah, değilse kahrüperişan etsin..

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aciklandi, açıklandı, gazzenin, olum, raporu, ölüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özgecan'ın otopsi raporu açıklandı AngeL Haber Arşivi 1 22 Şubat 2015 06:24
İşkence raporu açıklandı AngeL Haber Arşivi 0 15 Ocak 2015 01:10
Gazze'de acı bilanço açıklandı Zen Haber Arşivi 0 28 Kasım 2012 13:26
Whitney Houston'un Otopsi Raporu Açıklandı Zen Haber Arşivi 0 23 Mart 2012 21:19
AB İlerleme Raporu açıklandı . LeyLa Haber Arşivi 0 12 Ekim 2011 15:01