IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By lvntsnmz

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2012, 14:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan Erdoğan Kanaltürk canlı yayınındaydı




PKK BDP KUCAKLAŞMASI
Ben teröristle kucaklaşana nasıl siyasetçi diyeyim. Orada görüntülerini izlediklerimiz haklarında 14. maddede davası olanlar var. Ama o günkü 9 milletvekilinin göstgerdiği tablo yenilir yutulur gibi bir tablo değil. Ama tehdit altında ama tercihle parlamentoya gönderdiğimiz için buna katlanıyoruz..
Biz elimizden gelen her şeyi yaparız. Diyorum ki herkes eteğinde ne varsa döksün. Herkesle görüşmek istedim ama bazıları görüşmek istemedi.

KÜRT MESELESİ KALMAMIŞTIR
Türkiye'de Kürt meselesi kalmamıştır. Bu bölgeye batıdan ayırt etmeksizin yatırım götürüyoruz. Ama bu hizmetleri engelleyen bölücü terör örgütü. Bu muteahhitler Kürt mütahitler araçları yakılıyor.

PKK'nın kaçırdığı milletvekilimizin ifadeleri çok manidar. Terörist diyemiyor. Benim il başkan yardımcılarım öldürülüyor yaralanıyor kaçırılıyor. 56 gün kaçırılan il başkanım var. En son milletvekilimin kardeşi orada şehit edildi. Bunlar ülkede medyanın gündemine oturmuyor ama milletvekili kaçırılınca günlerce gündemde tuttular. Arkadaş siyaset yapıyorsa benim il başkanlarım da siyaset yapıyorlar..

HALK HÜSEYİN AYGÜN'ÜN KAÇIRILDIĞINA İNANMIYOR
Kamuoyu araştırmasında kimse buna kaçırma gözüyle bakmıyor. Ankette sorduk, bölgede güvenlik açığı olduğunu düşünüyorum yüzde 21.8. Yüzde 50'nin üzerinde insan bunun bir danışıklı dövüş olduğunu söylüyor.

Akil adamlar konusunda bir aydın refleksi oluşsa biz de ona destek versek daha sağlıklı olur.

Milli mutabakat konusunda Meclis BAşkanımız'ın iyi niyetinden şüphem yok. Partilerin grupbaşkan vekilleriyle bu işi değerlendirseydi çok daha başarılı olurdu. Bazı maddeler var ki onlara katılmam söz konusu değil.

CEMİL ÇİÇEK'E MİLLİ MUTABAKAT TEPKİSİ
Askerimiz polisimiz bugüne kadar bizden ne istediyse verdik. Hepsi taleplerinin yerine geldiğini söyler. Şehitlerimizle ilgili bir madde vardı. Şehitlere sağladığımız imkanları sıralasak göreceksiniz. Şehit yakınlarının ihmal edildiğini zannediyor. Ölüm tazminatı 63 bin Lira. Emekli İkramiyesi ve maaş ödenmesi en yüksek devlet memuru maaşı üzerinden 30 tam maaş ödenmesisöz konusu. İkramiye tutarı ayrıca 102 bin 232.

Son olarak çıkardığımız bir yasayla daha önce bir oğlunu işe alıyorduk bunu ikiye çıkardık. Bütün bunlar biz şehitlerimizi ve yakınlarını ihmal etmedik. Hiç bir dönemde olduğu kadar şehitlerimiz kadar sahiplenmedi.

MEDYAYA TEPKİ
Dünyanın bir numaralı ülkesi Amerikan ülkesi nasıl davaranıyor. Daha önce genel yayın yönetmenleriyle görüştük ama bir şeye yaramadı. Gazetecilik bununla mı pirim yapıyor. Eğer insanların kanı üzerinden rating yükselteceksek yandık. Gaziantep'te bir siyasi parti o günü bir oy potansiyeline dönüştürmek istiyor. Hükümet istifa diyorlar ama biz seçimle geldik gidersek yine seçimle gideriz. Biz şu anda terörle mücadele konusunda gidilmedik yer bırakmıyoruz. Belli işaretleri yapanların Hakkari'de teşkilatları var mı? Acaba genel başkanları Sivas'ın ötesine gidebiliyorlar mı? Kılıçdaroğlu kalkıp Uludere'ye birlikte gideriz diyor. Biz nereye gideceğimizi iyi biliyoruz.

