IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

8Beğeni(ler)
  • 3 Post By Katherina
  • 4 Post By AngeLus
  • 1 Post By Redkid

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Kasım 2012, 10:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AK Parti laiklik ve Atatürk’ü yeminden çıkarıyor




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

AK Parti’nin başkanlık modelini önerdiği yeni anayasa çalışmasında, yemin önerileri de netleşti.AK Parti, başkan, başkan yardımcısı, bakanlar ve milletvekilleri için aynı yemini öngörürken, mevcut Anayasa’daki “Atatürk ilke ve inkılapları, laik Cumhuriyet, Türk milleti önünde” ifadelerini kaldırdı.

BDP’nin de teklifini vermesi üzerine dün Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda partilerin yasama önerileri açıldı. Bir yemin önermeyen BDP, parlamenterlerin and içmesini istemedi. Diğer partilerin yemin teklifleri şöyle:

AK Parti: “İnsan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye bağlı kalacağıma; devletin bağımsızlığını, ülkenin bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma mukaddesatım ve şerefim üzerine yemin ederim.”

CHP: “Milletvekili sıfatıyla anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ve ülkenin bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, insan haklarına dayanan demokratik ve laik cumhuriyet ilkelerine ve Atatürk devrimlerine bağlı kalacağıma milletvekili sıfatımdan kaynaklanan konum ve yetkilerimi kişisel çıkar ve yarar sağlamak amacıyla kullanmayacağıma, vatandaşların refah ve mutluluğu için çalışacağıma Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

MHP: (İnandıkları mukaddes kitap huzurunda) “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti huzurunda, bütün mukeddasatım, namusuz ve şerefim üzerine yemin ederim.”

TUTUKLU VEKİL FORMÜLÜ

Ak Parti, teklifinde tutuklu milletvekili sorununa çözüm de önerdi. AK Parti, milletvekili seçilme şartları arasından “askerlik hizmetini yapmış olmak, kamu hizmetinden yasaklı olmamak, devlet sırlarını açığa vurma, terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçlarından biriyle hüküm giymiş olmamak” ilkelerini çıkardı. AK Parti, devlet bütünlüğü aleyhine suçları düzenleyen Anayasa hükümleriyle milletvekili seçilme şartları arasındaki bağı kaldırdı. Ayrıca, milletvekilinin seçimden sonra işledikleri tüm suçlar dokunulmazlık kapsamına alınırken, görevdeyken verilen hapis cezalarının da milletvekilliğinin sonuna bırakılması öngörüldü.

YEDEK VEKİLLİK

AK Parti’nin teklifine göre Başkan, parlamentoda kabul edilen kanunları iade ederse yeniden onaylanması için 367 milletvekilinin oyuyla kabul edilmesi gerekiyor. Bu çoğunluğa ulaşmayan iadeli yasalar geçirsiz oluyor. AK Parti, yedek milletvekilliği de önerdi. Buna göre siyasi partilerin seçim çevrelerindeki milletveklii aday listelerinde bulunup da seçilemeyen adaylar bulundukları sıra esas alınarak yedek milletvekili sayılacak. Bağımsız adaylar da kendi pusulalarında yedek vekil yazabilecek.
CHP'DEN HAKAN ŞÜKÜR MADDESİ

CHP de milletvekillerinin mal bildiriminde bulunması ve bunu kamuoyuna açıklamasını önerdi. Milletvekilleri vekillik dışında hiçbir ücretli veya ücretsiz işte çalışamayacak. Seçimden önce veya sonra suç işleyen milletvekili Meclis kararı olmadan tutuklanamayacak, gözaltına alınamayacak. Ağır ceza mahkemesinin görevine giren suçüstü hali dışında TBMM üyeleri tutuksuz yargılanabilecek. Cumhurbaşkanı Meclis tarafından 7 yıllığına seçilecek.

Alıntı:
Anayasa’da şu anki milletvekili yemini şöyle:
“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine andiçerim.”


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Kasım 2012, 10:51   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: AK Parti laiklik ve Atatürk’ü yeminden çıkarıyor




Tayyip eşekler kovalasın seni.

__________________
Rüzgarda savruk, Başına buyruk ~
 

Alt 15 Kasım 2012, 14:12   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: AK Parti laiklik ve Atatürk’ü yeminden çıkarıyor




AngeLus Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tayyip eşekler kovalasın seni.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Böyle birsey gerceklesemez endiseye gerek yok
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

 

Etiketler
ak, atatürk’ü, çıkarıyor, laiklik, parti, ve, yeminden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HAS Parti'den Sonra Onlar da AK Parti Yolunda mı? Rhytia Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2012 16:14
Hasan Cemal'in AK Parti Atatürk karşılaştırması PassioN Haber Arşivi 0 27 Nisan 2012 19:54
ABD'de laiklik tartışması Kennedy Atatürk’e benziyor PassioN Haber Arşivi 0 02 Nisan 2012 19:55
Mustafa Kemal Atatürk' ün Din Ve Laiklik Konusundaki Görüşleri Mlock Atatürk Köşesi 0 08 Ekim 2006 19:17