IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Katherina

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2012, 10:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'nin Suriye Planı Ortaya Çıktı




TSK, 'en kötü senaryo' olan savaş ihtimaline karşı harekat planlamasını hazırladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Tsk, 'en kötü senaryo' olan savaş ihtimaline karşı harekat planlamasını hazırladı. Kara, hava ve deniz unsurlarının bir arada kullanımı hedeflenen plana göre 2. Ordu aktif rol oynayacak

Vatan'ın habeine göre; Suriye ile gerilen ortamda, Tsk komuta kademesinin, 'en kötü senaryo' olan savaş ihtimaline karşı harekat planlamasını hazırladığı öğrenildi.

Suriye'nin imkan ve kabiliyetlerinin, bölgedeki Rusya ve Pkk faktörünün de göz önüne alındığı planlamaya göre, 2. Ordu komutanlığı aktif rol oynayacak.

Risk analizlerinin de yer aldığı planlamada, olası bir harekatta, kara, hava ve deniz unsurlarının bir arada kullanımı hedefleniyor. Özel kuvvetlerin de yer alması öngörülen harekat planının, sınırlarını ise olası bir savaş durumunda hükümet direktifi belirleyecek.

Bu direktife göre, olası bir savaş durumunda, ulaşılmak istenen politik ve askeri hedefler ile ilerleme sınırı, hangi bölgelerin kontrol altında tutulacağı şekillenecek.

Terörle mücadelede, yoğun operasyonlar sürdüren Tsk, bulunduğu coğrafyada, komşularına yönelik her türlü tehdit planlamasını hazır bulunduruyor. Tsk'da, Suriye'nin yanı sıra İran ve Yunanistan için de her türlü tehdite yönelik, planlamalar hazır bulunuyor.

Gerilim dozajının artmasının ardından Suriye'ye yönelik planlamanın güncellendiği, ülkedeki iç karışılıklık paralelinde gelişen güç dengesine göre risk analizlerinin yeniden gözden geçirildiği öğrenildi.

Planlamada, Suriye Ordusu'nun asker sayısı ve silah gücününün son istihbaratlara göre güncellendiği belirtildi.

2 ORDU'NUN ÖZEL KUVVETLER TECRÜBESİ VAR

Suriye'ye bir harekat düzenlenmesi halinde, aktif rol oynayacak 2. Ordu'nun başında, Org. Galip Mendi bulunuyor. Org. Servet Yörük'ten boşalan 2. Ordu Komutanlığı'na, geçtiğimiz ağustos ayındaki YAŞ(Yüksek Askeri Şura) kararlarıyla Özel Kuvvetler tecrübesi de olan Org. Galip Mendi atanmıştı.

Bu yıl orgeneralliğe terfi eden Mendi'yle birlikte Suriye sınırından gelecek olası tehditlere karşı en kritik illerden biri olan Hatay'a sınır bölgelerinde tecrübeli olan bir isim atanmıştı.

Ermenistan'la sınırı olan Ağrı'da görev yapan Tuğg. Hakan Atınç, Hatay'daki Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na atanmıştı. Olası bir harekatta, Org. Mendi ve Tuğg. Atınç, kritik önem taşıyacak. Suriye sınırı için yine kritik önem taşıyan İskenderun Deniz Üs Komutanlığı'na ise Akdeniz Bölge Komutanlığı'ndan tecrübeli bir isim Tuğa. Nejat Atilla Demirhan getirilmişti.

Tuğg. Semih Koşucuoğlu da Hava Kuvvetleri Komutanlığı Pilot Harekat Daire Başkanlığı'ndan Malatya'daki 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'na getirilmişti.

SURİYE SINIRINDA ASKERİ YIĞINAK

Suriye tezkeresinin kabulünün ardından Tsk, sınırda yüksek hazırlık talimatını devreye soktu.

Bölgeye Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep'ten yaklaşık 60 tank takviye gönderilerek, sınır boyunca en az 250 tank konuşlandırıldı. Tsk, topçu birliklerini de takviye etti. Diyarbakır ve Malatya-Erhaç'taki hava üslerine de 5 ayrı diğer üsten 55'e yakın F-16 kaydırıldı.

Bu kapsamda Ege ve Akdeniz'den sorumlu, savaş gemilerine lojistik ve sahil desteği sağlayan Güney Deniz Saha Komutanlığı'na bağlı üslere, Donanma Komutanlığı'na ait Gölcük ve Erdek deniz üsleri ile Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'na bağlı diğer bazı komutanlıklardan takviye güç gönderildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in kuvvet komutanlarıyla denetleme ve incelemelerde bulunduğu bölgeye, Stinger füzeleri de kaydırıldı.

Stinger füzeleri, alçak irtifadaki düşman uçak ve helikopterlerine karşı kullanılıyor. Bir kişi tarafından taşınabilen stingerlar omuzdan ateşlenerek, hedeften yayılan kızılötesi ve mor ötesi ışınlara yöneliyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Çıktı, ortaya, planı, suriye, türkiyenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşte Türkiye'nin Gizli Suriye Planı Sim Haber Arşivi 0 29 Haziran 2012 08:56
PKK'nın Suriye Planı Deşifre Oldu! Düş Haber Arşivi 0 11 Eylül 2011 12:51
İsrail'in gizli planı ortaya çıktı Lucifer Haber Arşivi 0 15 Ekim 2010 17:51
Asus'un planı ortaya çıktı Kralice Bilgisayar Donanımı 0 03 Ağustos 2008 09:19