IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2012, 10:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Oscar'a Recep İvedik'i gönderirdim




Hülya Avşar, katıldığı canlı yayınında Türk sineması üzerine çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Gişe filmlerine verdiği desteği yineleyen Avşar, "Ben bugün Oscar'a aday adayı olsun diye Recep İvedik'i gönderebilirim" dedi.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


'Bana Söz Ver'e konuk olan ünlü oyuncu Hülya Avşar, Gülay Afşar'ın sorularını yanıtladı.

Altın Portakal Film Festivali'nin jüri başkanı olmasıyla bazı kesimlerin tepkisini çeken Avşar, Türk sineması üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Jüri üyeliği başkanlığının kendisine öncesinde de teklif edildiğini söyleyen Avşar, Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu'nun ısrarları sonucu teklifi kabul ettiğini dile getirdi.

Festival sırasında bazı filmlerden sıkıldığını söyleyen ve gişe filmlerini destekleyen Avşar, "Ben bugün Oscar'a aday adayı olsun diye Recep İvedik'i gönderebilirim. Onun tepki alması bile Türkiye'nin dikkat çekmesi demektir" dedi.

"Sadece Fransa'da festivallerde birkaç ödül alıp sonra unutulan filmler var" diyen Avşar, şunları söyledi:

"Tabii ki emeklerine saygım var, başarılı olabilirler. Ama benim başarı anlayışım onlarınki gibi değil. Artık Amerika gibi bir yer varken ve yeni filmlerin çekilir çekilmez Türkiye'ye geldiği çağda; kısa filmlere, seyirciye ulaşamayan filmlere tahammül edemiyorum.

Bunun Zeki Demirkubuz'la ya da Nuri Bilge Ceylan'la hiçbir ilgisi yok. Bu tamamen benim sinema anlayışım. Sinema popülerdir, sinema herkese ulaşabildiği zaman sinemadır. Yoksa kendi zevkini tatmin etmek için çekiyorsa ve 3-5 kişinin de fısır fısır konuşması beni mutlu ediyorsa sinema yapayım. Ama ben o gözle bakmıyorum sinemaya, sinema her yere ulaşmalı. Bence çok geç kalınmış bir Türk sineması var ki, bugüne kadar belki de Oscar'da olabilmeliydi."

'GEREKLİ YATIRIM YAPILMIYOR'

Sinema sektörüne gerekli yatırımın yapılmadığını, bu nedenle de başarılı olunamadığını kaydeden Avşar, "Bizdeki disiplin işe bakış açısı maalesef çok farklı. Mesela çok az eğitimli yapımcımız var. Kazandığın paranın bir kısmını cebine at ama bir kısmını da yatıracaksın sinemaya. Antalya Film Festivali'nde de bir çok ödül Almanya'ya gitti. Bizim illa bir şeylerimiz eksik. Bizim ülkemizin tekniklerinin kullandığı filmler de ödül alabilmeli. Hala maliyet düşürme derdindeyiz" diye konuştu.

'NURİ BİLGE CEYLAN'IN FİLMLERİNE KOŞA KOŞA GİTMİYORUM'

Ticari amaçla yapılan filmlerin seyirciye ulaşabildiğini ancak festivallere katılmadığını ifade eden Avşar, şözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bu sene en çok hasılat yapan film ödülü vermek istedim ama olmadı. Bazı filmlerimiz var, komedi de olsa her sene artarak hasılat yapıyor. Gülüyoruz, eğleniyoruz; bu sanat değil mi? Sinemada bazı filmler var ki tekrar tekrar seyretmek istiyorum.

Saygısızlık olarak algılanmasın ama Nuri Bilge Ceylan'ın filmlerine koşa koşa gitmiyorum. Sadece kültürüm, bilgim olsun diye seyrediyorum. Ödül alması bir şey değiştirmiyor. Ben ödül almayıp da ödüle layık olan filmler üzerine konuşmak istiyorum, burada bir gariplik var.

Benim kafam biraz farklı çalışıyor, farklı bir bakış açım var. Kimin ne dediği umrumda değil. Ben bugün Oscar'a aday adayı olsun diye Recep İvedik'i gönderebilirim. Dünyada bir sürü film varken onların içinde nasıl yarışabilir denilebilir.

Onun tepki alması bile benim için Türkiye'nin dikkat çekmesi demektir. Benim kafam sanırım farklı çalışıyor. Dediklerimi algılayamayanlar olayı ucuza indirgiyorlar. Algılayanlar ise bana yetiyor, onlarla tartışmak istiyorum. Bu düşüncenin ucuza indirgenmesine de müsaade etmek istemiyorum." Kaynak: (Ntvmnsnbc)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gönderirdim, oscara, recep, İvediki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Recep İvedik 4 Geliyor! CtrL Sinema Dünyası 0 07 Temmuz 2010 18:56
Recep İvedik 2 geliyor Angel Sinema Dünyası 1 15 Kasım 2008 13:47