IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Lucifer

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2012, 17:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İslama hakaret filminden sahtekar çıktı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ABD'li yetkililer, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmin arkasındaki kişinin Nakoula Basseley Nakoula olduğunu tespit etti.

İslam dünyasını karıştıran filmin arka perdesinde yer alan Nakoula'nın banka dolandırıcılığı nedeniyle mahkum olduğu ortaya çıktı.
Hz. Muhammed’e hakaret eden ve Libya’dan Mısır’a, Yemen’den Tunus’a kanlı ayaklanmalara yol açan filmin arkasında şu 4 ilginç isim var.

Yapımcı: Sam Bacile
Gerçek adının Nakoula Basseley Nakoula artık kesin. Oyunculara filmin adını “Çöl Savaşçıları” olarak verdi. İnternette yayımladığı casting ilanında adını “Sam Bassiel” diye verdi. Wall Street Journal’a göre 52 yaşında İsrail-Amerikan çifte vatandaşı. Ancak filmin danışmanı Steve Klein, onun bir Kıpti Hırisyan olduğunu söyledi.

Film danışmanı: Steve Klein

“Cesur Hıristiyanlar Birliği”, “Ulusal Amerikan Kıpti Meclisi” gibi aşırı sağcı ve İslâmofobik bazı hareketlere üye. California eyaletinde bulunan Kaweah kentinin evanjelik kilisesiyle yakın ilişkileri var. Bu filmin üretilmesiyle ilgili olarak yaptığı bir değerlendirmede, “Bu işe, sonunda ne olacağını bilerek girdik” dedi.

Fanatik tanıtımcı: Terry Jones

2010 yılında “Kur’an yakma ayini düzenleyeceğim” diyerek ortalığı ayağa kaldıran Amerikalı rahip. Jones, Müslümanların Masumiyeti filmine destek verdiğini ve filmin tanıtımını da yaptığını açıkça söyledi. Amerikan Genelkurmay Başkanı, Jones’a çağrı yapıp, filmden desteğini çekmesini istedi. Jones dün bu isteği reddetti.

Arapçaya çevirdi: Morris Sadek

Ulusal Amerikan Kıpti Meclisi’nin Mısırlı başkanı. Filmin olay yaratan tanıtımlarının Arapça’ya çevrilmesini sağladı ve -------’de yayımlanan tanıtımlarına kişisel Twitter hesabından link verip, reklam yaptı. California’da yaşıyor ve kendisini “insan hakları savunucusu” olarak tanıtıyor.

Dünya, Hz. Muhammed’i aşağılayan ‘Müslümanların Masumiyeti’ filmiyle Libya’da Amerikalı büyükelçinin ölümüne yol açan olayları tetikleyen ‘Sam Bacile’ kod adlı yönetmen ve işbirlikçilerini konuşuyor.Amerikan basınına göre, ucuz film ilk kez haziranda Hollywood’da bir sinema salonunda gösterildi, pek ses getirmedi. Ancak Hz. Muhammed karşıtı rahip Terry Jones, danışman Steve Klein ve Mısırlı Kıpti Morris’in el atmasıyla İslam dünyası karıştı.

ABD’nin Bingazi Konsolosluğu’nda salı gecesi gerçekleştirilen protesto ve Libya Büyükelçisi Christopher Stevens dahil dört diplomatın öldürülmesi, iki gündür dünyanın en önemli gündem maddesi haline geldi. Hemen her ülke, Müslüman kalabalıkları öfkeyle sokağa döken “Müslümanların Masumiyeti” adlı film ve ardından yaşananlar hakkında resmi bir görüş iletti, siyasi konumuna uygun bir tavır seçti. Yaklaşan seçimler için yarışan Başkan Barack Obama ve Cumhuriyetçi aday Mitt Romney arasında tartışma yaşanmasına bile neden olan filmi yapan adamın kim olduğuysa artık biliniyor.
YAPIMCI SAHTE ÇIKTI
Ancak araştırmalar sonucunda bu kimlikte bir kişinin olmadığı ortaya çıktı. İsrail Dışişleri Bakanlığı da kayıtlarında bu isimde bir vatandaşın bulunmadığını bildirmişti.
AP, Bacile'nin kendilerini aradığı numaranın izini takip ederek, Nakoula'ya ulaştığı ve röportaj yaptığını yazdı.
Röportajda Nakoula, filmin yapımı için şirkete lojistik destek sağladığını söyledi. Ancak Bacile adını kullandığını reddeden Nakoula, filmi yönetmediğini ve Bacile'yi tanıdığını iddia etti.
DOLANDIRICI ÇIKTI
Öte yandan Nakoula'nın 2010 yılında çalınmış kimlik ve sosyal güvenlik numaralarıyla banka dolandırıcılığı yaptığına yönelik kayıtlar bulunuyor. Ayrıca Nakoula'nın, 21 aylık hapse de mahkum edildiği ve şartlı salıverme yetkilisinin izni olmadan 5 yıl boyunca internete girmesi ve bilgisayar kullanmasının yasaklandığı bildirildi.
Daha ilginç ayrıntı ise Federal Mahkemenin 2010 yılındaki kriminal araştırmasında yer alıyor. Buna göre, Nakoula, banka dolandırıcılığında Mark Basseley Youssef, Nicola Bacily, Robert Bacily ve Erwin Salameh gibi birçok takma ad kullanmış.
AP de yaptıkları röportajda, Nakoula'nın kimliğini kanıtlamak için kendilerine sürücü belgesini gösterdiği ama ikinci adı olan Basseley'in üzerini parmağıyla kapattığını, ancak kayıtları kontrol ettiklerinde ikinci ismine ve Bacile karakteriyle ilgili diğer bağlantılarına ulaştıklarını yazdı.
ADRES AYNI
CNN de yönetmenin ismi konusundaki çelişkilere dikkati çekti.
Buna göre, yönetmenin ismi film ekibi listesinde ''Sam Bassiel'', çekime yönelik dosyalarda ''Sam Bassil'' ve haberlerde ise ''Sam Bacile'' olarak geçiyor.
CNN, filmde çalışan bir kişinin de kendilerine, Screen Actors Guild için hazırlanan dokümanlarda yönetmenin isminin ''Abenob Nakoula Bassely'' olarak geçtiğini söylediğini bildirdi.
Resmi kayıtlar da ''Abanob B. Nakoula'' adlı kişinin ikametgahının Nakoula Basseley Nakoula ile aynı adres olduğunu ortaya çıkardı.
Florida'da Kur'an-ı Kerim yakan papaz Terry Jones ise filmin yönetmeniyle telefonda görüştüğünü, kendisi için dua ettiğini ama hiçbir zaman yüz yüze buluşmadığını söyledi. Jones ve diğerleri, Bacile'nin gerçek kimliğini gizlediğini kaydetti.
HERKESE BAŞKA KONUŞMUŞ
Bunun yanında filmdeki bir oyuncu, yönetmenin kendisine Mısırlı olduğunu söylediğini dile getirdi. Halbuki Bacile adını kullanan kişi, AP'ye de İsrailli ve Yahudi olduğunu söylemişti. Ancak Steve Klein adlı bir Hristiyan aktivist ise AP'ye salı günü Bacile adını kullanan kişinin Yahudi olduğunu söylerken, dün ise onun Hristiyan olduğunu belirtti.
OYUNCULARDAN TEPKİ: ALDATILDIK
Filmde rol alan 79 civarındaki oyuncu ve ekip çalışanları ise ortak yazılı açıklama yaptı.
Kendilerinin projenin amacı konusunda yanlış yönlendirildiğini belirten oyuncular, post-production aşamasında diyaloglarının üzerinin dublajlandığını iddia etti.
Açıklamada, tüm set ekibinin çok fazla üzüntülü olduğu ve yönetmen tarafından kullanıldıklarını hissettikleri kaydedildi.
KERO-TV'ye konuşan Cindy Lee Garcia adlı oyuncu, filmin orijinalinde ''Çöl Savaşçıları'' olarak adlandırıldığını ve senaryonun İslam'a karşı herhangi bir olumsuz içeriğe sahip olmadığını söyledi.
Garcia, ''Tüm kargaşaya bu filmin neden olduğunu anlayınca Sam'i aradım ve ne olduğunu sordum. 'Bize neden bunu yaptın?' dedim. O da 'dünyaya söyle, bunu yapan sen değilsin, benim, senaryoyu yazan benim, çünkü ortalıkta dolaşan radikal Müslümanların herkesi öldürmesinden yoruldum' dedi'' ifadesini kullandı.
CNN'e ismini vermeden konuşan bir aktrist de orijinal metnin Hz. Muhammed ile ilgili bir içeriğe sahip olmadığını söyledi.


Kaynak : internethaber

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıktı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İslama Göre İnsan Kalemzede İslamiyet 0 25 Temmuz 2011 12:59
Kastamonu banduması (ıslama) Sır Yöresel Yemekler 0 20 Ocak 2011 08:17