IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Temmuz 2012, 16:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pazarda Bağırarak Satış Yasak





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yeni pazar yeri yönetmeliğine göre; semt pazarlarında bağırarak satış yapmaya yasak geliyor, bez poşetler ve elektronik tartılar zorunlu kılınıyor.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından ipuçları verilen yeni pazar yeri yönetmeliğinin detayları belli oldu. Yeni yönetmelikle artık pazarlarda naylon poşet ve klasik demir ağırlıklar kullanılan tartılar tarih olacak. 2014'ten itibaren bez poşet, 2015'ten itibaren de elektronik tartı zorunlu olacak. Pazar yerleri artık babadan oğula da geçebilecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, pazar yerleri yönetmeliğini tamamlarken, yeni yönetmelik pazar yerlerine çeki düzen vermeyi hedefliyor.

Yönetmelikle artık, gerçek veya tüzel kişiler pazar yeri kuramayacak. Pazar yerleri artık belediyelerce işletilecek. Pazar yerlerinde satılacak gıda dışı maddelere belediye encümeni karar verecek. Aynı kap veya ambalaj içine değişik kalitede ve üzerinde yazılı olan miktardan az mal konulamayacak.

BEZ POŞETLER GELİYOR
Çevreyi rahatsız edecek şekilde satış yapılamayacak, tüketiciye karşı sözlü veya fiil” kötü muamelede bulunulamayacaktır. Satışlarda, kese kağıdı, doğada çözünebilen ya da bezden imal edilmiş poşetler kullanılacak. Bu uygulama 2014'ten itibaren tamamen zorunlu olacak. Pazarda meyve ve sebzelerin üzerinde barkodlu etiket bulundurulacak. Satışa sunulan her bir mal çeşidi için, mala ilişkin bilgilerin yer aldığı fiyat etiketi düzenlenecek. Pazarlarda 2015’ten itibaren elektronik tartı zorunlu olacak, klasik demir ağırlıklı pazar tartıları ise tarih olacak.

TRAFİĞE ENGELSE KAPATILACAK
Çevreye, altyapıya ve trafiğe yük getiren, ulaşım imkanları ve alan büyüklüğü yetersiz olan ve uygun çalışma ortamı bulunmayan pazar yerleri belediye meclisinin kararıyla başka bir alana taşınabilecek ya da kapatılabilecek. Pazar yerlerinde, zabıta bürosu, çöp toplama yeri, hoparlör sistemi, aydınlatma, güvenlik kamerası ve tuvalet zorunlu olacak.

DEVİR ÜCRETİ ALINMAYACAK, PAZAR YERİ MİRAS KALACAK
Organik malların satışı amacıyla semt pazarı kurulabilecek. Organik malların satışa sunulduğu semt pazarlarındaki satış yerleri, yalnızca organik mal üreten üreticilere veya bu tür malları satan pazarcılara tahsis edilecek. Pazarlarda satış yeri tahsisi, yalnızca yönetmelikte belirtilen şartlara sahip pazarcı veya üreticilere yapılacak. Vefat etme veya çalışamayacak derecede kaza geçirme, hastalık ya da yaşlılık gibi zaruri hallerde satış yerleri, belediye encümeni kararıyla kanuni mirasçılara devredilebilecek. Devir işlemlerinden herhangi bir ücret tahsil edilmeyecek.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Temmuz 2012, 00:24   #2
Pentagram
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Pazarda Bağırarak Satış Yasak




kafaya bir don göğüs kısmına da bir sütyen geçirip ikizlere takke diye bağıramayacak artık pazarcı abilerimiz desenize.

 

 

Etiketler
bağırarak, pazarda, satış, yasak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Adamlar 3 saat bağırarak öldü PassioN Haber Arşivi 1 04 Nisan 2012 20:49
Medikalize Satış Ortaklığı - Satış Başı 20 TL + Günlük Ödeme + Panelli Alt Yapı medikalize İnternetten Para Kazanma Yolları 0 30 Aralık 2011 11:04
Cep telefonuyla bağırarak konuşanlara Lucifer Cep Telefonlar 0 10 Mart 2010 02:54
Strese karşı bağırarak şarkı söyleyin! Süslü Ruh Sağlığı 2 25 Aralık 2009 17:27