ULUDERE DAVASINDA SON DURUM
Konunun hukuki ve idari takibi devam ediyor. Askeri unsurlar da gerekli adımları atıyor. Ancak bunu kaşıyanlar var. Buradan nemalanmak istiyorlar. Öbür tarafta CHP bu işi kurcalıyor. Bölge terör bölgesidir. Kaçakçılığı burada temize çıkarmanın hiç bir anlamı yok. Yasaklı bir bölge burası. DAha önce gediktepe hantepede yaşanmışlıklar var. Askeri yetkililer çoban zannetik vurmadık deyince medya üzerine gitti. Burada da tabi ister istemez askerimizin daha hassas davranması gerekiyor. Biz üzüntümüzü ve herşeyimizi ifade ettik. Neymiş devlet özür dilesin. Dersim'le ilgili özür diledim diye Dersim'de olaylar Tayyip Erdoğan'ın lehinde mi gelişti. CHP lideri özür dilemedi tavrı ortada. Kalkıp bu olayları savunamamıştır. Partisinin geçmişinde karanlık bir tutum var. Benim Başbakan Yardımcım gitmiştir. Bizim bölgeye gitmemize engel bir durum yok. Bir taraftan Yüksekova ile ilgili çalışmalarımız var. Özellikle hava alanı. Şanlıurfa, GAziantep Diyarbakır gibi illere yatırımlarımız devam edecek. Adıyaman'ı niye konuşmuyorsunuz? Buraları saymazlar. Biz diyoruz ki demokratik parlamenter sisteme inanan partilerin Türkiye'nin 81 ilinde olmasını istiyorum. Eğer CHP ve MHP orada teşkilatıyla orada olsa terör orada güç kazanmaz.

MESELEYİ ÇÖZERSE TAYYİP ERDOĞAN ÇÖZER YAKLAŞIMI
Kucaklaşan insanlar benim muhattabım olamaz. Benim Doğu ve Güneydoğu'da zaza da arap vatandaşım da var. Biz partimizi kurduğumuz zaman Güneydoğu'ya gittiğimizde şu OHAL'i kaldırın başka bir şey istermiyoruz dediler. Geldiğimizde hemen kaldırdık. TRT6 yayın yapıyor. Kürtçeyi seçimli ders haline getirdik. Yatırım konusunda Güneydoğu'ya yapılmayan yatırımı yaptık. Bunları bir lütuf olarak konuşmuyorum. Görevimiz buydu. Bzim terör örgütünün ve onun uzantısının eline koz verme lüksünü göstermedik. 400 km PKK'nın kontrolündedir diyen bir partinin genel başkanı ben kalkıp da muhatap alamam. Biz onlarla müşterek bir çalışmanın içindeyiz demektir. Tamamiyle yalan ve hakikate ters adım atıyorsun. Bu 40o km'yi ne zaman gittin gördün. Bu ihanetle eşittir.

30 EYLÜL AK PARTİ KONGRE
Kongremiz 2013 yılı hedeflerimizi yükleneceğimiz süreç olacak. Ama şimdi yeni oluşacak ekiple birlikte 2015 seçimlerine girmek zorundayız. Son anketlerde çıkan rakamlar doğru değil. Bizim yaptığımız anketlerde haziran ayındaki seçimlerden 2 puan yukarıdayız. CHP yerini koruyor MHP'de düşüş var.

Partimize katılmak isteyen arkadaşlarımızla ilgili destekler alacağız. Ben Numan Bey ve Süleyman Bey dışındaki insanlarla da görüşmeler yapabilirim. Birliğimizi beraberliğimizi daha da arttıralım. Ben değil de biz söylemi üzerine oturtulan bir parti oluşturalım. Milletvekili seçilmesi sürecindeki 3 dönem şartını devam edeceğiz. Buna ben de dahil. İlkelerinizi korursanız neticeye varırsınız. Ben deneyimli kadrolarımızı yitireceğimize ilişkin bir kaygı taşımıyorum. Partim bana ne görev verirse onu yaparım.

KÖŞK VE YEREL SEÇİMLER
2014 içerisinde bir tarafta Mart ayında yerel seçim ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Biz burada sadece Ekim olursa 4-5 ay geri ama gibi bir durum var. MHP de destek verdi. CHP'yle de görüşüp mutabakat sağlarsak seçimleri öne almamız mümkündür.

