IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2012, 14:33   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"3 Kasım'da Gerçek Cumhuriyetçiler Başa Geldi"





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kızılcahamam'da gerçekleştirilen AK Parti 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada AK Parti iktidarının 10 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında AK Parti iktidarının hizmetlerini anlatan Başbakan Erdoğan, Taksim Projesi ve 29 Ekim Cumhuriyet kutlamaları eleştirilerine sert cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, Taksim Medyanı'nda başlatılan yayalaştırma çalışması ile ilgili eleştirilere "Be hey gafiller, biraz kendinize gelin. Taksim'in çilesini bilirim, o Taksim'de nelerin olduğunu bilirim. Biz bunu düzeltmenin gayreti içindeyiz" diye seslendi.
"Bu Çatının Altında Sadece Hizmet, Huzur ve Kardeşlik Var"
Konuşmasında ilk olarak son AK Parti büyük kongresine değinen Başbakan Erdoğan, kadrolarındaki yenileşme için “hücre yenilenmesi” sözünü tekrarladı.
Başbakan Erdoğan, “Bu çatının altında sadece hizmet, huzur ve kardeşlik var. Biz Yunus Emre gibi ‘gönüller yapmaya geldik’ diyoruz” diye konuştu.
“3 Kasım 2002’de Gerçek Cumhuriyetçiler Başa Geldi”
AK Parti’nin iktidara geldiği 3 Kasım 2002’deki seçimleri hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Bu gün 3 Kasım. Türkiye 3 Kasım 2002’de tarihi önemde bir değişime girdi. Sadece AK Parti’nin değil bu milletin kötü gidişe dur demesidir. Esasında büyük bir zihniyet değişimi gerçekleşti. Millete efendilik taslayanlar gitti millete hizmetkar olanlar geldi. Cumhuru istismar edenler gitti, cumhuru bağrına basan gerçek cumhuriyetçiler başa geldi” dedi.
“AK Parti Yapınca Çılgına Döndüler”
Başbakan Erdoğan, eğitim alanıyla ilgili önemli mesajlar verdi.
Başbakan, 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili olarak ise “Yeni eğitim sistemi ile zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. Bu aslında yapılması gereken bir şeydi. Ama AK Parti yapınca çılgına döndüler” şeklinde konuştu.
444 eğitim sistemiyle yaklaşık 470 bin öğrencinin Kuran-ı Kerim dersini seçtiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, “Eğitimin önündeki tüm engelleri ortadan kaldırdık” dedi.

Öğretmen atamalarıyla ilgili eleştirilere de cevap veren Başbakan, “Atamalarımız geçmiş dönemlerle mukayese edecek kadar fazla. Bizi eleştirenler, bizden önceki iktidar dönemlere niye bakmıyor” diye sordu.
Yurt genelinde açılan üniversitelere vurgu yapan Başbakan, yüksek öğretimi imtiyaz olmaktan çıkardıklarını ifade etti. Başbakan Erdoğan, “Yüksek öğretimi herkesin ulaşabileceği bir duruma getirdik. Harç alma uygulamasını kaldırdık. Barınma konusunda pek çok yurt açtık” diye konuştu.

