IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2012, 18:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Son KPSS Skandalında Deniz Feneri Parmağı!




KPSS’deki kopya iddiasından da “Deniz Feneri” çıktı…


Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) kopya iddialarında adı geçen Beyaz Kalem Yayınevi’nin Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi Başkanı’na ait olduğu iddia edildi
ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS’de sorulan soruların çalındığı iddiası giderek güçleniyor. KPSS sorularını yayınladığı iddia edilen Beyaz Kalem Yayıncılık’ın yönetiminde Deniz Feneri Ankara Şube Başkanı Mevlüt Koca’nın bulunduğu belirtiliyor. AYÖP de “Kafalara takılan cevapsız soruları” sordu.
KPSS sorularının cemaate yakınlığı ile bilinen Beyaz Kalem Yayıncılık tarafından, sınavın hemen ardından internet sitesinde yayınlanması yeni skandal mı sorusunu akla getirdi. ÖSYM yetkilileri ise sızdırılma olmadığını belirterek “Yayınlanan sorular ÖSYM’nin düzeninde değil. Sadece 40 civarında kopya var” açıklaması ile iddiaları bir anlamda doğruladı.
ÖSYM’nin iddialarla ilgili “iç denetim” yapacağı öğrenilirken, KPSS sorularını cemaatin sızdırdığını söyleyen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise Twitter’da yaptığı açıklamada “KPSS soruları cemaate sızdırılmış. Savcıya gitsen cemaatin adamı, kimi kime şikâyet edeceksin? Türkiye bitmiştir; artık Fethullahçı çiftliği” dedi.
Eğitim Sen ise KPSS’de sorulan 57 sorunun, bir dershanenin daha önce yaptığı deneme sınavının soruları ile noktasından virgülüne hatta sıralamasına kadar aynı olduğunu açıkladı.
-Yayınevi’nin yöneticisi Deniz Feneri’nden-
İddialar güçlenirken CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Beyaz Kalem Yayınevi yöneticilerinden birinin kim olduğunu açıkladı. Özel, “KPSS sorularını yayınlayan Beyaz Kalem Yay. Ltd. Şti. yönetiminde Deniz Feneri’nin Ankara Şube Başkanı Mevlüt Koca’nın bulunması ilginizi çeker mi?” dedi.
-ÖSYM’ye güven kalmadı-
Bir yıl boyunca hazırlanarak sınava giren öğrencilerin şaibeler yüzünden ÖSYM’ye de dershanelere de güvenlerinin kalmadığını söyleyen Çözüm Akademi Dersanesi Müdürü Hami Yakar, “İyi dersane olmanızın önemi kalmadı. Öğrenci dershane seçerken iyisini değil, soruları verir minin derdine düştü. Bu da cemaat dershanelerine rağbeti arttırdı” dedi. Geçen yıl da benzer şeyler yaşandığını ve güvenin sarsıldığını dile getiren Yakar, “Kimseyi itham etmiyoruz. Ancak internette fotoğraf makinesi ile çekilmiş sorular yayınlandı. Adayların saç tokasına kadar arandığı bir sınavın sorularının nasıl sızdığı soru işareti olarak kaldı” diye konuştu.
-Bu nasıl hafıza?-
Soruları şıklarıyla birlikte noktası, virgülüne kadar hatırlamanın insanüstü bir durum olduğunu söyleyen Yakar, “Bu mümkün değil. İnsan sınav çıkışında soruya ne cevap verdiğini hatırlayabilir. Ancak tüm şıklarıyla hatırlayamaz” dedi.
-Yayınevi reklam yapıyor-
Sorular yayınlandıktan sonra gerçeğin daha net görüneceğini söyleyen Yargı Eğitim Kurumları kurucusu Hasan Can Oktaylar ise, olayı yayınevinin reklam çabası olarak yorumladı. Bu yılki olayın 2010’daki skandaldan farklı olduğunu dile getiren Oktaylar şunları söyledi:
“Yayınevinin kendi öğrencileri ve öğretmenlerini sınava sokarak 10’ar soruyu ezberlediğini düşünüyorum. Sınav sonrasında da reklamı yapmak için bunu sitesinde yayınladı.”
-Öğrenciler tepkili-
KPSS’ye giren Ramazan Tatlıcı adlı aday, “Yayınlanan fotoğraf eğitim bilimlerinin ilk sayfasıdır. Sınavdan geliyorum. Aynı sorular. Sınav soruları belli gruplara servis edilmiş olabilir” dedi.
Ayşegül Karakaşoğlu ise sınav sorularının çalınmış olabileceğine dikkat çekerek, “2010 yılında da sorular çalınmıştı. İddialar doğruysa hakkımızı yiyorlar. Belki de sınavdan yeterli puan alıp atanamayacağım” dedi.
Sınavdan sonra internetten bu denemeyi indirip incelediğini söyleyen Hüseyin Demir ise şunları söyledi:
“Gördüklerime inanamadım. Sabah çözdüğüm soruların aynısıydı ve şıkların yeri bile değişmemiş. Umarım bu sınav da iptal olur”.
Bir dershane tarafından soruların deneme adı altında öğrencilere dağıtıldığını iddia eden Mine Kaygın adlı aday ise “Soruların sınavdaki sorularla ile aynı olduğunu gördüm. Çalınma ihtimali çok yüksek” dedi.
-Yayınevi iddiaları redddediyor ama…-
Skandalla gündeme gelen Beyaz Kalem Yayınevi’nin internet sitesi yoğunluktan dolayı çöktü. İddialar üzerine yayınevinin açıklamasında “Soruları sınava giren öğrenci ve öğretmenlerimiz hafızalarında tuttu” dendi.
Yayınevi son açıklamasında “Şirketimiz sınavdan yaklaşık 6 saat sonra 17.25’te sınava giren adayların ve paylaşım forumlarında öğrencilerin sınav sorularına bir an önce ulaşma isteklerine cevap vermek amacıyla 57 adet soru tespit edilmiştir. Soruları anlaşılır bir şekilde sunabilmek amacıyla daha önce kullandığımız yayın sayfa şablonlarından bir tanesi rastgele seçilerek sorular yerleştirilmiştir ve kendi web sayfamız olan beyazkalem.com.tr’den ve bazı forum sitelerinden link vermek suretiyle saat 17.25’te yayınlamıştır” dedi.
-AYÖP: kafamıza takılan sorular-
Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) ise “Söz konusu 2012 KPSS sorularının KPSS adayları sınavda iken 14:55’te bir basın yayın kuruluşu tarafından ham soru şeklinde (2010 yılında çalınan KPSS kitapçığı ile aynı) internet sitelerinde paylaşılması ne kadar güvenilirdir?” diye sordu.
“KPSS adayları sınavda iken soruların internet üzerinden yayınlanması bu soruların çalındığı anlamına gelmez mi?” diyen AYÖP, “kafalara takılan ve cevaplanması gereken onlarca soru” olduğunu kaydetti. O soruları şöyle sıraladı:
-Sabah oturumu ve öğleden sonraki eğitim bilimleri sorularının ilk beş sorusu 14.55 te bir basın yayın organı tarafından nette yayınlanıyorsa ve yayınlanan sorulara bakıldığında soruların tamamının olduğu fotoğrafların sol üst kısmındaki zımba işaretinden anlaşılmaktadır. Soruların tamamı ele geçirilmiş midir?
-Ki sorular çalınmamış olsa bile bu sorular saat 14.55’te nasıl başkalarının eline geçmiştir?
-Saat 17 .00 da beyaz kalem yayınevi nasıl olurda tüm soruları kelimesi kelimesine şıklardaki sıralamalardan tutun da kelimelerin yerlerine kadar bire bir aynı olarak yayınlayabilir?
-Basına sızan fotoğraflardaki soruların formatı ÖSYM’nin formatından farklı 2010 KPSS de olduğu gibi soruların ham halini andırıyor.ÖSYM yaptığı açıklamada soruların sonradan kaleme alındığını iddia ediyor fakat bu sorular sonradan kaleme alınmış olsa bile bizler eğitim bilimleri sınavındayken bu sorular sızıyor?
- Soruları sınav esnasında yayınlamış olması ne anlama gelmektedir?

Not: Bilindiği üzere fetullahçılara dağıtılan kitapçığa ulaşmak için benim kişisel web sitemden indirebilirsiniz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Deniz ol dalgan olayım, sahil ol kumun olayım
Martına kanat olayım, tüyümü Maviye boya
Adın Mavi, Gözlerin Mavi, Aşkın Mavi
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
deniz, feneri, kpss, parmağı, skandalında, son


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KPSS skandalında radikal çözüm Dilara Haber Arşivi 0 04 Eylül 2010 14:03