IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Violent

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2012, 09:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kansere, karnındaki bebeğiyle kafa tuttu




Hamileyken kanser teşhisi konulan Müjgan Akkaş, tüm risklere rağmen doğum yaptı. Hastalığı yenen Akkaş, "Ada sayesinde hastalığımı öğrendim, meleğim bana hayat verdi" diyor



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Pes etmediler, hastalığı yendilerKimisi hayatının baharında, kimisi karnında 4 aylık bebeğiyle yakalandı kansere... Kimine 3, kimine 6 ay ömür biçildi. Ancak onlar pes etmedi. İzmirli Müjgan henüz dünyaya gelmeden kendisiyle kader birliği yapan kızı Ada sayesinde hayata tutunurken, Manisalı dans hocası Nursel sağlığına kavuşmak için oksijen deposu Spil Dağı'na yerleşti. Doktorların 3 ay ömür biçtiği Bursalı Latif amca ise 15 yıldır yaşıyor. Ve şimdi kanserle nasıl mücadele ettiklerini anlatarak kendileri gibi hasta olan kişilere umut veriyorlar.

Hamileliğinin dördüncü ayında rahim ve mide kanseri olduğunu öğrenen İzmirli 33 yaşındaki Müjgan Akkaş, karnında bebeğiyle verdiği hayat mücadelesinden galip ayrıldı. 9 yıllık evli olan ve bir fabrikada operatör olarak çalışan Aşkın Akkaş ile tekstil atölyesi sahibi Müjgan Akkaş ikinci bir çocuk hayali kuruyordu. 8 yaşında bir oğlu olan anne, hamileliğinin yavrusunun cinsiyetini öğrenmek için geçen yıl ağustos ayında İzmir'de özel bir hastaneye gitti. Muayenede, 4 aylık hamile Akkaş'ın her iki yumurtalığında da kanser kitlesi saptadı. Daha detaylı yapılan incelemede Akkaş'ın mide kanseri olduğu ve kanser hücrelerinin yumurtalığına sıçradığı belirlendi. Kendisinden önce karnındaki bebeğinin sağlığı için üzülen anne ümidini hiç yitirmedi. "Bebeğimi doğurmak istiyorum, onsuz yaşayamam" diyerek bebeğini doğurmaya karar verdi.

'HER ŞEYİ SENİN İÇİN YAPTIM'
Altıncı aydan sonra anne adayının 2 ay kemoterapi alması ve doğumun 8. ayda sezaryenle gerçekleştirilmesine karar verildi. Hamileliğin getirdiği sıkıntıların yanı sıra ağır bir kemoterapi görecek olan Müjgan Akkaş, neşesi, pozitif tavırlarıyla tedaviye adeta "1-0" önde başladı. Kızına sürekli olarak "Doğacaksın, bak her şeyi senin için yaptım" diye seslendi. Ve 5 Ocak 2012'de sağlıklı bir kız bebek dünyaya getiren Müjgan Akkaş'ın yumurtalığı da alındı. Doğumda sonra tedavisi süren Akkaş'a iki ay önce yapılan son tetkiklerde kanserli hücrelerden tamamen kurtulduğu müjdesi verildi. Müjgan Akkaş şimdi 9 aylık kızı 'Ada' ile hayata gülümsüyor. Gözlerinin içi gülen genç anne, "Hamile kalmasaydım asla mideme endoskopi yaptırmazdım. Kanser daha çok yayılırdı. Meleğim beni yaşattı, ben de onu yaşattım" diye konuştu.

5 AY ÖMÜR BİÇTİLER 18 YILDIR YAŞIYOR
Karaciğer kanseri teşhisiyle 18 yıl önce Ege Üniversitesi'ne kaldırılan ve kemoterapi tedavisi gören Nursel Karaosmanoglu Şimşek'e doktorlar en fazla 5-6 aylık ömrü biçmişti. Teşhisin ardından Spil Dağı'na yerleşip doğal hayatı seçen Şimşek, 18 yıldır hayatta ve çok sağlıklı.. Modern dans, cimnastik ve bale alanından emekli öğretim üyesi 66 yaşındaki Şimşek, üniversite hastanesinde kanser tedavisi görürken, yakınlarının tavsiyesi üzerine günde iki litre ısırgan otu suyu içmeye başladı. Ama ilaçlarını ve beslenmesini de aksatmadı. Doktorun, "Ben hastanede güvendeyim, sen eve giderken kaza geçirip ölebilirsin, beni düşünme kendine bak" diyecek kadar hayata pozitif bakan Şimşek, tedavisi sırasında öğretmen eşiyle birlikte 1255 metre yükseklikteki Spil Dağı'nın zirvesinde oksijen deposu Manisa'nın Ayvacık köyüne yerleşti. Tarlasında yetiştirdiği sebze ve meyveleri yiyen Nursel Hanım, her ay da onlarca kanser hastasını çiftliğinde ağırlayıp moral aşılıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bebeğiyle, kafa, kansere, karnındaki, tuttu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebeğiyle Baş Başa Thetis Haber Arşivi 0 28 Ağustos 2012 15:28
Karnındaki bebeğiyle öldü Lucifer Haber Arşivi 0 15 Ocak 2010 13:35
Kucağında bebeğiyle kadın satıyor Angel Haber Arşivi 1 30 Ağustos 2008 15:02