"Sağlıkta Tek Çatı" Övgüsü
İktidara geldiklerinde sağlık alanında parçalı bir yapı olduğunu ifade eden Başbakan, bu alanda devrim niteliğinde çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Başbakan Erdoğan, sağlıkla ilgili kurumları “Tek Çatı” altında topladıklarını anımsattı.
"Her Olumsuz Karar Millete Kaybettiriyor"
Zihniyet değişimi gerektiğine vurgu yapan Başbakan Erdoğan, "Her red, her olumsuz karar bu millete kaybettiriyor. Lütfen bu zihni değişimi milletçe beraber gerçekleştirelim. Zihni noktada yargı da, yürütme de, yasma da kendisini değişime tabi tutmalı. 'Ben yaptım oldu mu?' ile bu işler olmaz. 'Biz yaptık oldu mu?' sorusunu sormalıyız." dedi.
“157 Yeni Adalet Sarayı Yaptık”
Yargı alanında yaptıkları alt yapı çalışmalarına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
“Bugüne kadar 157 yeni adalet sarayı yaptık. Yagıtay’da ve Danıştay’da yeni daireler kurarak yüksek yargının iş yükünü azalttık. Artık vatandaşlarımız bireysel başvuru hakkını kullanarak Anayasa Mahkemesine başvuruyor.”
“Be Hey Gafiller…”
Başbakan, konuşmasında Taksim Meydanı projesiyle ilgili gelen eleştirilere sert cevap verdi. “Taksim trafiğini rahatlatmak için araç trafiğini alta alıyoruz. Birileri buna karşı çıkıyor” diyen Başbakan Erdoğan, bu projeye karşı olanların platform kurduklarını ifade etti.
Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
"Taksim Medyanı'nda başlatılan yayalaştırma çalışmasına ''istemezük'' diye yaklaşanlar var. Cumhurbaşkanımızın eşine, eşime ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın eşine çağrı yapıyorlarmış. 'Kadınlar bu konularda çok daha hassastır, lütfen bu işe müdahale edin' diye. Biz de tam aksine bu ülkede çocuğuyla kadınıyla herkesin çok daha huzurlu Taksim Meydanı'na çıkabilmesinin adımını atıyoruz. Be hey gafiller, biraz kendinize gelin. Ben doğma büyüme Kasımpaşalıyım, o Taksim'in çilesini bilirim. O Taksim'de nelerin olduğunu bilirim. Biz bunu düzeltmenin gayreti içindeyiz. Dünyada gelişmiş ülkeler büyük meydanlarıyla övünürler. İstanbul gibi bir şehrin bana söyleyebilir misiniz bir büyük meydanı var mı? Yok"
”Taksim’e yakışır bir meydan yapıyoruz” diyen Başbakan Erdoğan, İstanbul’un her iki tarafına iki büyük meydan yapacaklarını kaydetti.
“74 İlimiz Bölünmüş Yolu Kullanıyor”
“Her yönüyle ülkemizin çehresini değiştirdik” diyen Başbakan sözü duble yollara getirdi. Başbakan, “15 bin 800 km bölünmüş yol yaptık. 74 ilimiz bölünmüş yolu kullanıyor. Türkiye’nin en uzun tüneli ile Rize’yi Erzurum’a bağlayacağız” dedi.
“Marmaray Projesi Dünyada Ses Getirecek”
Başbakan, demiryolu ulaşımı konusundaki çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.
”Marmaray projesi dünyada ses getirecek” diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ankara-İstanbul hızlı tren hattında çalışmalar başladı. Bir bölümü içinde ise proje çalışmalar sürüyor. Tarihi İpek Yolunu canlandırmak için Kars-Tiflis yolu çalışmaları sürüyor. Hızlı trenle birlikte mevcut demiryolumuzu yeniliyoruz. Hızlı trenle ilgili malzemeleri de ülkemizde üretmeye başladık”
Başbakan, havacılık alanında kaydedilen gelişmelere de değindi. Başbakan Erdoğan, THY’nin bu yıl kardan zarar ettiğini belirterek, “Yeni havalimanıyla bunu aşacağız” diye konuştu.
“Göktürk 2 Önümüzdeki Hafta Fırlatılacak”
Bilim ve teknik alanında yaptıklara çalışmalara de değinen Başbakan, “Göktürk 2'yi önümüzdeki hafta Çin’den uzaya fırlatıyoruz” diye konuştu.
"CHP Sanal Rejim Krizi Üretiyor"
Başbakan Erdoğan, sözü daha sonra 29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarıyla ilgili tartışmalara getirdi.
Bu konuda CHP'ye sert eleştirilen yönelten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
"CHP sürekli sanal rejim krizi üretiyor... Demokrasiyle taçlandırılmış bir cumhuriyete millete tepeden bakamazsınız. CHP şimdiye kadar millete dayalı değil vesayetçi bir siyaset yürüttü. Darbelere alkış tutmak, ordudan meddet ummak CHP'nin vazgeçemediği tutumudur. Sen 60'ların CHP'sinden farklı değilsin, aynısın."
"Ey BDP Niye Bırakıp Kaçtın?"
Parti kapatmalar konusunda ise BDP'ye yüklenen Başbakan Erdoğan, "BDP 'partiler kapatılmasın' diyor. Peki BDP anayasa değişikliğinde niye bırakıp kaçtın? Biz 330 bulsaydık partiler artık kapatılmayacaktı" şeklinde konuştu.
"Zulme Karşı Olduk"
Myanmar'da Müslümanlara yönelik şiddeti gündemine alan Başbakan Erdoğan, ''Mymanmar'daki Arakan Müslümanlarına yapılan zulmü dünyanın gündemine bizler getirdik. Arakan'a her türlü yardımı yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Belki bizler de Arakan'a bir sürpriz her an yapabilir, bir ziyaret gerçekleştirebiliriz'' dedi.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3 kasımda gerçek cumhuriyetçiler başa geldi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Windows 8 ile "başa dönmek!" aSi Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Mart 2012 13:33