IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Katherina

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2012, 07:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Askeri Lise’de Kuran dersi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kulelide 24 subay adayı Kuran dersi için başvurdu. Bu öğrenciler için iki derslik açıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine subay yetiştiren Kuleli Askeri Lisesi’nde Kuran ve Peygamber’in Hayatı derslerini almak için 24 öğrenci başvurdu. Bu öğrenciler için iki derslik açıldı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın, askeri okulda Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini bilgiler dersine onay vermesinin ardından bir ilke imza atılarak, TSK bünyesinde bu dersler için iki derslik açıldı. Başvuru dilekçelerinin işleme alınmasının ardından her yıl ortalama 350 öğrenci alan Kuleli Askeri Lisesi’nde, 12'şer kişilik iki sınıf oluşturuldu. Ayrıca, 4+4+4 değişikliği sonrasında 5 yıl eğitim veren askeri liselerde önümüzdeki yıldan itibaren 4 yıl eğitim verilmesi kararlaştırıldı.

Eğitime başlandı

Milli Eğitim Bakanlığı ve TSK’nın askeri liseler ve silahlı kuvvetler bando astsubay hazırlama okulları müfredatına “Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini bilgiler” derslerinin eklenmesi konusunda anlaşmaya varılmasının ardından TSK, bünyesinde bu derslerin eğitimine başlandı. Askeri liseler de Anadolu liseleri gibi 4+4+4 sisteminin yürürlüğe girmesi ile düzenlenen seçmeli derslerin tamamını almaya başladı. Talim Terbiye Kurulu’nun 5 Ekim tarihli kararı ile Kuleli ve Maltepe Askeri Lisesi öğrencileri haftada 4, Deniz Lisesi öğrencileri haftada 5, Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri ise haftada 3 saat seçmeli ders alabilecek. Böylece askeri lise öğrencilerinin haftalık toplam ders saati 40'ı bulmuş oldu. Askeri lise müfredatının 4+4+4 sistemine uyarlanması ile birlikte 5 yıl olan askeri liseler 2013 – 2014 yılından itibaren 4 yıla iniyor.

Anadolu ve Fen’e denk

“Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 14 Ağustos 2012 tarihli ve 124 sayılı kararıyla, “Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler” dersleri liselerin 2'nci grup seçmeli dersler listesine eklenmiştir. TSK Ortaöğretim Okulları Yönetmeliği’ne göre; “MEB’e bağlı Anadolu liselerinin fen bilimleri alanına denk program” uygulamakta olan TSK Ortaöğretim Okullarında da, bahse konu düzenlemelerin yapılabilmesi maksadıyla; 6287 sayılı Kanun ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının Kararında belirtilen seçmeli dersler, diğer seçmeli derslerle birlikte TSK Ortaöğretim Okullarının Haftalık Ders Çizelgesine dahil edilmiştir. Bu kapsamda hazırlanan haftalık ders çizelgeleri; TSK Ortaöğretim Okulları Yönetmeliğinin 21'inci maddesi gereği onaylanmak üzere MEB’e gönderilmiş ve MEB Talim ve Terbiye Kurulunun 183 sayılı kararıyla 5 Ekim 2012 tarihinde onaylanmıştır.”


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
askeri, dersi, kuran, lise’de


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Havvas-ül Kuran (Kuran'ın Havası) Swat İslamiyet 0 15 Mart 2012 22:36
Askeri lise öğrencisinin hazin sonu Lucifer Haber Arşivi 0 15 Ekim 2010 17:58
Lise Mezuniyet Notunuzu Öğrenin..Lise Mezuniyet Notu Sorgulama Süslü Ödev ve Tezler 2 21 Şubat 2010 22:40