IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2012, 09:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sosyetik etçiye haraç tuzağı




Sosyetik et restoranı Nusr-et'in sahibi Gökçe, "PKK haraç istiyor" diye suç duyurusunda bulundu. Vergi makbuzu olarak hazırlanan haraç mektubunu yazan kişi işten atılan eski bir çalışan çıktı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İstanbul Etiler'de faaliyet gösteren sosyetik et restoranı Nusr-et'in sahibi Nusret Gökçe'ye haraç tuzağı kuruldu. SABAH'ın ulaştığı bilgilere göre Gökçe, üzerinde PKK/KCK vergi makbuzu yazan bir mektupla kendisinden 100 bin dolar haraç istenmesi üzerine savcılığa başvurdu. Genç işletmeciyi yargıya götüren süreç, isimsiz bir mektubun, kendisine ulaşmasıyla başladı. Üzerinde Nusret Gökçe yazılı mektup, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından restoran çalışanlarına bırakıldı. Gökçe kendisine ulaştırılan mektubun içinde "PKK, KCK, TM Parti Vergi Makbuzu İstanbul Bölge Sorumlusu 100 Bin Amerikan Doları" yazılı notu buldu.

İŞTEN ÇIKARILAN ELEMAN ÇIKTI
Bilgisayarla yazıldığı ve çıktısının alındığı belirlenen notu okuyan Nusret Gökçe, önce olayı ciddiye almadı. Ancak daha sonra cep ve iş telefonlarından defalarca aranıp, kendisini örgütün İstanbul sorumlusu olarak tanıtan bir kişinin tehditlerine maruz kalınca durumun ciddi olduğunu anladı. Her seferinde olumsuz cevap alan sözde örgüt sorumlusu, Gökçe'yi, dükkânını basmakla tehdit etti. Bu tehdit üzerine soluğu savcılıkta alan Gökçe, mektubu gönderen ve vergi adı altında haraç isteyen kişinin kendisine zarar verebileceği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesi ile görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Bölgedeki kamera kayıtlarını inceleyen ve telefon numaralarını takibe alan savcılık, Nusret Gökçe'den PKK/ KCK vergisi adı altında 100 bin dolarlık haraç isteyen şahsın, kardeşinin işten çıkarılmasına kızan eski bir çalışanın ağabeyi Alper Koç olduğunu ortaya çıkardı.
YARGILAMA TALEBİ
Alper Koç'un herhangi bir silahlı terör örgütü üyesi veya bir silahlı terör örgütü adına faaliyette bulunduğuna dair delil elde edilemediği gerekçesiyle soruşturmayı yürüten TMK'nın 10. Maddesi ile yetkili savcılık, dosyayı görevsizlik kararı ile genel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Savcılık, Alper Koç'un "Varsayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanarak yağma yapmak" suçlamasıyla yargılanmasını talep etti. Sosyetenin uğrak yeri Nusr-et, Etiler'de Günaydın Kasap'tan ayrılan Nusret Gökçe'nin açtığı bir mekân. Önceki yeri dar olduğu için daha geniş bir yere taşınan Nusr-et, kırmızı ette lezzetin adresi olunca Gökçe'nin şirketine Doğuş Grubu'nun sahibi Ferit Şahenk de ortak olmuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
harac


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hangi sosyetik sporu yapmalısınız? N999 IF Ekstra 12 16 Temmuz 2012 14:21
Sosyetik Güzele Saldırdılar! Zen Haber Arşivi 0 23 Mart 2012 21:03