IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2012, 11:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsrail'de seferberlik ilan edildi




İsrail'de olası kara operasyonu için seferberlik ilan edildi. İsrail ordusunun sınıra yığınak yaptığı belirtiliyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İsrail'in dün başlattığı Gazze saldırısını sürdüreceği yönünde işaretler var. İsrail'de olası kara operasyonu için seferberlik ilan edildi. Yabancı ajanslar İsrail ordusunun sınıra yığınak yaptığını duyurdu.

Gazze'deki okullar bir süreliğine tatil.

Gazze'deki Filistin Hükümeti ve BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), İsrail'in Gazze saldırıları nedeniyle tüm eğitim kurumlarını kapattığını duyurdu.

Filistin Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ''Son gelişmeler, İsrail'in Filistin halkına düşmanca tutumu ve devam eden saldırıları sebebiyle bir süre için eğitime ara verme ve okulları kapatma kararı aldık'' ifadeleri yer aldı.

UNRWA ise tüm eğitim kurumlarını kapattığını, kurumlarda çalışan uluslararası görevlilerin Gazze'yi terk ettiğini açıkladı.

İSRAİL 30 BİN YEDEK ASKERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 30 bin yedek askerin göreve çağırılması talimatı verdiği bildirildi. İsrail basınında yer alan habere göre, Netanyahu Hükümeti, Gazze'den İsrail'e yönelik füze saldırılarının artması ve bölgedeki son gelişmeler nedeniyle olağanüstü hal ilan ederek 30 bin yedek askeri göreve çağırma kararı aldı.

BİR SAATTEN KISA SÜREDE 200 SALDIRI

Gazze güne yoğun bombardıman ve şiddetli patlama sesleriyle uyandı.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava destekli saldırılarda üçüncü güne girilirken, sabah saatlerinde yeni saldırı haberi geldi. Bir saatten kısa sürede yaklaşık 200 saldırı gerçekleştirildi.

Saldırılarda, Gazze'nin kuzeyindeki el-Kerame, Es-Sudaniyye ve el-Makusi bölgelerinin yanı sıra kentin kuzeybatısındaki İzzeddin el-Kassam tugaylarının hedef alındığı belirtildi. Gazze'nin güneyinde yer alan Tel Heva mahallesindeki İçişleri Bakanlığı binasının da isabet aldığı ve tamamen yıkıldığı öğrenildi.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre Refah, Hanyunus kentleri ile Gazze'nin kuzeyindeki pek çok yerleşim bölgesine de onlarca saldırı gerçekleştirildi.

Öte yandan, Hamas komutanlarından Muhammed Sinvar'ın Gazze'nin güneyindeki evine düzenlenen hava saldırısında bina tamamen yıkılırken, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Bölgede yaşanan yoğun bombardıman ve şiddetli çatışmaların etkisiyle halkın tedirgin ve endişeli olduğu gözlendi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açılamada, düzenlenen saldırılarda ölü sayısının 20'ye çıktığı belirtilirken, yaralı sayısı ise 235 olarak kaydedildi.

*
Alıntı:

Gazze'deki okullar bir süreliğine tatil.

buradaki çocukların psikolojisini düşünebiliyormusunuz her sabah uyandiklarinda acaba bugün savaş varmi okula gidebilecekmiyim. Offf çok şey varda içinde tamam sustum!

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
edildi, ilan, seferberlik, İsrailde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bosna'da Türk günü ilan edildi Dilara Haber Arşivi 2 02 Eylül 2010 00:00