IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2012, 14:30   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD ekonomisinin belirsizlik lüksü yok




Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, mali uçurum tartışmalarının alevlendiği ABD için ‘belirsizlik yaratma lüksü yok’ dedi. Babacan, BM’nin de, IMF ve Dünya Bankası gibi yeniden yapılandırmaya gitmemesi durumunda zaman içinde kaybolacağını söyledi.

DİYALOG Avrasya Platformu tarafından düzenlenen ve ‘sosyal konuların konuşulduğu bir Davos’ olmayı amaçlayan Antalya Forum’a katıldı. Ali Babacan, dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD’nin belirsizlik lüksü olamayacağı uyarısında bulundu. Babacan, dünyada değişen güç dengesinden dolayı IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası kurumların idare yapısında buna paralel gelişmeler olduğunu ancak Birleşmiş Milletler’in buna direndiğine de dikkat çekti. Babacan, BM’nin bu şekilde devam etmesi durumunda meşruiyetini kaybedeceğini de belirtti.

PARA BASIYORLAR

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, küresel krizin ardından Avrupa’dakiler başta olmak üzere ülkelerin kredibilitelerini kaybettiğini belirtti. Babacan, “ABD’de borç sorunu var ve çözüm adına tek yapılan şey para basmak. Böylece, hem finans kuruluşlarının batması önleniyor hem de ABD hazinesini borçlanması sürdürülebiliyor. Bu parasal genişlemenin ne zaman normale döneceği konusunda kimsenin fikri yok. Maliye politikalarıyla ilgili çok büyük belirsizlik var. Dünyanın en büyük ekonomisinin öngörülemezlik gibi bir lüksü olamaz. Umuyoruz, en az üç yıllık bir orta vadeli planla neler yapılması gerektiği ortaya konulur” dedi.

BM MEŞRUİYETİNİ KAYBEDER

Konuşmasında dünyadaki ekonomik gücün Batı’dan, Doğu’ya doğru hızla kaydığına işaret eden Babacan, böyle bir ortamda uluslararası kurumların idare yapılarında da buna uygun, adil bir yapılanma olması gerektiğini söyledi. IMF ve Dünya Bankası’nda buna paralel dönüşümün sağlandığını belirten Babacan, bu konuda BM’yi geri kaldığı konusunda eleştirdi. Babacan şöyle konuştu, “Bir kurum var ki hala İkinci Dünya Savaşı’ndan sonraki yapıya takılıp kalmış. Bu savaştan galip çıkan ülkelerin özel imtiyazları olduğunu görüyorsunuz. 21’inci yüzyılda artık farklı bir anlayışa ihtiyaç var. BM mevcut durumunda ısrar ederse meşruiyetinde önemli bir kayıp yaşayacak. IMF ve Dünya Bankası meşruiyetini korumak için adil temsil yapısına gitti. Benzer şeyin mutlaka BM Güvenlik Konseyi’nde de görülmesi lazım. Aksi halde bu kurum zaman içinde etkisini kaybedecek bir yapıya bürünecek.”

75 MİLYON GENÇ İŞ ARIYOR

Forum’da konuşan CHP Ekonomi Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da mevcut küresel ekonomik modelin çok sorgulanır hale geldiğini, parti olarak özel çözüm önerilerini desteklediklerini söyledi. Öztrak, “Krizin ektileri 5 yıldır devam ediyor. Finansal piyasalarda bir koyundan onlarca post çıkaran ürünler düzenlemelerden muaf oldular. Dünya üzerinde 75 milyon genç kendine iş arıyor. Gençlerin istihdamdan uzak olması sosyal sorunları da büyütüyor. Standart reçeteler yerine özel çözüm girişimleri önemsiyor ve destekliyoruz” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abd, belirsizlik, ekonomisinin, lüksü, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kalemin lüksü böyle oluyor Ay IF Ekstra 1 27 Şubat 2012 21:57
Belirsizlik ve Entropi Kalemzede Felsefe 0 23 Ekim 2011 09:32
Kaf Kaf'ta belirsizlik atear 1. Lig ve Diğer Ligler 0 03 Haziran 2009 11:27