IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2012, 08:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Maden Ocağında Yerin Metrelerce Altında İlk Sahur




Zonguldak'ta, maden işçileri Ramazan ayının ilk gününde sahurlarını yerin metrelerce altında.evlerinden getirdikleri yiyeceklerle yaptı.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zonguldak'ta, maden işçileri Ramazan ayının ilk gününde sahurlarını yerin metrelerce altında. evlerinden getirdikleri yiyeceklerle yaptı.

Gelik Beldesi'nde özel bir şirkete ait maden ocağında 24.00-08.00 vardiyasında çalışan işçiler, imsak yaklaşırken işlerine ara vererek yerin 300 metre kurdukları yer sofrasında toplandı. Annelerinin, eşlerinin hazırladığı domates, salatalık, tavuk, karpuz, üzüm ve ekmekleri sofraya koyan maden işçileri elleri ve yüzlerindeki kömür karasıyla ilk sahurunu yaptı. Yemeğin ardından maden işçileri duanın ardından niyet ederek ilk oruca başladı. İşçiler duanın ardından her Ramazan ayında olduğu gibi iş kazasız günler diledi.

Sahurda sofraya oturanlardan 29 yıllık maden işçisi 42 yaşındaki 2 çocuk babası Mustafa Açıkgöz yerin 300 metre altında oruç tutmanın zor olduğunu ancak Allah'ın verdiği güçle ibadetlerini yerine getirmeye çalıştıklarını anlattı. Yıllardır maden ocağında sahur yaptığını belirten Açıkgöz, "Biz şu anda 300 metre yer altında çalışıyoruz. Gündüz vardiyasında 100, diğer vardiyalarda ise 75'er kişi çalışıyoruz. Madencilik biraz beden işi olduğu için oruç tutmak zor ama yine de orucumuzu tutabiliyoruz. Allah yardım ediyor. Sahurumuzu yapmak için evden herkes yemek getiriyor. Üzüm, karpuz ne varsa açıyoruz sofrayı hep beraber yiyoruz. Biz alıştık kaç yıldır böyle. Biz bir tek izinli olunca ailemizle sahur yapıyoruz. Bizim işimiz madencilik. Ailemizle tabi sahur yapmak isteriz ama para da lazım ailemiz için, çalışmamız lazım" dedi.

Maden ocağındaki en genç işçi 24 yaşındaki Orhan Arkan ise yerin metrelerce altında aileden uzak sahur yapmanın zor olduğunu ancak iş arkadaşlarıyla birlikte yapmanın da keyifli olduğunu söyledi. Orhan Arkan, "Arkadaşlardan biri geliyor sahur saatini söylüyor. Bütün arkadaşları çağırıyor hep birlikte soframızı kurup sahurumuzu yapıyoruz. Sonra oruca niyet ediyoruz, ardından çalışmaya yeniden başlıyoruz. Ekmek parası için her şeye katlanıyoruz. Herkes evinde sahur yapmak ister ama biz burada ekmek parası için çalıştığımız için iş şartları bunu gerektirdiği için burada sahur yapıyoruz, niyetleniyoruz" diye konuştu.

Maden işçileri sahurun ardından kurdukları sofrayı toplayarak yerin metrelerce altında çalışmaya devam etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
altında, ilk, maden, metrelerce, ocağında, sahur, yerin, İlk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Maden ocağında zehirlenme 2 ölü PassioN Haber Arşivi 0 19 Mart 2012 20:51
Maden ocağında göçük PassioN Haber Arşivi 0 25 Ocak 2012 21:25
Maden Ocağında Göçük: 2 Ölü.. Düş Haber Arşivi 0 30 Kasım 2011 10:38