IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2012, 09:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ankara'da gergin bekleyiş




Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi ve 40'a yakın sivil toplum örgütü, Ankara Valiliği'nin yasaklama kararına rağmen Ankara Ulus'taki ilk Meclis önünde 29 Ekim kutlaması yapacak.

Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi ve 40'a yakın sivil toplum örgütü, Ankara Valiliği'nin yasaklama kararına rağmen Ulus'taki ilk Meclis önünde 29 Ekim kutlaması yapacak.

Valilik, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu hükümleri uyarınca, kutlamaların yapılacağı alanların önceden ilan edildiğini, bu yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da valiliğin aldığı bir istihbarat nedeniyle Ulus'ta gösteri yapılmasına izin vermediğini söyledi.

Gazetelerde yer alan haberlerde emniyet birimlerinin radikal grupların 29 Ekim'i kutlayanların arasına sızarak kargaşa yaratmaya çalışacakları yönünde bilgilere ulaştığı belirtiliyor.

Ancak yasaklama kararına rağmen yürüyüşte ısrar eden parti ve örgütler, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin amacının 'halkın cumhuriyete sahip çıkmasını engellemek' olduğunu savunuyor.

Kafilelere engel
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 89'uncu yıldönümü dolayısıyla bugün yapılacak yürüyüşe katılmak için farklı illerden yola çıkan bazı kafilelerin engellendiği öne sürüldü.

CHP'li yetkililer bazı illerlerde valiliklerin kararıyla Ankara'ya giden otobüslere müdahale edildiğini belirtirken televizyonlar polisin çok sayıda otobüsü durdurduğunu, ceset torbası bulundurulmaması ya da evrakın eksik olması gibi gerekçelerle yolcuların Ankara'ya gidişinin engellendiğini duyurdu.

Ankara'da 29 Ekim kutlamaları çerçevesinde protokolün katılacağı törenlerin ardından akşam Cumhurbaşkanlığı köşkünde resepsiyon verilecek.

Cumhuriyet Halk Partisi resepsiyona katılmayacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda 29 Ekim kutlamalarının resmi tatil olmasına rağmen bugün yapılacağını açıkladı. Daha önce kutlamaların 30 Ekim'de yapılacağı açıklanmıştı.

Bu arada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde düzenlenen törenlerde bazı illerde çelenk krizi yaşandı.

İstanbul, İzmir, Antalya ve Bodrum'da Atatürk anıtına protokol dışında çelenk koymak isteyen gruplarla güvenlik güçleri arasında arbede çıktı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ankarada, bekleyiş, gergin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu Bekleyiş... Sevda Amatör Şairler 1 08 Temmuz 2021 21:43
Bu Bekleyiş... Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 10 Nisan 2011 21:39
Lübnan'da Gergin Bekleyiş Lucifer Haber Arşivi 0 01 Ekim 2010 23:14