IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2012, 06:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK'dan Gece Yarısı Baskını..




Hatay'ın Erzin ilçesinde bir grup terörist, Emniyet Müdürlüğün ile ilçe Jandarma karakoluna eş zamanlı saldırı düzenlendi.
Olay, saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Erzin İlçe Emniyet Müdürlüğü ve kaymakamlık lojmanı önüne gelen iki grup terörist, aynı anda uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine saldırganlar geldikleri araçlarla olay yerinden kaçtı. Teröristlerin yanlarında getirdikleri roketatarları ateşleyemeden kaçtıkları belirlendi. Saldırı sonucu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 polis ağır yaralandı.
Saldırıda yaralanan polis memurları 40 yaşındaki Zafer Asay ile aynı yaştaki Yusuf Özbey ilk olarak Erzin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan polis memurları daha sonra Osmaniye Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine yaklaşık 10 dakika süren çatışma sesleri ile yankılanan ilçede panik oluştu.
Saldırının ardından teröristlerin kaçtığı araçlardan biri terk edilmiş halde bulunurken, ilçe giriş ve çıkışları kapatılıp uygulamalar başlatıldı. Kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar sürdürülürken, çevre il ve ilçeler de uyarıldı.


VALİ AÇIKLAMA YAPTI
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz yaptığı açıklamada, ilk saldırının Kaymakamlık lojmanlarına yapıldığını ve nöbet tutan polisler tarafından hemen karşılık verilmesi üzerine saldırganların kaçtığını belirtti.
Olay yerinde yapılan incelemede bir adet patlamamış RPG roket atar mermisi bulunduğunu ifade eden Lekesiz, ikinci saldırının ise İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşan şüpheli bir aracı fark eden polislerin aracı durdurmak istemesi üzerine gerçekleştiği bilgisini aldıklarını kaydetti.
Araçtan silahla ateş açılması sonucu bir polis memurunun omuzundan, diğer polis memurunun da ayağından yaralandıklarını belirten Lekesiz, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleşen saldırıda bölgede sivil vatandaşların olmasından dolayı polislerin karşılık veremediklerini söyledi.
Lekesiz, saldırıda kullanılan bir aracın ilçe merkezinde terk edilmiş vaziyette bulunduğunu ve içerisinde yapılan aramada, 2 adet el bombası ve kan izlerine rastlandığını kaydetti.


POLİSLERİN DURUMU İYİ
Yaralanan polis memurları Yusuf Özbek ve Zafer Akkuş, ilk olarak Erzin Devlet Hastanesi'ne, ardından da Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Özbek ve Akkuş'un durumlarının iyi olduğu bildirildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baskını, gece, pkkdan, yarısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık