IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2008, 10:47   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En ünlü 'hacker' paylaşılamıyor!




Antalya'da yakalanan dünyanın en ünlü hacker'larından Maksym Yastremsky paylaşılamıyor. ABD ve Ukrayna ünlü hacker'ın kendilerine iade edilmesini istedi. Peki neden?


ABD ve Ukrayna ünlü hacker'ın kendilerine iade edilmesini istedi. Türkiye korsanı kime göndereceğine karar veremedi. Dünyanın en ünlü hacker'larından biri sayılan ve Antalya'da düzenlenen "Şifre" kod adlı operasyonla tutuklanan Ukraynalı Maksym Yastremsky Türkiye'yi iki arada bıraktı.

14-15 Şubat tarihleri arasında Ankara'da resmi temaslarda bulunan ABD Adalet Bakanı Michael Mukasey, California Eyaleti'nin "ağırlaştırılmış kimlik hırsızlığı ve erişim" suçlarından Yastremsky'i Kırmızı Bülten ile aradığını belirterek kendilerine iadesi için lobi yürüttü.

Mukasey, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la yaptığı görüşmelerde Yastremsky'nin ABD'ye iade edilmesini talep etti. ABD'li Bakan'ın, "İade süreci konusunda yasal girişimde bulunacağız, Yastremsky'nin dosyasını Türkiye'ye göndereceğiz" dediği öğrenildi.

KULLANACAKLAR MI?

Ukrayna İnterpolü de "erişim ve dolandırıcılık" suçlarından aradığı vatandaşlarının kendilerine iade edilmesi için girişimde bulundu. Adalet Bakanlığı, ABD ve Ukrayna arasında "paylaşılamayan" hacker'ın iade sürecini yargılanacağı suçtan alacağı ceza sonrasına bıraktı.

ABD'nin hacker'in iadesi için Adalet Bakanı düzeyinde girişimde bulunması, "CIA ya da FBI Hacker'ı üstün yeteneklerinden dolayı kullanmak mı istiyor?" şüphesine yol açtı. Üst düzey bir yetkili, "ABD ilk kez terörist olmayan bir suçlu için bu kadar bastırıyor" dedi.

Ünlü hacker Yastremsky, geçtiğimiz yıl 26 Temmuz akşamı Kemer'deki lüks bir otele yapılan baskınla yakalanmıştı. Gencin bilgisayarında, 64 ayrı ülke vatandaşına ait 80 bin kredi ve banka kartı bilgisinin bulunduğu, bunları üçüncü kişilere satarak dolandırıcılık yaptığı anlaşılmıştı. Yastremsky'nin mağdurlardan bin 200'ünün Türk olduğu belirtiliyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hacker, paylasilamiyor, paylaşılamıyor, unlu, Ünlü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En ünlü 9 hacker! Deep Güvenlik ve Güvenlik Açıkları 0 04 Şubat 2014 09:50
Facebook en ünlü hacker'ı işe aldı Ocean Güvenlik ve Güvenlik Açıkları 1 28 Haziran 2011 16:54
Ünlü hacker'ın cefakar annesi! Slipknot Güvenlik ve Güvenlik Açıkları 0 14 Nisan 2010 22:36