IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Shadow

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2012, 15:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cübbeli Devriye




Cübbe ve sarıklarıyla İzmir Kordon'da devriye gezen kişiler genç çiftlere, "Allah'ın yasaklarına uyun" fetvası verdiği ileri sürüldü.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kordon’un son günlerdeki müdavimleri cüppeliler, sarıklılar… İki cüppeli, Kordon boyu ‘aleykümselam’ diyerek oturanları selamlıyor, özellikle birbirine sarılan sevgililerin yanına gidip ‘fetva’ veriyor!

Gençlere ‘kızlara bakmamalarını’, ‘şapka yerine fes giymelerini’ öğütlüyor. Kordon, yıllardır her kesimden İzmirli ve İzmir’in misafirlerini ağırlar ama dün Kordon’da alışık olmadığımız bir görüntüyle karşılaştık. İki cüppeli ve sarıklı kişi, Kordon boyu yürüyerek oturan herkese ‘aleykümselam’ diyor, selam veriyor, özellikle birbirine sarılı vaziyette oturan sevgililerin yanına yaklaşıp “Allah’ın emir ve yasaklarına uyun” fetvası veriyordu. Kadınlara ‘başınızı örtün’, erkeklere ise ‘sağınıza solunuza bakmayın’ gibi cümleler kuran cüppeliler, Kordon’da rahatlıkla dolaştı, vatandaşın ‘nasihat’ diye adlandırdığı fetvalarını dillendirdi.


ŞAPKAYI ÇIKAR, FES TAK

Cüppeliler, bisikletle çerez ve su satan kasketli seyyar satıcının önüne çıkarak, “Amca şapkayı çıkar, fes tak. Dinimizin emir ve yasaklarına uyalım. Senin yaşın gereği gençlere örnek olman lazım” dediler.


İsmini vermek istemeyen bir çift, cüppeli ve sarıklı hocaları Kordon’da birkaç aydır gördüklerini belirtti. Genç çift, ‘sizinle ne konuştular’ diye sorduğumuzda ise, “Allah’ın yasak ve emirlerine uyun. Kuran öğrenin ve okuyun. Kızım senin kapanmam lazım” şeklinde telkinde bulunduklarını belirttiler. Lise öğrencisi iki gencin de yanına yaklaşan ve sohbet eden cüppeliler, gençlere “etrafınıza bakmayın, önünüze bakın” dediler. Gençler, cüppelilerin kendilerine “kızlara bakmayın” demek istediklerini gülerek anlatarak, “Biz Ankaralıyız. Okul için İzmir’deyiz. Ankara’da bu insanlardan çok var ve bu öğütleri hep verir, gençleri toplar bir şeyler anlatırlar. Biz alışığız ama İzmirliler alışık değil. Burası Kordon olduğu için bu durum sanırım iyice yadırganıyor. Biz de burada cüppelileri görünce şaşırdık açıkçası” dediler.


Kaynak: Gazetedokuzeylul / Figen Bican
Fotoğraf: Mehmet Emin Al

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Kasım 2012, 17:22   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Cübbeli Devriye




Almanyada anaokullarini gezen rahip ve rahibelerin , Türk Arap müslüman demeden kücücük cocuklari kiliseye götürmelerine karsilik bu hicbirsey.

Benim karsima ciksa bu adamlar ve haberde bahsedilen seyleri söylese inancim geregi " haklisiniz ama birakin buna ben karar vereyim" deyip yollardim basimdan.

Eger baska bir dine inananlara da ayni seyi söylediklerinde "ben müslüman degilim" diyip genderilebilirler (:

 

 

Etiketler
cübbeli, devriye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cübbeli kendini savundu Stan Haber Arşivi 0 15 Aralık 2011 00:51
Cübbeli’nin 300 seks kasedi var Lucifer Haber Arşivi 1 13 Aralık 2011 22:48
'Cübbeli' Metris'te Ashriel Haber Arşivi 1 11 Aralık 2011 13:53