IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Şubat 2008, 21:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MSN 'rahip' yazanları fişliyor iddiası




MSN "rahip" gibi bazı kelimelere yasak getirdi. Microsoft Türkiye'nin bu konuda yaptığı açıklamalar ise daha çok kafa karıştırdı. Haber 7 soruyor: Bu kelimeyi yazanlar fişleniyor mu?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MSN’de yapılan sansür, Microsoft’un açıklamasına rağmen kullanıcıları tedirgin etmeye devam ediyor. Güvenlik perdesi altında yapılan bu engellemenin ucu nerelere gidiyor?

Ülkemizdeki en popüler anında mesajlaşma yazılımı olan MSN Messenger’daki sansür haberimiz, Haber7 okurlarından büyük ilgi gördü. Bu ilgiye şaşırmamak gerekiyor. Microsoft Türkiye, bu duruma açıklık getirmek için bir duyuru yayınladı ve konu, şimdilik kapanmış gibi görünse de, duyuruyu biraz daha dikkatli gözlerle yeniden incelediğinizde, Microsoft Türkiye’nin konuyu geçiştirmeye çalıştığını görebiliriz.

Halen cevap verilmesi gereken sorular var. Sadece Türkiye’de 16 milyondan fazla kullanıcısı olan bu yazılımda, böyle bir engellemenin olması bile başlı başına bir skandal. Yasaklamaların neye göre seçildiği konusunda ise yetkili ağızdan net bir açıklama yok. Bu anahtar kelimelerin geçtiği yazışmaların, firmaya veya başka bir kuruma bildirilip bildirilmediği ise halen soru işareti.

Yapılan açıklamada; "Rahip” veya “summer2008” gibi yaygın bir şekilde kullanılan sözcükler güvenlik riski taşıdıkları zaman iletişimde güçlükler doğabilmektedir” deniliyor.

Şimdi arkanıza yaslanın ve belki de her gün, hatta günde defalarca kullandığınız bu mesajlaşma yazılımında en son ne zaman o popüler kelime olan “rahip” sözcüğünü kullandığınıza, karar verin.

Açıklamada bulunan bir başka cümle ise daha da hayret verici; “Bununla birlikte, Windows Live Messenger kullanıcılarını korumanın en iyi yolunun bu sözcükleri engellemek olduğuna inanmaktayız”. Kusura bakmasınlar ama bu mesajlaşma yazılımının çalıştığı işletim sistemi olan Windows da yine aynı firmaya; Microsoft’a ait. Ama gelin görün ki; güvenlik sorununu ortadan kaldırmak için seçilen yol; işletim sistemi veya mesajlaşma yazılımında yapısal olarak çözmek yerine kullanıcıların yaptığı sohbette kısıtlamaya gitmek.

Açıklamadaki son cümle; “Bu kapsamda, Türkiye'deki uygulamada bahsi geçen sözcükleri tekrar değerlendireceğiz ve kullanıcılarımızın güvenlikleri için uygun olduğuna karar verdiğimiz takdirde bunları yeniden Windows Live Messenger'da kullanılabilir hale getireceğiz” denilmiş. Yoğun bir faaliyetini görmesek de , “rahip” kelimesinin yasağını kaldırma yetkisine sahip olan Microsoft Türkiye ofisi, belki de “rahip” kelimesinin bir şekilde yasağa dâhil edilmesini sağlayan kurum olma otoritesini de açıklamasında açıkça belirtiyor.

Sonuç olarak; tesadüfen bulunan bu sansürün, internet gibi özgür bir ortamda, güvenlik perdesi altında icra edilmesi, kullanıcıları tedirgin ediyor. Yasaklamaların ne boyutlarda olduğu, yasaklanan kelimeleri kullanan bilgisayar kullanıcılarının raporlanıp raporlanmadığı da açıklanmalı.

İyice kıllandım ben bu yasaklama olayından iş başka yere varmasa bari.Yarın deniz baykal çıkıp bağırmaya başlamazsa iyi 'Laiklik elden gidiyor,İrtica hortladı,İran'a döneceğiz'
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 19 Şubat 2008, 22:32   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: MSN 'rahip' yazanları fişliyor iddiası




kırk yılın başı güzel bi paylaşım yapmışsında bu konuda bile Muhalefet- Iktıdar meselesını nasıl bagdaştırabıldın tebrıkler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

 

Etiketler
fisliyor, fişliyor, iddiasi, iddiası, msn, rahip, yazanlari, yazanları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Guslün Yanlış ve doğru yazanları Seyra İslamiyet 0 20 Ağustos 2014 17:38
Size Yazanları @Bilgi Penceresine... Lociz mIRC Parça Kodlar 2 16 Mart 2014 00:34
Büyük Yaazı Yazanları Uyaran Komut asi_kan3472 mIRC Scripting Sorunları 0 01 Ekim 2011 19:29