IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ekim 2012, 17:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fazıl Say hakim karşısına çıkacak!




Piyanist ve besteci Fazıl Say hakkında, ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı'' iddiasıyla 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması, 18 Ekim Perşembe günü yapılacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Piyanist ve besteci Fazıl Say hakkında, ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı'' iddiasıyla 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması, 18 Ekim Perşembe günü yapılacak.

İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nce görülmesine başlanacak davanın iddianamesinde, Fazıl Say'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yazdığı bazı yazılarda, ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama'' suçunu işlediği ifade ediliyor.

Fazıl Say'ın söz konusu tweetlerine de yer verilen iddianamede, Say'ın şikayet konusu yazılarının kamusal barışı bozmaya elverişli olduğunun açık şekilde anlaşıldığı kaydedilerek, ''Kamusal tartışmaya hiçbir katkıda bulunmayan ve yeryüzünde yaşayanların büyük çoğunluğunun mensubu oldukları üç büyük dinin mensuplarının ortak değerleri olan Allah, cennet ve cehennem gibi kavramlara yönelik hislerini nedensiz yere incitecek ve bu kavramların anlamsız, gereksiz ve değersiz olduğu kanaatini uyandıracak şekilde dini değerleri aşağılamak kastıyla yazıldığı kanaatine varılmıştır'' ifadeleri kullanılıyor.

İddianamede, Say hakkında, ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı'' gerekçesiyle 1,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Fazıl Say'ın yazdığı bazı tweetlerde, İslam dinine ve Müslümanlara yönelik ağır hakaretler ederek dini değerleri alenen aşağıladığını belirten Ali Emre Bukağılı, Turan Gümüş ve Orkun Şimşek, Say hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
Suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erhan Gülcan tarafından iddianame hazırlanmış ve iddianamenin İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nce kabulünün ardından Say, hakkında 1,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cıkacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık