IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Haziran 2012, 23:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Barzani'den PKK'ya çağrı Silah sonuç getirmez




Barzani: Bu savaşı durdurun. Silah sonuç getirmez!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani, PKK'ya çağrıda bulundu. Barzani, "Bu savaşı durdurun. Silah sonuç getirmez" dedi.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Hakkari'deki terör saldırısı ile ilgili, ''Artık savaşın, silah kullanmanın devri geçti. Bu daha çok Kürt milletine zarar veriyor, birkaç vatandaşın, kardeşimizin hayatını kaybetmesi. Onlar bizim kardeşimizdir, bu gerçekten bizi üzdü'' dedi.
Barzani, TRT 6 kanalında ilk Soranice yayına Selahaddin kasabasından bağlandı ve Başbakan Vekili Bülent Arınç'ın da Ankara'dan konuk olduğu bültende, son gelişmeleri değerlendirdi.

Mesut Barzani, Soranice haber bülteni yayımının ''hayırlı olması'' temennisinde bulunarak, önemli bir adım olduğunu ifade ettiği bu çalışma için TRT 6'yı tebrik etti.

Barzani, ''Bu adım Kürt ve Türk halkının daha da yakınlaşması için önemli bir adımdır. İlişkilerin daha da gelişmesi için çok sağlam bir köprü olacaktır. Çok büyük bir iş yapıyorsunuz, başarılar diliyorum'' dedi.
BU SALDIRILAR KÜRT HALKINA ZARAR VERİYOR

Hakkari'deki terör saldırısı nedeniyle gerçekten üzgün olduğunu bildiren Barzani, şunları kaydetti:
''Bu saldırılar Kürt halkına zarar veriyor. Bizim için Kürt ve Türk halkının hangisinin zarar gördüğü fark etmez. Olup bitenler bizi çok kaygılandırıyor. Türkiye'deki Kürt kardeşlerimize mücadelelerini barışçıl biçimde ve Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında sürdürmelerini tavsiye ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarafından son zamanlarda atılan adımlar her ne kadar küçük çaplı görünse de Türkiye için çok büyük ve önemlidir. Bizce de çok büyük adımlardır. Bu adımların üzerine çok daha büyük adımlar inşa edilebilir. Bu olaylar kimseye hizmet etmiyor. Sadece çok fazla kan akmasına neden oluyor ve hiçbir sonuç getirmiyor. Birbirimize saygıyla yaklaşmamız lazım. Bir an önce diyalog yoluna dönülmeli ve sorunlar barışçıl biçimde çözülmeli. Savaş hiçbir sorunu çözmez.
Artık savaşın, silah kullanmanın devri geçti. Bu daha çok Kürt milletine zarar veriyor, birkaç vatandaşın, kardeşimizin hayatını kaybetmesi. Onlar bizim kardeşimizdir, bu gerçekten bizi üzdü. Bizim tavrımız çok açıktır. Türkiye'deki Kürt kardeşlerimize de tavsiyelerde bulunuyoruz. Türkiye'nin attığı adımların devam etmesini istiyoruz.''
Türkiye'de son yıllarda atılan adımların çok önemli olduğunu vurgulayan Barzani, ''Ben, en kısa zamanda bu savaşın durdurulmasını istiyorum. Kınıyorum bu olayı ve kesinlikle bir sonuca varmayacaktır. Sadece sonuçsuz kanlar dökülecektir. Birbirimize saygılı olmamız lazım, birbirimizi anlamaya dönmemiz lazım. Çünkü savaşın kesinlikle hiçbir faydası olmaz, herkese de zararı olur'' diye konuştu.
KARDEŞÇE VE BARIŞÇIL ÇÖZÜMLER

Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulmasını da önemsediklerini dile getiren Barzani, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sorunun çözümü için attığı adımları da şöyle değerlendirdi:
''Türkiye'de Kürt sorununu barışcıl çözüme ulaştıracak herhangi bir adıma iyi bakıyoruz. Sayın Başbakana şu ana kadar attığı adımlardan dolayı teşekkür ediyoruz. Partilerden de buna benzer olumlu, çözüm odaklı adımları, önerileri bulunanları da tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Bu savaşı sonuçlandıracak, barışçıl neticeye ulaştıracakları tebrik ediyoruz.''
Barzani, Türkiye ile ilişkilerin her geçen gün ilerlemesini, gelişmesini umut ettiğini belirterek, sorunun bir gün kesinlikle sonuca kavuşacağını, bütün problemlere kardeşçe ve barışcıl çözümler bulunacağını ifade etti.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
barzaniden, çağrı, getirmez, silah, sonuc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Barzani'den çağrı: PKK artık silahı bırakmalı PassioN Haber Arşivi 0 20 Şubat 2012 20:11
Yağmurlar Seni Bana Getirmez'ki.... Rüzgar Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 05 Şubat 2012 00:45
"Bu anayasa topluma hayır getirmez" Caddeci Haber Arşivi 1 22 Ağustos 2010 23:52
Barzani'den Kürtlere çağrı... By-Dracula Haber Arşivi 3 06 Eylül 2007 00:23