Yeni anayasa konusunda illa 4 parti ile yapılacak diye bir şey yok. Bu 2 parti de olabilir. Oturalım konuşalım azami müştereklerimizi tesis edersek bu iş biter. Ben arkadaşlarıma sonuna kadar ellerinde geleni yapmalarını söylüyorum.

SURİYE MESELESİ-GÜVENLİ BÖLGE TALEBİ VE BM

Bana göre Beşar Esad siyasi ömrünü tamamlamıştır. Esad şu anda bir siyasetçi gibi çalışmamaktadır. İçsavaştaki bir aktör olarak çalışmaktadır. Esad'ın ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Türkiye Suriye halkının yanındadır. Zalim Beşar rejiminin yanında değildir. CHP Genel Başkanı'nın onunla yazlıkta beraberdiler ifadesine dokunmadan geçemeyeceğim. Ben Esad'ı davet ettim ama hiç bir zaman yazlıkta ağırlamadım. Ben sadece kendilerini ziyaret ettim. Bu iftiralarına da son versin artık. Aynı şeyi bu kamplarla ilgili de yaptı. Nasıl gireceğin önemli. Bunun emrini biz veririz. İnsan Hakları Komisyonu oraya gidip incelemelerini yapmışlardır. Biz bu kamp yerlerini bir şov merkezi haline dönüştürmeyiz. Sayın Kılıçdaroğlu bunu istiyorsa talep eder değerlendiririz ve cevap veririz. Zabıta mısın sen ya öyle bir şey yok. Buradaki insanların can güvenliği yok. Türkiye'den Suriye'ye gönderiliyor diyorlar. Bunu ana muhalefet lideri nasıl söyler? İnsani yardım yapmayacak mıyız? Kendi vekilleri ahlaki olmayan bazı adımların Hatay'da atıldığından orada gayrimeşru işler yapıldığını söylediler. Benim Valim orada yatıp kalkıyor. Asla bizim paramızı şu ödeyecek bu ödeyecek diye bir şey yok diyor. Bu ülkenin bir izzeti nefsi var. Türkiye'yi savunacağın yere Esad'ı destekliyor. Ben baasçısın diyorum kızıyorlar. HAtay'da toplantı düzenliyorlar Türkiye'deki aşırı uçlar, CHP'yle birlikte yapıyorlar. Beşar'ın resmiyle slogan atıyor. Beşar da Türkiye halkı bizim yanımızda diyor. Nerede yanınızda?

Türkiye'nin müdahale etme hakkı konusunda halkımızın yüzde 58'i olabilir diyor. Biz şu anda Suriyeli kardeşlerimizin yanında olanlarla bu işi götürüyoruz.

Şimdi uçuşa yasak alan oluşturmadan tampon bölge oluşturamazsınız. Ahmet Bey'in son ABD ziyaretinin altında yatan bu. Ben 1 Mart tezkeresinin talihsiz bir durum olduğunu savunanlardanım. Ama biz maalesef gerekli oy alınamadığı için giremedik. Sonra oy aldık ama bu defa Irak halkı bunu istemedi. Biz de girmedik. Türkiye'deki mülteci sayısı artabilir biz elimizden gelen desteği vereceğiz. Ürdün'de Lübnan'da bizim kadar mülteci var. Ben şu anda Esad'ı siyasi bir mefta olarak görüyorum.

SURİYE'DE RUSYA'NIN POZİSYONU
Ben bunları Putin ve Medvedev'le görüştüm. Çin Başbakanı ve İran'la görüştüm. Bu göüşmelere rağmen ilk zamanlardaki gibi savunmaları yapamıyorlar. Sadece İran destek veriyor. Bundan sonraki süreçte olay biraz daha farklı gelişecek. Bizler gerek Rusya ile gerek Çin ve İran'la görüşmelerimizi daha da arttıyoruz. Ali Bey Çin'de saın BAşbakan'la bir görüşme yapacaklar. Suriye'de halkın dediği oluyor ve olacak. Tahran'da Muhammed Mursi'nin yaptığı konuşma manidardır. Suriye salonu terk eti gitti. Mısırın konumu da ortada.

