IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By VenceRemoS
  • 1 Post By Melodram

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Haziran 2012, 17:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Faşizmin Kalıntılarını Temizliyoruz!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de bir dönem faşist rüzgarlar etkisine kapılan idareciler olduğunu ve o zihniyeti taşıyanların bugün hala olduğunu belirterek, "Daha bitmedi, temizlik devam ediyor" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da düzenlenen AK Parti İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, Türkiye'de bir dönem faşist rüzgarlar etkisine kapılan idareciler olduğunu ve o zihniyeti taşıyanların bugün hala olduğunu belirterek, "Daha bitmedi, temizlik devam ediyor" dedi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle...

"Sakarya Türkiye'nin gıpta ile baktığı, örnek aldığı bir hoşgörü, kaynaşma, kucaklaşma şehridir. Sakarya Anadolu'nun saf çocuğudur, Sakarya'da Türkler var, Türkmenler var, Kürtler var, Abazlar var, Gürcüler var, Arnavutlar var. Sakarya bütün renkleriyle, bütün farklılılarıyla şu ay yıldızlı bayrağımızın beraber olmuş kardeş bir şehridir. Sakarya'dan bakıyorsunuz İdris amcam çıkıyor,'Bn Laz'ım, gelinim Kürt, gelinimin annesi Boşnak' diyor. Sakarya böyle bir yer. Akşam ezan okunuyor, ailenin tüm fertleri bir sofranın etrafında aynı yemeği kaşıklamaya başlıyor. İşte burada ki kaynaşma, kucaklaşma Türkiye'nin özüdür, özetidir.

OSMANLI NASIL YAPTIYSA ONU YAPIYORUZ
Bizim kültürümüzde, bizim medeniyetimizde, devlet geleneğimizde hiç bir zaman ötekileştirmek olmadı, horlamak olmadı, ayrımcılık, ret, inkar, asümilasyon olmadı. Osmanlı döneminde Fas'tan Tebriz'e kadar, Basra'dan Saraybosna'ya kadar herkes dilediği gibi inandı, dilediği gibi konuştu. Biz böyle bir ecdadın torunuyuz ve Osmanlı'nın bu anlayışını biz şimdi Türkiye'de egemen kılmak durumundayız. Bunu hallettiğimiz zaman zaten bir şey kalmaz. Şu Sakarya Nehri Fırat'ın, Dicle'nin de kardeşi oldu, Osmanlı'nın bâkiyesi üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti böyle bir karakter yapısı üzerinde gelişti. Ne yazık ki bir dönem Türkiye'de idareciler Avrupa'da ki faşizm rüzgarına kapıldı. Halen kalıntıları var, daha mücadelemiz devam ediyor. Daha bitmedi, temizlik devam ediyor. 1940'larda ret, inkar politikaları çok sert şekilde uygulanmaya başlandı. Bizim dönemimize kadar bu politikalar maalesef sürdü, biz bu politikaları elimizin tersiyle ittik. Selçuklu nasıl idare ettiyse, Osmanlı nasıl idare ettiyse, onlar özgürlükleri nasıl en geniş mânada tesis ettiyse bizler de aynısını yapıyoruz.

ÇERKEZCE DE SEÇMELİ DERS OLACAK
"Bizim sorunlarımızın çaresi dışarıda değil yine bizdedir. Şimdi bu anlayışla okullarımızda çok çeşitli alanlarda seçmeli ders alanları oluşturuyoruz. Öğrenci ya da veli isterse ortaokuldan itibaren Kur'an-ı Kerim öğrenebilecek, Peygamber efendimizin hayatını öğrenebilecek, Temel Dini Bilgiler adı altında diğer Peygambelerin hayatı da öğrenilebilecek. Yaşayan dil ve lehçeleri de artık yürütmeliğe koyuyor. böyle bir seçenekte koyuyoruz. Sadece Kürtçe değil, yeterli sayıda öğrenci bir araya gelirse Çerkezce okullarda seçmeli ders olarak öğrenilebilecek. Lazca öğrenmek isteyenlere Lazca, buralarda bu okullarda öğretilecek. Ortaokul sürecinden itibaren öğretilecek.

BUNLAR TERÖRÜN UŞAĞI
Birileri şimdi spekülasyon yapıyor. Diyorlar ki; 'Neden zorunlu değil'. Bunlara hiç birşeyi beğendiremezsiniz. Bugüne kadar Doğu'da, Güneydoğu'da ne kadar adım attıysak 'biz istedik yaptılar' diyorlar. Ee bizden önce neden bunları yaptıramadınız? 30 senedir terör var, sizler Kürt kardeşlerime bugüne kadar hangi hakkı elde edip teslim ettiniz. Bir televizyon yayınını bile yapamıyorlardı. Bana 'sadece şu olağanüstü hali kaldırın başka bir şey istemiyoruz' dediler; hemen yaptık. Ama şimdi bunu konuşan yok, var mı olağanüstü hal? Yok. Biz herkese dedik ki; 'Sen Kürtçe mi propagandanı yapacaksın? Yap' Annesi hapishane de Kürtçe konuşamıyordu, biz getirdik. Daha neler var... Bütün bunları yapmanın yanında sosyo ekonomik olarak sadece Güneydoğu ve Doğu'ya 9 yılda 32 katrilyon yatırım yaptık eski rakamla. Fakat, bunlar öyle garip insan ki terör örgütünün tam uşağı. Biz Hakkari'ye, Yüksekova'ya havaalanı yapıyoruz arkadaşlarım temel atmaya gittiler, temel attırmamak için her şeyi yaptılar. Temeli attık, bu sefer iş makinaları yakıyorlar, onlar yakıyor, biz gönderiyoruz. Şırnak Havaalanı'nı da aynı şekilde provake etmek istediler ama buna rağmen biz bunu da yapıyoruz."

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 17 Haziran 2012, 20:53   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 'Faşizmin Kalıntılarını Temizliyoruz!




Diğer yandan da Faşistlik yap emi.

Adam İngiliz siyaset kurnazlığı öğrenipte gelmiş !

 

Alt 18 Haziran 2012, 19:21   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 'Faşizmin Kalıntılarını Temizliyoruz!




En büyük faşistliği kendi yapıyor, bir de pişkin pişkin kalkmış temizliyoruz diyor. Senin ne temizlediğini biz çok iyi biliyoruz da, maalesef konuşmamıza fırsat verilmiyor. Ülkemizde hak-hukuk-ifade özgürlüğü gibi kavramlar olmadığı için, sesini çıkaran herkes parmaklıklar ardını boyluyor. Uydur uydur sun önümüze tabii, nasılsa arkanda Türkiye'nin %50'lik bir kısmı var daha uyanamamış, peh kime konuşuyorsak.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

 

Etiketler
faşizmin, kalıntılarını, temizliyoruz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Avrupa'da Faşizmin Yükselişi Üzerine Deinonychus Tarih 0 17 Aralık 2010 18:13