IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By gizemcik32

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Haziran 2012, 22:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BDP'den Bu Fotoğrafa Sert Tepki




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Suriye zirvesinde BDP ile yapılan görüşmenin fotoğraf karesinde askerlerin olmaması BDP'yi çok kızdırdı.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Başbakanlık Konutunda dün gerçekleşen Suriye zirvesinde BDP ile yapılan görüşmenin fotoğraf karesinde Genelkurmay 2. Başkanı'nın yer almamasına ilişkin, "Türkiye'de milletin iradesine sadece saygısızlık değil aynı zamanda tahammülsüzlüğün de işaretidir. Başbakan bu ayıba neden olmuştur" dedi.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Kaplan, bugün KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile Eğitim Sen, SES, Tüm Bel-Sen merkez yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 71 kişi hakkında operasyon başlatıldığını belirterek, KESK ve Eğitim Sen'i ziyaret ettiğini söyledi. İki adet yakalama kararını gösteren Kaplan, bu yakalama kararlarının 2011'deki bir soruşturmaya ait olduğunu, tam da Suriye'nin uçak düşürme olayı gündemine kilitlenirken bu operasyonun yapılmasının dikkat çekici olduğunu söyledi. Yakalama emri çıkan tüm sendika yöneticilerinin illerinin Doğu ve Güneydoğu'dan olduğunu belirten Kaplan, "Yani şu an sendikal alanda ve üst yönetim olarak etnik bir operasyon, Kürt avı başlatılmıştır. Dünyanın 16. büyük ekonomisi, ileri demokrasi iddiasında olan bir hükümetin ustalık döneminde Ruanda'daki gibi etnik operasyon. Ruanda'da etnik temizlik vardı, burada etnik operasyon yapılıyor" dedi.

Kaplan ayrıca, kişilerle ilgili yakalama kararlarına rağmen tüzel kişiliklerin hedef alındığını ve sendikalarda yasa dışı arama yapıldığını belirterek, kendisinin 30 yıllık ceza avukatı olduğunu ve gözlerimin önünde yasa dışı tutanaklar tutulduğunu söyledi. Kaplan, "Başbakan'ın şunu cevaplamasını bekliyoruz; Kürtlerin siyaset yapması yasak mı, suç mu? Bunun cevabını istiyoruz. Kürtlerin emek meslek örgütlerinde, sendikalarda ve STK'larda görev alması, yönetici olması suç mu, yasak mı? Bu legal alana, demokratik toplumun varlık nedeni olan bu alanlara, referandumda örgütlenme özgürlüğü sözü vermesine rağmen devlet terörü uygulanmasının gerekçesi nedir? Hükümet özel yetkili mahkemeler kanalıyla bu yasal legal alana neden devlet terörü uyguluyor? Gündemin böylesine meşgul olduğu zamanlarda peyderpey operasyonlar için hazırlıklar mı var? Yakında CHP ve MHP'ye de yönelik bir operasyon düşünüyor musunuz?" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Kaplan, Suriye'nin Türk uçağını düşürmesinin ardından sınır ötesi operasyon için tezkerenin gündeme gelmesi durumunda tavırlarının ne olacağının sorulması üzerine, "Suriye ilgili bir tezkere gündeme gelirse, çok açık söylüyoruz, bunun karşısında olacağız. Biz Suriye ile sorunların savaşla değil barış, diplomasi ve binlerce yıl yaşamışlığın hukuku dahilinde dostça çözümlenmesinden yanayız. Düşmanca politikalar Türkiye'ye, Türkiye halkına kazandırmaz" cevabını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün bir araya geldikleri bilgilendirme toplantısına ilişkin basına dağıtılan fotoğraflarda askerlerin yer almaması ile ilgili bir soru üzerine de Kaplan, "Bu milli iradeye saygısızlığın yeni bir yaklaşım tarzıdır. 2007 yılında biz milletin iradesiyle seçilip Meclis'e geldiğimizde askerlerin boykotuyla karşılaşmıştık. Meclis'i boykot etmişlerdi. 'Başbakanın memurları eski huylarındadır' demeyeceğim, çünkü bu sefer Başbakanın izniyle bu rollerini oynuyorlar. Başbakan da öyle düşünüyor olmalı ki, Anadolu Ajansı'nın çektiği fotoğrafta, orada Genelkurmay 2. Başkanı bulunmasına rağmen Hava Kuvvetleri Komutanı lazerle brifing vermesine rağmen bu fotoğraf karesinin çekilmemesi Türkiye'de milletin iradesine sadece saygısızlık değil, aynı zamanda tahammülsüzlüğün de işaretidir. Başbakan bu ayıba neden olmuştur diye düşünüyoruz. Başbakanın böyle bir görüntüye bizzat izin vermemesi gerekirdi" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Haziran 2012, 14:35   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: BDP'den Bu Fotoğrafa Sert Tepki




BDP'ye ve onu destekleyen iradeye karşın açık bir tahamülsüzlükten kaynaklı bir durum,peki bu şartlarda nasıl bir demokrasi ve barıştan söz edilebilir ?

 

Alt 26 Haziran 2012, 18:31   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: BDP'den Bu Fotoğrafa Sert Tepki




BDP ve BDP alakali haberlerin forum genelinde yasaklanmasini talep ediyorum.
BDP haberlerini yayinlayarak Türk milletinin degerli vakti çaliniyor.

 

 

Etiketler
bdpden, bu, fotoğrafa, sert, tepki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TSK'dan Kışanak'a Sert Tepki N999 Haber Arşivi 0 03 Şubat 2012 19:46