IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Cemalizim

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Haziran 2012, 10:02   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cezaevinde yangın 13 ölü




Şanlıurfa’da BDP Milletvekili İbrahim Ayhan’ın da kaldığı E Tipi Kapalı Cezaevi’nin adli suçluların bulunduğu 18 kişilik koğuşta dün gece 23.00 sıralarında kavga çıktı. Kavgada yatak ve yorganların ateşe verilmesi sonucu çıkan yangında 13 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, yaralı mahkumlar çevre hastanelerde tedavi altına alındı.
BDP'Lİ VEKİL DE TUTUKLULAR ARASINDA
PKK’nın şehir yapılanması olan KCK tutuklusu BDP Milletvekili İbrahim Ayhan’ın yanı sıra 1070 kişinin kaldığı cezaevine, çok sayıda jandarma ve polisle birlikte itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun da cezaevine giderek çalışmaları yönlendirdi. Polis, cezaevi çevresini ablukaya alırken, jandarma da olaya müdahale etti. Haberin yayılmasıyla birlikte yaklaşık 500 hükümlü ve tutuklu yakını da cezaevi çevresinde toplandı.
ÖLEN 13 KİŞİNİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden 13 kişinin kimlikleri belirlendi. Ölenlerin isimleri şöyle:
"Fuat Yıldız, Sinan Özalp, Suphi Köksal, Yunus Eşkili, Mehmet Emin Gerçek, Hüseyin Kıskaç, Mehmet Satış, Şükrü Ülden, İbrahim Halil Kaya, Mustafa Kemal Kılıç, Tamer Şimşek, İmam Bakır Tek ve Mehmet Aslantay."
CENAZELER GAZİANTEP’E GETİRİLDİ
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışan mahkumlar, tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle yatakları ateşe verdiler. Kısa sürede koğuşu saran alevlerin arasında kalan 13 kişi yanarak hayatını kaybederken, 2’si ağır 70’den fazla kişi ise yaralandı. Yangından dolayı zehirlenen ve yaralananlar ambulanslarla Şanlıurfa’da hastaneye kaldırılırken, hayatını kaybeden 13 mahkumun cenazesi ise otopsi yapılmak üzere cenaze araçlarıyla Gaziantep’e getirildi. Röntgen çekilmesi için Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne götürülen cenazeler hastanedeki işlemlerin ardından yeniden Asri Mezarlık da bulunan otopsi merkezine getirildi.
Otopsi merkezi önünde cenazelerin gelmesini bekleyen cenaze sahipleri ise Şanlıurfa’da otopsi merkezinin bulunmamasına tepki göstererek, cezaevi yetkilileri hakkında yasal işlem başlatacaklarını söylediler.
BAKANLAR OLAY YERİNDE
Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'ya geldi.
Özel uçakla kente gelen Bakanlar Ergin ve Çelik'i, GAP Havaalanı'na, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve diğer yetkililer karşıladı.
Havaalanının VIP salonunda, Vali Güvenç'ten bir süre Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki olayla ilgili bilgi alan Ergin ve Çelik, daha sonra karayoluyla kent merkezine geçerek Eyyübiye Mahallesi'ndeki cezaevine gitti.
'SİYASİ DEĞİL'
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, cezaevinde yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.
Olayın siyasi bir boyutunun olmadığını kaydeden Güvenç, şunları söyledi:
"18 kişinin kaldığı C 15 koğuşunda mahkumlar kendi aralarında tartışarak kavga çıkarıyorlar. Kavga sonucunda yatakları yakıyorlar.
Yangından 5 kişi kendisini kurtarak tuvalete kaçıyorlar. 5 kişiden 2'si ayakta tedavi gördü, şimdi cezaevindeler. Diğer 3 kişi hastanede tedavi görüyor.
Terör suçlularının kaldığı koğuşlarla ilgili bir problem bulunmuyor. Bu koğuş tamamen adli suçluların kaldığı bir koğuş. Kendi aralarında çıkan tartışma sonrası yatakları yakıyorlar. Cezaevi yönetimi ve gardiyanlarla ilgili bir sorun yok.
Maalesef kapıların açılmasına kadar geçen sürede böyle bir olay yaşadık. Cezaevinde durum şu anda sakin. Savcı gerekli otopsi ve inceleme çalışmalarına başladı. 13 ölümüz var."
ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA
Başbakan Erdoğan da Meksika ziyareti öncesi Esenboğa Havaalanı'nda düzenlediği basın toplantısında konuya değindi.
Olaya ilişkin asıl bilgilerin, yapılacak teftişin ardından ortaya çıkacağını belirten Erdoğan, yangından sağ kurtulan bir kişinin, ''Arkadaşlar arasında kavga çıktı. Kavgayı müteakiben koğuşu ateşe verdiler'' dediğini bildirdi.
ERDOĞAN ŞÖYLE DEVAM ETTİ:
''Adalet Bakanımız, Şanlıurfa milletvekilimiz ve Valimizle görüştüm. Valimiz koğuşu gezmiş, incelemiş. Detay bilgiler aldım. Bu konuyla ilgili asıl bilgiler yapılacak teftişin ardından ortaya çıkacak.
Sağ kalanlardan bir tanesiyle Valimizin yaptığı görüşmeye göre; 'Önce arkadaşlar arasında bir kavga çıktı, kavgayı müteakiben ateşe verdiler. Ben kendimi dışarı atarak kurtarabildim' diyor.
5 kişi hastanede ama durumlarının ağır olmadığı söyleniyor. Temennim odur ki o 5 kişide bir şey çıkmaz. Ama maalesef 13 kişi yangın neticesinde öldü.
'İNCELEME YAPILACAK'
Koğuşun 18 kişilik kapasiteye uygun olmadığı yönünde Vali beyin söylediği bir şey var. Bunların hepsinin incelenmesini Adalet Bakanımızdan isteyeceğim.''

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 17 Haziran 2012, 14:00   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Cezaevinde yangın 13 ölü




Klasik bir Türkiye örneği ;

İlla birileri ölecek değil mi ?

 

 

Etiketler
13, cezaevinde, yangın, ölü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cezaevinde korkutan yangın PassioN Haber Arşivi 0 17 Nisan 2012 20:13
Yangın yangın dudaklarımdasın... AnqeL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 06 Şubat 2012 22:21
Cezaevinde yangın: 11 kişi hastaneye kaldırıldı PassioN Haber Arşivi 0 01 Şubat 2012 20:24