EŞ DURUMU TAYİNİ MESELESİ
Kardeşim öğretmenlik yapıyorsun. Aynı ilde farklı ilçelerde öğretmenlik yapıyorsun. Adil olalım denildiğinde öyle şeyler oluyor ki belli hizmetlerde belli noktalarda eşi erkek bir yerde kendisi bir yerde. Bunları büyük şehirlere alıyorlar Doğu ve Güneydoğu'da ciddi boşluklar oluyor.

İKİNCİ ÖĞRETİM HARÇLARI DA KALKACAK MI
İkinci öğretimde harçların kaldırılması meselesinde kanun çok net. Burada katkı payı olarak geçmiyor ücretli eğitim ve öğretim olarak geçiyor. Bu harç olmadığı için biz katkı payını kaldırdık. Bunun bize maliyeti 1.350 milyar. Burada bir ücretsiz eğitime gidilsin denildiğinde burada başka şeyler gelir. Özel eğitim ve öğretimler önünüze çıkar. Bizim bu konuda atabilecek bir adımımız yok. Bunun da bize maliyeti 350-400 milyon TL'dir.

BAZI MÜDÜRLER OKULLARINA BAKMIYOR
Şu anda öğretmen 1800 TL alıyor. Biz geldiğimizde 850 TL'ydi. Okul müdürleri okul ihtiyaçlarını bildirsinler biz nuların takibini yaparız. Ama sağolsun bu iş biraz heyecan istiyor aşk istiyor. Nice müdürler biliyorum ki evine bakar gibi okuluna bakıyor. Ama nice müdürler biliyorum bir şeye bakmıyorlar. Dost acı söyler ama acı söyler.

4 4 4 MESELESİ
66 ay meselesinde gidip rapor alanları ihanetle itham ediyorum. Ben de evlatlarımı erken okula gönderdim. Çocuklarımız gitsin okullarına rahatlıkla başlasın. Dünyadaki uygulamalar önümüzde. Biz okul öncesi eğitimi kaldırmadık ya öyle bir şey yok. Biz hiç bir dönemde başarılmayanı başardık. Yüzde 11'den yüzde 45'lere çıktık. Bu süreç içerisinde bazı eksikliklerimiz olabilir. Bu bizim belki bir iki senemizi alabilir ama bazı kanallar bazı tipleri çıkartıyorlar. Bakıyorsun birilerinin iki koleji var onun ağzından konuşuyor. Biz 170 bin dersliği doldurmanın gayreti içindeyiz. Kadro tahsisini MEB'e ayırdık. Derslik ihtiyaçlarımızı gidermeye devam ediyoruz.

DERSANELERİ BİRLEŞTİRİP OKUL YAPALIM
Gelin dersanelerinizi birleştirin okul yatırımı yapın. Bir öğrencinin maliyeti nedir biz size ödeyelim. Hem bu dersaneciler bunu yapar hem de biz hizmet alımıyla bu işi buraya getiririz. Benim Anadolu'da velim şunu söylüyor. Ben davarımı satıp oğlumu dersaneye gödneriyorsam okul ne dersane ne? İmkanı olan gücü olan koleje dersaneye gidiyor. Okulunu bitiren üniversiteye gitme şansını da yakalasın.

Daha önce de hazırdı ama önünü geçtiler bazı ideolojik yaklaşımlarla.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Alt 01 Eylül 2012, 14:47   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Başbakan Erdoğan Kanaltürk canlı yayınındaydı




Bende NTV canlı yayınındaydım.

 

Alt 01 Eylül 2012, 19:18   #3
Pentagram
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Başbakan Erdoğan Kanaltürk canlı yayınındaydı




/watch?v=CGVjYWJ4hB4

şunu izleyiverin genşler.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
aradaki farkı da sen anlat hocu.

 

 

Etiketler
başbakan, canlı, chat, erdoğan, kanaltürk, sohbet, sohbet24, yayınındaydı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kanaltürk'te Kibariye gitti Alişan geldi PassioN Haber Arşivi 0 30 Mart 2012 22:18
Başbakan Erdoğan'dan 9 yılda bir ilk PassioN Haber Arşivi 1 03 Ocak 2012 14:11
Başbakan Erdoğan'ın et ajanları Luis Haber Arşivi 0 26 Nisan 2010 08:43