IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2012, 15:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çatışmada Yaralandı Ama Gazi Olamadı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hakkari Çukurca'da 24 askerin şehit olduğu saldırıda parmakları kopan Müjdat Çoban, gazi olarak kabul edilmeyip 2 ay için tekrar askere çağrıldı.


Kocaeli'nin Gebze ilçesinde maddi imkansızlıklar içinde yaşam mücadelesi veren Müjdat Çoban, 24 askerin şehit olduğu PKK saldırısında parmaklarının kopmasına ve vücudunda ciddi hasarlar oluşmasına rağmen tekrar askere çağrıldı.

BUNU BANA ANLATIN

Yaralı askerin babası Yücel Çoban, kendilerine destek olunmadığı gibi üstüne üstlük oğlunu askere çağırdıklarını belirterek, "Benim oğlum sivil hayatta bile iş bulamıyor. Asker olarak alıp da ne yapacaklar, biri bana bunu anlatsın" diye konuştu.

Askere sapasağlam gönderdiği oğlunun hem bedenen hem ruhen çok şey kaybetmiş olarak döndüğünü dile getiren Yücel Çoban, "Ben oğlumu zıpkın gibi askere gönderdim, geldiğinde parmakları yoktu. Vücudunda parçalanmalar vardı. Bunlara rağmen ne bir siyasetçi ne de bir bürokrat benim kapımı çalıp geçmiş olsuna gelmedi. Hatta muhtar bile geçmiş olsuna gelmedi. Ben gittiğimde de kapılar yüzüme kapatıldı. İsmini verip rencide etmeyeceğim bölge liderlerinin kapısını onlarca kez çaldım, randevu istedim ama kimse beni adam yerine koymadı. Bu nasıl bir adaletsizliktir? Oğlum çatışmadan kurtulduğunda, GATA'dan ben alıp eve getirdim. Onlar göndermedi bile" diyerek sitem etti.

Isparta'dan usta birliği için Hakkari Çukurca'ya giden, burada da bütün Türkiye'yi yasa boğan saldırıya maruz kalan Müjdat Çoban, 24 şehit verilen çatışmada parmaklarını kaybetti. O anları gözleri dolarak anlatan Çoban, "Gece baskın yediğimizde saatlerce teröristlerle çatıştık. O sırada yanıma bir bomba düştü ve şarapnel parçaları parmaklarımı kopardı. Buna rağmen bir süre çatıştım. Can kardeşim dediğim arkadaşım gözümün önünde can verdi. Daha sonra ben de aşırı kanamadan bayılmışım. Yine olsa yine gider yine çatışırım, vatan sağ olsun ama benim artık gücüm kalmadı. Psikolojim berbat duruma geldi. Geceleri uyuyamıyorum, uyuduğumda da o anlar ve arkadaşlarım rüyalarımdan çıkmıyor. Ben anlamıyorum. Hayatı boyunca silah tutmamış adamlara Kore gazisi diyorlar. Ben vatan için parmaklarımı kaybettim ama beni gazi olarak kabul etmiyorlar. Üstüne üstlük askere geri çağırıyorlar. Soruyorum beni askere çağıranlara: Parmaklarım yetmedi de kolumu mu istiyorsunuz? Olsun, kolum da vatana feda olsun" diye konuştu.

Bu memleket uğruna gazi olduğunu ve her fırsatta gerekirse tekrar olacağını dile getiren Çoban, "Ben bu millet ve bu bayrağa parmaklarımı feda ettim. Bundan da zerre pişmanlık duymuyorum. Lakin bana biraz sahip çıkılmasını da istiyorum. Artık en azından bu topraklar üzerinde bir işi hak ediyorumdur diye tahmin ediyorum. Birilerinin çıkıp bana ve babama iş vereceği günü iple çekiyorum. Üstüne üstlük ben vasıfsız biri de değilim. Parmaklarım olmayabilir ama ben elektrikçiyim. Beni görmezden gelmeyin. Ben bu memleketin çocuğuyum" ifadelerini kullandı.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ama, Çatışmada, gazi, olamadı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pakistanlı 10 Asker Çatışmada Öldü Kralice Haber Arşivi 0 11 Haziran 2008 09:30
Siirt'teki çatışmada bir er şehit PuSAt Haber Arşivi 0 19 Nisan 2006 07:29