IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2008, 11:32   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ankara'da gizli KGB-CIA savaşı




Zehirlenerek öldürülen eski KGB ajanı Litvinenko’nun Ankara’da tam bir ajan savaşı yaşadığı ortaya çıktı. KGB'nin ölüm planından İstanbul'a kaçan Litvinenko'yu CIA ortada bıraktı.


Ajanın eşi ve arkadaşı kaleme aldıkları kitapta Litvinenko’nun ABD’ye sığınmak istediğini ancak bir sonuç alamadığını anlattı

Rusya Devlet Başkanı Putin’in muhalifi olarak tanınan ve zehirlenerek ölümüyle günlerce gündemde kalan eski KGB ajanı Alexander Litvinenko’nun bir dönem Türkiye’de kaldığı ve Ankara’da bu sırada Amerika’dan yardım istediği ortaya çıktı. Litvinenko’nun arkadaşı Alex Goldfrab ve eşi Marina Litvinenko tarafından yazılan “Bir Muhalifin Ölümü” isimli kitap çıktı.

Litvinenko ile eşi ve çocuğunun Antalya’da 2000 yılında turist gibi dolaştıklarını anlatan Goldfrab, birlikte Ankara’ya gittiklerini, Amerikan Büyükelçiliği’ndeki yetkililerin sığınma talebinde bulunan Litvinenko’dan istedikleri bilgileri almasına karşın sığınma hakkını vermediğini yazdı.

HİLTON KRAL DAİRESİ’NDE

Goldfrab, kitapta Türkiye KGB ajanlarıyla nasıl köşe kapmaca oynadıklarını şöyle anlatı: “Amerikalılardan haber beklerken kaldığımız Ankara Sheraton Otel’de bizi bir Rus ajanının izlediğini anlayınca kiraladığımız araç ile İstanbul’a gittik. Berezovski’nin banka hesabını cömertçe kullanarak Hilton Otel’de Boğaz manzaralı bir kral dairesi tuttuk. Öğleden sonra 16.00’da cep telefonumu açtım. Amerikan elçilğinden görüşmeleri yürüten Mark aradı. Bizi yirmi dakika sonra otelden almaya geleceğini söyledi. Ona İstanbul’a gelmek zorunda olduğumuzu anlattım. Tekrar aradığında ‘Sizi almaktan vazgeçtiler’ diye konuştu.‘Anlamadın mı merkezdekiler fikirlerini değiştirdi’ dedi.

TÜRKİYE BULAŞMAK İSTEMEDİ

Atatürk Havaalanı’na gittiklerini, Litvinenko’nun sahte pasaportunun görevliler tarafından uzun zaman incelendikten sonra İngiltere’ye gidişine izin verildiği anlatılan kitapta Goldfrab, şöyle diyor: “Rusya, Amerika’ya ‘Adamımızın Türkiye’de olduğunu biliyoruz. Eğer onu alırsanız biz de başka yerde sizin kuyruğunuza basarız’ dedi. O zaman Amerikalılar bunca belaya değip değmeyeceğini hesapladı. Ruslar, Türkiye’de bir şey yapmadılar, çünkü müdahale etseler çok gürültü çıkardı. Türkler bu işe bulaşmamak için onun İngiltere’ye gitmesine izin verdi.”

Türkler teslim ederlerse ölürüm

GOLDFRAB, Litvinenko’nun Ankara’dan İstanbul’a doğru giderken sık sık karar değiştirdiğini belirterek şunları anlattı: “Litvinenko, “Rusya’ya canlı olarak dönmeyeceğim. Eğer Türkler beni teslim ederlerse, kendimi öldürürüm” dedi. Birkaç dakika sonra da fikir değiştirip, “Ruslara kendimi teslim edip suçumu itiraf edeceğim. Türkiye’de çürümekten iyidir” diye konuştu.

Bombalı saldırı istihbaratın işi demişti

1999’da Moskova’da 200 sivilin öldüğü saldırıdan istihbaratı sorumlu tutan Litvinenko 2006’da polonyum madeni ile zehirlenerek iki hafta içinde tüm kemikleri eriyip öldü. Eski ajanın Türkiye’deki günlerini anlatan kitap piyasaya çıktı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ankarada, gizli, kgbcia, savasi, savaşı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara Savaşı Nedir? Violent Sözlük 0 19 Mayıs 2014 19:59
Ankara Savaşı (1402) Zen Tarih 0 14 Mayıs 2014 17:36
Amerika'nın Gizli Savaşı - George Friedman Violent Kitap Tanıtımları 0 08 Mart 2014 20:17
1. Dünya Savaşı Yıllarında Yapılan Gizli Antlaşmalar Zen Tarih 0 07 Aralık 2012 01:20
Amerikan bağımsızlık savaşı’nda Fransa’nın Amerikalılara gizli yardımı Kalemzede Tarih 0 24 Temmuz 2011 16:45