IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2012, 10:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Ölüm vakti'ni söyleyen gen




Sabahları çok erken uyanan ve tavuk tipli olarak bilinen grup sabah 11.00'den hemen önce, geç uyanan baykuş tiplilerin ise saat 18.00'den hemen önce ölmeye yatkın oldukları belirlendi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İnsanların ölme zamanının bir gen tarafından düzenlenebileceği kanıtlandı. Araştırma ABD'de bulunan Boston Beth İsrail Deaconnes Tıp Merkezi tarafından yapıldı. 65 yaş üzeri 1200 kişinin verileri incelendi. Araştırmacılar, 15 yıl önce yapılmış geniş kapsamlı bir uyku araştırmasından yararlandılar. Bu çalışma yeni çalışmanın mükemmel sonuçlar vermesini sağladı. 537 ileri yaş grubu kişi daha genç bir grupla uykuya dalma ve uyanma davranışları açısından karşılaştırıldı. Araştırmaya katılanlar beyinlerini bilime bağışlamayı da kabul etmişlerdi. Araştırmacılar, kesin ölüm anlarını da kaydederek önemli bilgilere ulaştılar.

TAVUK TİPLİLER

Kasım 2012'de yayımlanan araştırmanın sonuçlarına göre; insanlar uyku tipine göre üçe ayrılıyorlardı. AA genotipindekiler sabahın çok erken saatlerinde uyanıyorlardı. Bunlara erken yatıp erken kalktıkları için tavuk tipliler deniliyor. GG genotipindekiler ise geceleri geç yatıp sabahları geç kalkan baykuşlardı. AG genotipindekiler ise, ikisinin ortasında bulunuyor ve tavuk tiplilerden bir saat geç kalkıyorlardı. Erken uyananların ve geç uyananların ölüm saatleri araştırıldı. Erken uyanan AA ve AG gernotipliler sabah 11.00'den önce öldüler. Geç uyanan GG genotipliler ise 18.00'de ölme eğilimi gösterdi. Araştırma Başkanı Nörolog Dr. Clifford Saper, öleceğimiz günü belirleyen bir genin bulunduğunu vurguladı. Araştırmacılara göre bu gen neredeyse hepimizi etkiliyor. Yüzde 36 AA geninden (erken uyanan), yüzde 16 GG geninden (geç uyuyan) ve yüzde 48 normal uyuyan olma şansımız var. Ve bu genler vücudumuzda ölüm saatini de ayarlıyor.

TÜRK UZMANLAR ARAŞTIRMAYI DESTEKLİYOR

"ARTIK ŞU SATE İLACINIZI ALIN " DİYEBİLİRİZ
Prof. Dr. Hikmet Yılmaz (Celal Bayar Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı):
Bu araştırma en azından ölüme yatkın olduğumuz saatleri gösterme açısından faydalı olabilir. Bir kişi bir sorun yaşayacaksa genellikle o saatlerde yaşar. Hastalarımızın alacağı ilaçların saatini düzenleyerek etkisini artırabilir miyiz diye üzerinde çalışmamız lazım. "Şu saatler daha önemli, tansiyon ilacınızı alırsanız daha etkili olur" hiç dememiştik. Belki ileride bu araştırma, bize bu kapıyı da açabilir. Uyku geninin mutasyonlarının bazı damar hastalıklarına yatkınlıkta da rolü olabileceği ile ilgili çalışmalar bildirildi. Ölüm saatini bildiren bu uyku geninin mutasyonları, otonomik fonksiyonları etkiliyor ve sabaha karşı yüksek tansiyon, kalp krizi ya da ani ölüm riskini artırıyor. Tavukların bu sebeple sabah 11.00'den önce, baykuşların ise akşam üzeri öldükleri doğru bir yaklaşımdır.

BAŞARI VE VERİM ARTABİLİR
Uzm. Dr. Nesrin Erçelen (Tıbbı Genetik Uzmanı):
Bir gendeki noktasal bir farklılığımız, bizlerin günlük ----olojik ritmini buna bağlı olarak da o kişi için günün aktif saatlerini ya da meyilli olduğu ölüm saatlerini belirlemek gibi birçok özelliğimizi ortaya koyar. Bu değişiklik anlamlı olarak kişilerin erken ya da geç uyanması ile ilgili olduğu için hangi saatlerde daha verimli çalışabilecekleri gibi konularda bizlere yorum yapma fırsatı verebilir. Ayrıca bu biyolojik saatlerimizin özelliklerini bilmemiz durumunda, birçok tıbbi durumda ve günlük hayatımızın planlanmasında kişisel yaklaşımların mümkün olabileceği sonucu ortaya çıkmıştır. Örneğin kişilerin en efektif okul ve iş saatlerinin belirlenmesi başarı ve verimi önemli ölçüde arttırabilir. Felç, epilepsi, tümör büyümesi gibi tıbbi durumların da aynı genetik yapıyla bağlantılı olması mümkün görülmektedir

KİŞİ ÖLÜM SAATİNİ DEĞİŞTİREBİLİR
Doç. Dr. Serdar Dağ (Nörolog): Genlerde insan vücudunun tüm özellikleri kodlanmıştır. Hastalıkların, davranışların ve tüm organların sağlamlığı genlere bağlıdır. İnsan vücuduna iyi bakar, düzenli beslenip spor yapar ve sağlık kontrollerini düzenli yaptırırsa; o kadar kaliteli yaşarsa ölüm saatini değiştirebilir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gen, söyleyen, vaktini, Ölüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yalan söyleyen çocuklar pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 04 Aralık 2010 20:26
Renkleri Söyleyen Alet Candy Esrarengiz Olaylar 0 19 Ağustos 2010 21:07
Ninni söyleyen yastık Dilara Bilim Dünyasından Son Haberler 0 24 Ekim 2009 18:00
Yalan söyleyen hakime 2 yıl hapis Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Mart 2009 02:04