IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2012, 15:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Askeri Casusluk Operasyonu'nda 68 Kişi Tutuklandı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, 15 ayrı ilde düzenlenen askeri casusluk operasyonunun 4. dalgasında gözaltına alınan 26 askerden 2'si tutuklandı.


İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 15 ayrı ilde düzenlenen askeri casusluk operasyonunun 4. dalgasında gözaltına alınan 26 askerden 2'si tutuklandı. Böylece operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 68'e yükseldi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne, 2009 yılında e-posta ile gelen ihbar sonrasında başlatılan soruşturma, muvazzaf askerlere kadar uzanan fuhuş, şantaj, tehdit operasyonuna dönüştü. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık iki yıl süren çalışması sonucu İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon düzenlendi. Operasyonunun ilk ayağında şebekenin elebaşılarından biri olduğu iddia edilen Denizli Pamukkale Üniversitesi öğrencisi N.K. (25) adlı bayan ile Marmaris'te bulunan bir marinanın sahibi olan ünlü işadamı B.Ö. tutuklandı.

Soruşturma kapsamında geçtiğimiz ay yapılan ikinci dalga operasyonunda ise N.K.'ye bağlı olarak çalıştıkları ve askerleri tuzağa düşürdükleri iddia edilen kadınlar gözaltına alındı. Her iki operasyonda da tehdit ve şantajla gizli askeri bilgileri ele geçirdikleri iddiasıyla 13'ü muvazzaf toplam 45 kişi tutuklandı. Operasyon kapsamında zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda üzerlerinde gizli, çok gizli ve kişiye özel ibarelerinin bulunduğu askeri belgeler ele geçirildi. Bu belgelerin incelenmesi sonucu ise 15 ayrı ilde, 3.'ncü dalga operasyon düzenlenerek, 45'i muvazzaf asker, 3'ü emekli asker, biri de sivil memur olan toplam 49 kişi daha gözaltına alındı. Zanlılardan 20'si tutuklandı. Hakkında yakalama kararı bulunan Yüzbaşı E.K.'de, yurt dışı görevi dönüşü teslim olarak sevk edildiği adliyede tutuklandı. Şebekeye yönelik üç ayrı operasyon sonunda 32'si muvazzaf asker 66 kişi tutuklandı.

Şebekeye yönelik, ortaya çıkan yeni bilgiler doğrultusunda geçtiğimiz cumartesi günü 4.'cü dalga operasyonu düzenlendi. İzmir'inde aralarında bulunduğu 15 ilde düzenlenen operasyonda 26 muvazzaf asker gözaltına alındı. İzmir'deki Merkez Komutanlığı'na getirilen 26 askeri personel adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 2 muvazzaf asker tutuklanırken, 24 kişi ise tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Böylece şebekeye yönelik düzenlenen 4 ayrı operasyonda tutuklananların sayısı 34'ü muvazzaf asker olmak üzere 68'e yükseldi.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
68, askeri, casusluk, kişi, operasyonunda, tutuklandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Askeri Casusluk Soruştrmasında 12 Tutuklama Rhytia Haber Arşivi 0 16 Haziran 2012 16:34
Askeri Casusluk ve Şantaj Davası Liaaa Tarih 0 19 Mayıs 2012 12:27
Full HD askeri casusluk çetesi DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Aralık 2011 23:28
Van'da PKK operasyonu: 1 kişi tutuklandı Lin Haber Arşivi 0 01 Mayıs 2008 14:58