IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2008, 19:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
8 asker tahliye edildi




Dağlıca baskınında PKK tarafından kaçırılan 8 asker tahliye edildi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

PKK'nın, Dağlıca Piyade Taburu'na yaptığı baskında Kuzey Irak'taki örgüt kapmlarına götürdüğü ve bir süre sonra serbest bıraktığı 8 asker tutuklu yargılandıkları Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde bugünkü duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Askeri mahkeme, savcının isteğine uyarak, tutuklu sanıklar Uzman Çavuş Halis Çağan, Çavuş Mehmet Şenkul, erler Ramazan Yüce, Fuat Başoda, İlhami Demir, İrfan Beyaz, Özhan Şabanoğlu ve Fatih Atakul'un tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Piyade Uzman Çavuş Halis Çağan, ‘Memuriyet Görevlerini yerine getirmemek’, ‘Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar’ ve ‘Zincirleme olarak basın ve yayın yolu ile bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçlarından, diğer askerler er Fuat Başoda, er İlhami Demir, er İrfan Beyaz, er Özhan Şabanoğlu, er Fatih Atakul ile piyade çavuş Mehmet Şenkul hakkında ise, ‘Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar’ suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Roj TV'de konuşmaları yayınlanan, Kürtçe bildiği için teröristlerle samimi görüntüler sergilediği ve kaçırıldığı halde halinden memnun göründüğü belirtilen Piyade Er Ramazan Yüce'nin ömür boyu hapsi istenmişti. İddianamede er Yüce'nin ‘Suç ve suçluyu alenen övmek’, ‘Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar’, ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçuna yardım etmek’, ‘Yurt dışına firar’, ‘Zincirleme olarak basın ve yayın yoluyla bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak’ ve ‘Basın ve yayın yoluyla halkı askerlik hizmetinden soğutacak beyanlarda, telkinlerde bulunmak, propaganda yapmak’ suçlarını işlediği belirtilirken ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılması ayrıca silahını kaybettiği gerekçesiyle bunun parası olarak 1208 YTL'nin de tahsil edilmesi istenmişti.


DURUŞMA 6 SAAT 15 DAKİKA SÜRDÜ
Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkeme'deki ‘Dağlıca Davası'nın bugünkü duruşması 6 saat 15 dakika sürdü. Saat 10.00'da başlayan duruşma saat 16.15'te sona ererken, mahkeme heyeti duruşmaya 4 kez ara verdi. 5 tanık askerin dinlenmesinden sonra Askeri Savcı Yarbay Hakan İleri'nin Er Ramazan Yüce dışındaki tutuklu askerlerin tahliyesini istedi. 7 sanık avukatı yaptıkları savunmada da askerlerin tamamı için tahliye istedi.
ASKERLİĞİ BİTENLER TERHİS EDİLECEK
Mahkeme heyeti verdiği 15 dakikalık aradan sonra oybirliği ile Uzman Çavuş Halis Çağan, Çavuş Mehmet Şenkul, erler Ramazan Yüce, Fuat Başoda, İlhami Demir, İrfan Beyaz, Özhan Şabanoğlu ve Fatih Atakul'un tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verirken davayı 25 Nisan 2008 tarihine erteledi.
Tahliye kararı sanık askerler, aileleri ve avukatları tarafından sevinçle karşılandı. Tutuksuz yargılanmalarına karar verilen sanıklardan askerlik süresini bitirmiş olanların tehris edileceği, süreleri henüz dolmayanların ise Merkez Komutanlığı'na gönderilmeleri kararlaştırıldı.


Konu тєαм tarafından (02 Şubat 2008 Saat 20:56 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
8, asker, edildi, tahliye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
O liseli tahliye edildi! Desmont Haber Arşivi 0 26 Aralık 2014 18:38
"Casusluk" soruşturmasında iki asker tahliye edildi MasteR06 Haber Arşivi 0 16 Nisan 2014 03:21
45 bin kişi tahliye edildi . LeyLa Haber Arşivi 0 05 Aralık 2011 11:44